Hvilke tegneserier egner seg best for voksne? Her er 5 forslagHvilke tegneserier egner seg best for voksne? Her er 5 forslag

Hvilke tegneserier egner seg best for voksne? Her er 5 forslag

Du forbinder kanskje tegneserier med Donald og Fantomet, eller som en nisje for spesielt interesserte – men tro om igjen, tegneserier er så mye mer enn det. Som med bøker får du også tegneserier for voksne i alle mulige sjangre, og vi har plukket ut fem gode tegneserier vi virkelig synes du bør lese!

Å lese tegneserier i voksen alder er både en fryd og ufattelig spennende. Disse tegneseriene er historiefortellinger med grafisk kunst, som har dype budskap eller tar for seg viktige temaer – akkurat som i annen litteratur. 

 

Ellen er tegneserieansvarlig og har jobbet i Outland siden 2004. Hun er en ekte tegneserieentusiast og -veteran som har gitt ut flere tegneseriealbum. I tillegg er Ellen skaperen av Lily, som er fast innslag i bladet Rutetid i Egmont Forlag. 

 

Her har hun plukket ut en håndfull tegneserier som passer perfekt for voksne som ønsker seg godt og spennende lesestoff – uansett om det er på ferie eller i hverdagen.

The House

Handlingen spinner rundt et hus, som tre voksne søsken har arvet etter sin far.


Huset skal selges og i prosessen med å klargjøre det for salg blir vi kjent med hovedkarakterene og deres frustrasjoner for hverandre og savnet etter det som ikke lenger er eller kanskje aldri var.


Paco Roca er en svært dyktig serietegner som tegner i en minimalistisk, tydelig stil, med en klart gjennomtenkt fargepalett. Han har flere gode tegneserier under beltet, bl.a. den prisvinnende boka Wrinkels og krigsfortellingen Twists of Fate.

– A study of the complex relationships of family and the ties that bind from a storyteller whose powerful depiction of human frailties is both haunting and ever recognisable. – Broken Frontier

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Paco Roca

Format: Hardcover

Språk: Engelsk

 

Bestill The House her.

About Betty's Boob

Bli med inn i hverdagen til Betty, som våkner opp alene i et sykehusrom. Hun har vært gjennom en operasjon etter funn av kreft i venstre bryst, og må nå møte en verden som er fylt med skjønnhetsstandarder hun ikke kan leve opp til. 

 

Det er ikke bare hun som har problemer med å akseptere sin asymmetriske kropp. Bettys kjæreste gjør nemlig ikke den store forandringen noe lettere. Så hvordan vender man tilbake til hverdagen etter å ha opplevd å få brystkreft? 

 

Betty vet det ikke enda, men å miste venstre bryst, jobben og kjæresten på samme tid, skulle vise seg å snu livet hennes helt på hodet! 

 

About Betty’s Boob er ikke bare en historie om Bettys kjæresteforhold, om det å komme tilbake til arbeid, eller hennes tanker rundt sin egen remisjon. Vero Cazot og Julie Rochleau går dypere, og leverer en historie som handler om det å leve og virkelig nyte det, samt gripe mulighetene som ligger foran deg. 

 

Dette er en nydelig og morsom tegneseriehistorie som tar for seg viktige temaer rundt tap og aksept. 

 

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Vero CazotJulie Rochleau

Format: Hardcover

Språk: Engelsk

 

Bestill About Betty's Boob her.

Blacksad

Nydelig tegnet antropomorfisk noir serie. En moderne klassiker som alle som liker tegneserier bør lese!


I et samfunn veldig likt USA på femtitallet, må privatdetektiven John Blacksad forholde seg til mafia og fagforeninger, samfunnets bunnslam og uoppklarte saker. Serien har vært en bestselger over hele verden i flere år, og anbefales på det varmeste!

– Guarnido and Canales’ mastery is such that Blacksad remains nothing short of engrossing, as transportive and immersive a reading experience you will encounter. – Comics Alliance

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Juan Diaz Canales & Juanjo Guarnido

Format: Hardcover

Språk: Engelsk

 

Bestill Blacksad her.

The Fade Out

For deg som kanskje ikke har lest mye tegneserier fra før, vil The Fade Out presentere alt det beste mediet har å by på - både i form av tekst og bilder, og særlig sømløsheten mellom dem. Og ved siden av får du en utrolig spennende krimhistorie!

 

Historien utspiller seg i 1948, der Hollywood-manusforfatteren Charlie Parish lider av posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Etter en blackout våkner Charlie opp i et rom hvor en kvinnelig filmstjerne ligger død - myrdet. 

 

Sammen med sin bestevenn Gil forsøker Charlie å finne morderen, noe som skal vise seg å bli en omfattende og vanskelig kamp mot rettferdigheten. Jo mer de nøster opp i Charlies beduggede hukommelse, desto mørkere blir alt seende ut. 

 

Brubaker og Phillips sin The Fade Out er et mesterlig krim noir, sett i noirens verden der ingenting er hva det ser ut som.

 

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Ed Brubaker, Elizabeth Breitweiser & Sean Phillips

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill The Fade Out her.

Sult

Du er kanskje kjent med Knut Hamsun og hans romanklassiker Sult? Nå har den anerkjente romanen blitt til tegneserie av Martin Ernstsen, og den skuffer ikke! 

 

Plottet i tegneserien holder tro til sitt opphav, og handler om en ung, fattig og sulten forfatter i Kristiania. Han lever konstant på sultegrensen, og forsøker desperat å holde verdigheten oppe. 

 

Ernstsen tar romanen noe videre i å utforske den menneskelige psyken, ved hjelp av illustrasjonene sine. Hans tidvis ordløse sekvenser forsterker følelsen av desperasjon og håpløshet i den unge forfatterens kamp for tilværelsen.

– Martin Ernstsens imponerede tegnesereiadaptasjon av Knut Hamsuns Sult bør leses av alle. Den er helt utrolig bra, understreker Ellen.

Aldersgruppe: Voksne

Forfatter: Knut Hamsun & Martin Ernstsen

Format: Hardcover

Språk: Norsk

 

Bestill Sult her.