Outland aktiviteter!Outland aktiviteter!
 • 1992

  En tegneserievirksomhet blir til

  I 1992, høsten etter å ha fullført videregående skole, startet Simen sakte opp sin egen tegneserievirksomhet fra gutterommet.

  Simen samlet tegneserier som ungdom, og begynte etterhvert å kjøpe samlinger for videresalg på bruktmarkedet. I løpet av denne høsten begynte han også smått å importere blader fra diverse leverandører i USA – brukte i begynnelsen, nye etterhvert.

  Foreløpig jobbet han alene.

 • 1998

  Sakte bygget han opp et postordrefirma. Han førte egne kataloger over hvilke varer han hadde på lager, som ble regelmessig utgitt. Dette var før internett.

  I 1998 tok han kontakt med Narvesen, for å undersøke forholdene rundt et lokale de eide i Stortingsgata 2 i Oslo, som han mistenkte ikke gikk så bra. Magefølelsen viste seg å stemme. Han tok over lokalene like etter, og den første Outland-butikken ble åpnet.

  Før den tid hadde han ført blader på kommisjon i gamle Spidermans lokaler i Kirkegata. Dette fungerte sånn passe, men det bidro til å bygge volum for virksomheten hans, noe som var viktig.

  Narvesen solgte imidlertid bygget ikke lenge etterpå, og Outland måtte flytte da en ny gårdeier skulle pusse opp bygningen. Nok en gang var de heldige og fant et lokale på Østbanehallen, der de åpnet i april 1999.

 • 2000

  Outland vokser seg større

  Bedriften vokste, og Simen åpnet en ny Outland-butikk i Trondheim i 2000. Herfra fikk han ballen virkelig til å rulle, og det kom flere på løpende bånd. Stavanger åpnet i 2001. Kristiansand i 2003. Lokalet på Østbanehallen i Oslo utvidet i 2004.

  Samme år – etter at Avalon, den store konkurrenten, flyttet fra Paleet i Oslo til Akersgata – kastet Simen seg rundt og tok over lokalet de hadde hatt på Paleet, i håp om å imøtekomme noen av deres kunder. Nå var det to Outland-butikker i Oslo.

  Avalon som kjede ble etterhvert så uheldige at de besluttet å selge butikken sin i Bergen til Simen, og la ned de to andre butikkene de hadde. Bergen ble da Outland i 2005. Fra da og frem til i dag har Outland til sammen blitt 8 butikker, i tillegg til nettbutikk, samt vårt eget Outland forlag.

 • 2021

  Norges samlingspunkt for populærkultur

  I over 25 år har Outland utviklet seg fra noe hobbybasert til noe stort. Det som en gang startet på gutterommet, har blitt til møtepunkter over store deler av Norge, der ikke bare vi, men alle kan treffes og dele engasjement for interessene sine.

  I en tid der internettsalg truer virksomheten til fysiske butikker er vi stolte av å tilby steder der folk kan møtes ansikt til ansikt, og dele opplevelser og samhandle med likesinnede. Vi har selv også utviklet vår egen nettbutikk, men ønsker å være trofaste til butikkene våre, for det er der kjernen av virksomheten vår ligger – i møtet med kundene.

  Vi er både klar over, og takknemlige, for de som kom før og banet veien for oss, slik at nå over 100 mennesker har en jobb i Outland å gå til hver dag, hvor vi kan fortsette å spre kunnskap og glede rundt hobbyene vi brenner for.

Outly flytteOutly flytte
Outly nistepakkeOutly nistepakke
Outly med tegneserieOutly med tegneserie
OutlyOutly
Hvis en tenker over at det vi selger bidrar til at det leses og spilles rundt i de tusen hjem, at vi har omsatt for nær 1 milliard siden vi startet og hva det innebærer av hvor mange kunder som er og har vært innom oss i løpet av disse 28 årene, så har vi vel bidratt til å øke lesegleden, samlet familier og venner rundt bord for å spille, hatt spillelokaler i butikkene våre der en kan treffe likesinnede, noe en kanskje ikke har hatt så lett for ellers. Vi har gjort noe bra, det holder for meg. – Simen