Bøker for (nesten) ethvert behov - Del 2: Vitenskap & romantikkBøker for (nesten) ethvert behov - Del 2: Vitenskap & romantikk

Bøker for (nesten) ethvert behov | Del 2: Vitenskap & romantikk

I møte med motgang kan det hjelpe å se til noen faste holdepunkter: Kjærligheten er evig, og vitenskapen er sann. Dette er andre del i en ny artikkelserie med bokanbefalinger, for de aller fleste behov du måtte ha i slike situasjoner. Frem med rosene og mikroskopet!

«I'm going to have to science the sh*t out of this»

Menneskets intelligens er vår største styrke! (Man kan kanskje argumentere for at nettopp vår intelligens er årsaken til mange av problemene våre også, men det velger vi å ignorere her.) Hjulet, ostehøvelen, dampmaskinen, kommunikasjonssatellitten; vi er verdens mest allsidige oppfinnere og vi kan løse de fleste problemer om vi bare går inn for det.

 

I vår tid er vi vitne til et globalt problemløsningsprosjekt uten sidestykke i historien. Over hele verden arbeides det på spreng for å finne en vaksine mot koronaviruset, og en behandling for covid-19. Mens vi venter kan vi jo kose oss med noen science fiction-bøker som feirer menneskets evne til å finne løsninger, selv når situasjonen virker håpløs.

La fantasien veie opp for sosial distansering

Kjærlighet og romanse er selvsagt gjennomgående temaer i all kultur og ikke forbeholdt sci-fi og fantasy. Underlig nok er det enkelte som forestiller seg at akkurat disse to sjangrene ikke er forenlige med en god kjærlighetshistorie, men det er langt fra sannheten! Astronauter, demonjegere og magikere er også mennesker (som oftest) og har ... behov. Akkurat som oss andre dødelige.

 

Faramir og Éowyn i The Lord of the Rings. Jaskier og Geralt i The Witcher. Tormund Giantsbane og Brienne of Tarth i Game of Thrones. Romansen er nesten alltid til stede i fantasy og science fiction, men her er noen bøker der den har en sentral rolle i handlingen.

 

Psst! Interessert i The Lord of the Rings eller The Witcher? Sjekk ut våre guider her: Silmarillion: boken som beriker Ringenes Herre-verdenen du elsker fra filmene og The Witcher: en komplett bokguide til den beste leseropplevelsen!

Dette er andre del i en serie artikler med bokanbefalinger for (nesten) alle slags leserbehov. Du kan lese første del her, og følg med videre for resten av serien, for stadig flere av våre beste bokanbefalinger!

 

OBS! Vi får stadig påfyll av bøker, både gamle og nye, men det kan likevel skje at noe blir utsolgt. Kontakt nettbutikk@outland.no hvis du vil at de skal opprette en ventebestilling for deg. Du kan også kontakte din nærmeste Outland-butikk (se oversikt her), hvis du ønsker å få reservert et eksemplar hos dem, eller benytte deg av vår Klikk & hent-løsning.