Familiespill som gir spennende underholdning i hjemmetFamiliespill som gir spennende underholdning i hjemmet

Familiespill som gir spennende underholdning i hjemmet

Brettspill går aldri av moten. Det er den perfekte aktiviteten for alle som vil gjøre noe sammen med familien på dager dere må holde dere inne. Ekstra morsomt blir det om du finner det familiespillet alle i hjemmet virkelig blir hekta på!

“Skaff dere noen gode spill, lat som dere er på hytten, men bli hjemme”, sa statsminister Erna Solberg til folket sitt i mars 2020. Vi kunne ikke vært mer enig – for brettspill slår an hos alle, uansett om du er gammel eller ung. Og du trenger absolutt ikke å være på hytta for å oppleve underholdningen og den sosiale kosen et familiespill kan by på! 

 

Her får du våre spillanbefalinger for familier som vil hygge seg sammen i hverdagen – enten det er i stua, på kjøkkenet, eller på gulvet på soverommet.

Machi Koro

Machi Koro er alle spillerne borgermestere i den japanske byen Machi Koro. Det er et fartsfylt spill for 2-4 spillere, der hver av dere skal utvikle byen på deres egne premisser, og kjempe om å stå igjen med den største byen i regionen. Det viktigste du må huske er dette: Vær raskere enn rivalene dine. 

 

Bygningene i byen gir inntekt eller andre fordeler, og aktiveres av bestemte terningkast. En tur består av tre faser: Først kaster du en eller to terninger, deretter får du inntekt basert på hvilke bygninger som aktiveres, og til slutt kan du bruke pengene dine på å bygge nye bygninger. 

 

Men pass på – i noen tilfeller vil motstanderen din kunne dra fordel av terningene dine (akkurat som du kan dra nytte av deres). Vinneren er den første som får bygd fire store landemerker i byen sin.

 

Noen av kortene gir deg mulighet til å ta penger fra de andre spillerne, noe som gir god interaksjon mellom spillerne. Samtidig kan du også velge å konsentrere deg om din egen by. Spillet gir deg og familien en god kombinasjon av planlegging og tilfeldighet, da man aldri vet hva terningen vil vise! 

 

Aldersgruppe: 10+

Antall spillere: 2-4

Sjanger: Familiespill

Språk: Engelsk                 

Spilletid: 30 minutter

 

Bestill Machi Koro her.

Sushi Go!

Sushi Go! er det om å gjøre å spise den beste sushien. Hver spiller velger kort for å lage den beste kombinasjonen av sushiretter! Resten sendes videre til nestemann. De forskjellige typene sushi gir ulik mengde poeng, og du kan også kombinere kortene for å lage en super-sushi. 

 

Her er det viktig å ikke bare se hva du selv vil ha, men også passe på at de andre rundt bordet ikke får det de trenger for å oppnå hårreisende poengsummer. Pass også på å ha noe å spise til dessert, hvis ikke kan du risikere minuspoeng! 

 

Aldersgruppe: 8+

Antall spillere: 2-5

Sjanger: Samlespill

Språk: Norsk                 

Spilletid: 20 minutter

 

Bestill Sushi Go! her.

A Fake Artist Goes to New York

Lengter du mest etter bowlingkvelder og festfaktor? Da bør du prøve A Fake Artist Goes to New York –  et partyspill der alle spillerne er kunstnere, bortsett fra en som får rollen som bedrager. 

 

Hver runde har en spilleder, som bestemmer hva kunstnerne skal tegne denne gangen. Spillederen skriver ned tingen som skal tegnes på whiteboard-kort, som deles ut til spillerne. Det ene kortet skal ha en X på seg i stedet for gjenstanden, og spilleren som får dette kortet blir den falske kunstneren for denne runden. 

 

Spillerne skal nå sammen tegne det som står på kortet, ved at hver spiller tegner en strek hver, etter tur. Den falske kunstneren vet åpenbart ikke hva dere egentlig prøver å tegne, og er nødt til å gjette seg frem til hvor det kanskje kunne passet med en strek. Etter at alle har tegnet to streker, skal dere gjette hvem som er den falske kunstneren. 

 

Dette spillet er supert om dere bare vil gjøre noe morsomt sammen – enten du er hjemme i kollektivet, eller kickstarter fredagskvelden med hele familien. Dra frem din kreative side, og vær klar for mange rare tegninger! 

 

Aldersgruppe: 8+

Antall spillere: 5-10

Sjanger: Selskapsspill

Språk: Engelsk                 

Spilletid: 20 minutter

 

Bestill A Fake Artist Goes to New York her.

Carcassonne

Til slutt har vi brettspillet Carcassonne - spillet med med uendelige variasjoner når det gjelder form og muligheter. Spillet har hentet sin inspirasjon fra den franske byen med samme navn, som er mest kjent for sin middelalderbydel. 

 

Kort fortalt går spillet ut på å forme områdene rundt byen Carcassonne ved å plassere landebrikker. Du får utdelt brikker som viser bydeler, veier, veikryss og klostre, men det er tilfeldig hva slags brikke du trekker. Ved hjelp av undersåtter - som kan ta mange ulike roller, som politikere, landeveisrøvere, bønder eller munker - skal du erobre byer, veier og landområder for å få flest poeng.

 

Mens kartet vokser, så vokser også mulighetene for at dere kan ødelegge for hverandre. Her gjelder det å være smart med dine plasseringer av brikker og følgere, som kan forhindre at andre får poeng - eller kanskje til og med stjele dem. Med andre ord – dette spillet har flust av strategier du kan vinne med, og er blitt en tidløs klassiker!

 

Aldersgruppe: 8+

Antall spillere: 2-5

Sjanger: Familiespill

Språk: Norsk                

Spilletid: 30-45 minutter

 

Bestill Carcassonne her.