Personvern

Personvernserklæringen informerer om hvordan Outland AS samler inn og bruker personopplysninger.

 

I denne erklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi behandler, hvordan vi behandler disse og hvilket formål behandlingen har. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, www.outland.no, når du er kunde hos oss, eller søker jobb hos oss, samt generell informasjon om innhenting, lagring og bruk av personopplysninger

 

Bortsett fra IP-adresse er det frivillig for de som besøker nettstedet å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, eksempelvis ved å sende oss forespørsler, bestille varer, eller motta nyhetsbrev. Det er nødvendig å oppgi IP-adresse til vår tjener da det ellers er umulig å sende svar til din internettenhet. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Nettstatistikk

Outland AS samler inn avidentifiserte og anonymiserte opplysninger om besøkende på www.outland.no. Formålet med innsamlingen er å utarbeide statistikk som brukes til å forbedre og videreutvikle innhold på nettsted og blogg. Eksempler på hvilken informasjon som innhentes er: hvordan besøkende bruker nettstedet, hvilket nettsted brukeren kommer fra, hvor mange som besøker de ulike sidene, hvor lenge besøket varer, hva de klikker på, og hvilke nettlesere som benyttes.

 

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.  Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir automatisk anonymisert ved at deler av IP-adressen fjernes og erstattes med en ny kode. Med aggregert nivå menes at alle data blir slått sammen til en gruppe og at data ikke behandles individuelt.

 

Outland AS bruker analyseverktøyene til Google Inc. («Google») på sin nettside, informasjonen lagres hos Google. Informasjon fra dette verktøyet deles ikke med andre aktører.

Informasjonskapsler eller cookies

Hva er en informasjonskapsel eller cookie?

Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, telefon eller nettbrett når du besøker et nettsted. Cookies hjelper nettstedet med å huske dine innstillinger (eksempelvis brukernavn, språk, tekststørrelse og andre forhåndsvalg) for en viss periode. Cookies brukes også for å forbedre funksjonalitet, til å samle informasjon for analyseformål, eller for markedsføringsformål.

Hvordan bruker vi cookies?

Vi bruker cookies for å få informasjon om hvordan nettstedet brukes. Vi bruker dette gjennom Google Analytics, som er et verktøy for webanalyse fra Google. Informasjonen lagres på servere i USA. Informasjonskapslene samler informasjon om hvilke sider som besøkes, hvor lenge et besøk varer, antall besøk på nettstedet og hva som er kilden til besøket (eksempelvis Google Søk). Vi bruker også cookies til å se på brukeradferden, som klikk på lenker, klikk til bloggartikler, innsendelse av kontaktskjema, eller påmelding på nyhetsbrev.

 

Din IP adresse anonymiseres før den sendes til Google Analytics og informasjonen som sendes inneholder ingen informasjon som kan identifisere deg som bruker. Vi kan derfor ikke spore handlinger til den enkelte bruker, men analysere bruken av nettstedet på et overordnet nivå.

 

Ved hjelp av cookies samler vårt nettsted inn informasjon til bruk for senere annonsering (Remarketing). En anonymisert identitet blir lagret i egne lister som brukes til målrettet annonsering basert på din brukeradferd på nett. I tillegg til at informasjonen er anonymisert (avidentifisert) stilles det krav til et visst antall brukere på listen før listene tas i bruk.

 

Alle nettlesere gjør det mulig å begrense cookieadferd, eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se over hvilke cookies som er lagret på datamaskinen, og til å slette en enkelt cookie, eller fjerne alle sammen. Hvordan du kan gjøre dette kan du lese om her: https://www.outland.no/cookies/

Følgende informasjonskapsler brukes på våre nettsider:

Cookie Formål Beskrivelse Varighet
_ga Gir besøkende en unik id som er konstant fra besøk til besøk. Gir oss mulighet til å se om brukerne kommer tilbake til nettstedet, men uten at de kan identifiseres. 2 år etter siste besøk
_gid Skiller brukere fra hverandre, på samme måte som _ga. 24 timer
_gat Cookien brukes til å begrense antall spørringer til Google Analytics Lagrer ingen informasjon 1 minutt
_gali Benyttes av Google Analytics for å fastslå hvilke lenker brukerne klikker på (dersom det er flere like). 2 år
_dc_gtm_UA-XXXXXXXX-X Settes av Google Analytics for å holde oversikt over hvor mange ganger en bruker besøker nettstedet, hvordan brukeren kom til nettstedet og hvilket land brukeren befinner seg i. Cookien regner også ut en slutt-tid for besøket.
AMP Token AMP-TOKEN inneholder en token som kan bli brukt til å innhente klient-ID’en fra en AMP klient-ID-service. Andre relevante verdier kan være opt-out* eller feilmeldinger ved innhenting av denne informasjonen. 30 sekunder til ett år
_gac_<område-ID> Inneholder kampanjerelatert informasjon om brukeren. Hvis Google Analytics og Google Adwords er koblet sammen, vil Adwords lese denne cookien dersom ikke brukeren har valgt opt-out*. 90 dager
_gads Google Adwords, kan settes for å unngå at en bruker skal se samme annonse om og om igjen. Maksimalt 540 dager

 

* Med opt-out menes at du har blokkert for opplasting av informasjonskapsler eller cookies på din datamaskin.

