Image Comics – tegneserieforlaget vi elskerImage Comics – tegneserieforlaget vi elsker

Image Comics – tegneserieforlaget vi elsker

Image Comics er den tredje største forleggeren av tegneserier i USA, ikke like allment kjent som Marvel og DC, men ikke mindre viktig. Vi finner flere av våre favoritter blant Image sine tegneserier.

Elsker er kanskje et veldig sterkt ord, men Image Comics er virkelig et tegneserieforlag som gjør det aller meste riktig. De gir ut fantastiske tegneserier av høy kvalitet, med stor variasjon, og ikke minst høy underholdningsfaktor – og, kanskje viktigst av alt, de tar godt vare på skaperne sine. Er det noe vi elsker her på Outland, så er det nettopp det!

 

Image er det tredje største amerikanske tegneserieforlaget, etter DC og Marvel, og til forskjell fra DC og Marvel er seriene de gir ut og alle tilhørende rettigheter eid av skaperne selv. Forlaget startet opp med fokus på superhelter, som er det de fleste forbinder med tegneserier i USA, men har utvidet repertoaret ganske så betraktelig. De siste 10-12 årene har de stått bak noen av de aller mest populære seriene som vi selger i våre butikker.

 

Når du kjøper en tegneserie fra Image kan du derfor stole på at de som har skapt den får betalt slik de fortjener. Her er noen kjente og kjære titler som vi gjerne anbefaler.

The Walking Dead: Image sin første store tittel

En serie man ikke kommer utenom når man skal snakke om Image, er The Walking Dead. Den post-apokalyptiske fortellingen om Rick Grimes, en lensmann fra Kentucky, som etter å ha blitt skutt i tjeneste, våkner fra koma og plutselig befinner seg i en zombie-apokalypse. 

 

Serien har vært et grunnfjell for Image over mange år, og har bidratt til å få forlaget opp til store høyder. Selv om serien var stor i utgangspunktet tok den virkelig av da TV-serien så dagens lys i 2010.

Saga: Romeo og Julie i verdensrommet

En annen vanvittig bra serie fra forlaget Image, er Saga. Serien har til tider solgt bedre enn The Walking Dead på verdensbasis, og er en av Outlands desiderte bestselgere gjennom tidene.

 

Saga er en episk space opera, iblandet mange fantasy-elementer. Den er sterkt inspirert av Star Wars, og med tydelige bånd til både Romeo og Julie, Tolkien og Game of Thrones

 

I serien møter vi Alana og Marko, et ektepar på flukt fra begge de stridene partene i en galaktisk krig. Vi følger deres kamp for å holde datteren Hazel, som blir født i begynnelsen av fortellingen, trygg fra farer.

Monstress og Gideon Falls: Moderne prisvinnere

Monstress og Gideon Falls er to serier, henholdsvis en episk fantasy og en horrorserie, som har kommet de senere årene.

 

Monstress handler om jenta Maika, som risikerer alt for å holde kontroll over en psykisk binding hun har med et monster med enorm makt. Koblingen med monsteret gjør henne til et midtpunkt i en grusom krig mellom mennesker og utenomjordiske krefter. Serien har vunnet utallige priser, og i 2018 ble Marjorie Liu den første kvinnen i historien som vant the Eisner Award for Best Writer for nettopp denne serien.

 

En annen som har vunnet mange priser er Jeff Lemire, mannen bak blant annet Sweet Tooth, som nylig har fått en kritikerrost Netflix-serie, og Black Hammer. Serien hans, Gideon Falls, er en intelligent skrekkhistorie, som ikke blir drevet frem av blod og gørr, men som utforsker ondskapens natur. Serien, som har vært en bestselger siden starten, går over flere bind og ble avsluttet med volum 6, The End, tidligere i år.

Flere favoritter fra Image Comics

Listen over serier fra Image som det er verd å få med seg er lang. Her er et utvalg av titler som vi i Outland anbefaler på det varmeste!

 

Neste år (2022) fyller Image Comics 30 år, og vi må si at dette er et forlag som virkelig har blitt voksent. Heldigvis ser det ut til at de ikke har noen planer om å stoppe, og at de i fremtiden vil gi ut enda flere fantastiske tegneserier som publikum (og Outland) elsker. Vi venter i spenning på den neste!