 

Du kan lese mer om Googles retningslinjer for bruk av personopplysninger her:  https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

 

Du kan melde deg ut av Googles bruk av cookies (opt-out) for annonsering via Googles side om annonsering og personvern: http://www.google.se/policies/privacy/ads

 

Dersom du ikke ønsker å bli sporet, kan du deaktivere bruk av cookies (opt-out) på din maskin via nettleseren, det gjør du her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Bruk av Facebook pixel: sporing på Facebook, Instagram, Messenger, Instant Articles, og Audience Network

Facebook står som eier av Instagram, Messenger, Instant Articles, og Audience Network, og bruk av Facebook pixel dekker derfor også disse kanalene.

 

En Facebook-pixel er en plug-in eller en programvare som ligger på vårt nettsted, og som samler informasjon til Facebook. Pixelen samler informasjon fra informasjonskapslene (cookies) som ligger i din nettleser, og sender dette tilbake til Facebook, hvor informasjonen blir samlet sammen med data fra din Facebook-profil.

 

Informasjon som samles kan være knyttet til din brukeratferd (demografiske data som alder, kjønn, interesser), eller handlinger du utfører, som klikk på lenker. Informasjonen er kun tilgjengelig på et anonymisert og aggregert nivå. Informasjonen brukes til analyseformål, målrettet annonsering basert på din brukeradferd (remarketing), samt til å identifisere målgrupper for annonsering som har en profil som er lik din, og derfor har en potensiell mulighet for å ha et likt handlingsmønster eller behov.

 

Informasjon samlet inn via Facebook pixel, lagres fra 90 dager til 2 år. Informasjonen lagres på servere hos Facebook i USA.

 

Ved bruk av Facebook i forbindelse med annonsering vil Facebook i de aller fleste tilfeller være behandlingsansvarlig. Det er dog noen unntak:

  • Bruk av Facebook Lead Ads, et verktøy for å samle inn e-postadresser via Facebook-sidene, der både Facebook og Outland vil være behandlingsansvarlige. Dersom Outland vil ta i bruk dette verktøyet, vil informasjon om brukerens rettigheter være tydelig angitt i annonsen hvor brukeren frivillig legger fra seg persondata.
  • Opplasting av eksisterende e-postlister for målrettet annonsering på Facebook. Dersom Outland vil bruke dette verktøyet vil det kun være rettet mot potensielle kunder som frivillig har gitt sitt samtykke til dette.

Annen informasjon samlet inn via vårt nettsted og bruk av andre verktøy

Påmelding nyhetsbrev

Outland sender ut nyhetsbrev 2-4 ganger per måned via e-post. For å kunne motta dette må du registrere din e-postadresse hos oss. Vi bruker verktøyet MailChimp, som er databehandler for nyhetsbrevet. Dersom du melder deg av nyhetsbrevet vil din informasjon bli slettet.

 

Serverlogg på nettsted

Alle besøk på våre nettsteder lagres i en logg på vår server. Informasjonen som lagres er IP-adresse fra enheten som besøker nettstedet. Opplysningene samles inn for å sikre drift. Ved angrep mot nettstedet vil IP-adressen som er brukt i forbindelse med angrepet bli blokkert.

Behandling av personopplysninger i våre støttesystemer

Asana

Outland bruker Asana prosjektledelsesverktøy for å fordele oppgaver. Informasjon som lagres kan være navn, e-postadresse og telefonnummer på kontaktpersoner knyttet til firma som vi har avtale med. Informasjonen registreres og brukes for å lette dialogen, og slettes senest 3 år etter at kundeforholdet er avsluttet, eller når vedkommende ikke lenger arbeider for den aktuelle part.

E-post og telefon

Outland bruker e-post og telefon som en del av sitt daglige arbeide for å kunne ha dialog og svare på forespørsler fra potensielle kunder, kunder, tidligere kunder og andre samarbeidspartnere.

 

Den enkelte ansatte har ansvar for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og skal minst en gang i året gå gjennom og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratredelse slettes e-postkonto. Relevante e-poster vil normalt bli overført til kolleger. Sensitive personopplysninger skal ikke sendes over e-post. Vi gjør oppmerksom på at vanlig e-post ikke er kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til å vise varsomhet, og ikke sende taushetsbelagt informasjon, sensitive data eller fortrolige opplysninger på e-post.

Søke jobb hos Outland AS

Dersom du søker jobb hos Outland AS vil din søknad med dokumentasjon lagres i inntil 1 år etter søknadsfristens utløp. Informasjonen som innhentes er navn, adresse, kontaktopplysninger, CV, og vitnemål/attester. Outland AS er behandlingsansvarlig, og formålet med behandlingen er å kunne vurdere din søknad opp mot ledige stillinger i selskapet. Dersom vi benytter eksternt rekrutteringsbyrå vil opplysningene bli delt med disse.

Bruk av tredjepart/underleverandører

Outland bruker underleverandører til å bistå med drift og lagring av innsamlede personopplysninger. Disse vil ved sin bistand til oss kunne få innsyn i personopplysninger. Det er inngått lovpålagte databehandleravtaler med disse.

Rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysninger om deg og hvordan de behandles. Du har også rett til å få opplysningene rettet, slettet eller å begrense behandlingen av personopplysningene i henhold til personopplysningsloven.

 

Du kan kontakte oss på nettbutikk@outland.no for tilgang til, endring eller sletting av informasjon.

 

Behandling av personopplysningene er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykke tilbake.

 

Dersom du mener Outland AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til aktuell tilsynsmyndighet, som i Norge er Datatilsynet. Du finner kontaktinformasjon på deres hjemmesider www.datatilsynet.no.

 

Kontaktinformasjon:

Outland AS

Kirkegata 23

0153 Oslo

Tlf: 21 68 85 26

E-post: nettbutikk@outland.no

© 2018 Outland. Alle rettigheter reservert.