Bøker for nesten ethvert behov - Del 3: Humor & mursteinerBøker for nesten ethvert behov - Del 3: Humor & mursteiner

Bøker for (nesten) ethvert behov | Del 3: Humor & mursteiner

Her får du tredje del i vår artikkelserie med bokanbefalinger - våre beste tips til bøker som kan dekke ethvert behov du måtte ha gjennom pandemi, og alt annet. Denne gangen byr vi på bøker med en god dose humor, og lange serier som vil holde deg opptatt en god stund fremover!

Vi må holde humøret oppe - så gi meg noe gøy!

En god latter både forlenger og forbedrer livet! Fantasy og science fiction gir forfattere et gigantisk spillerom, og lar dem plassere sine stakkars hovedpersoner i de mest usannsynlige situasjoner. Alle vet om den lettere surrealistiske The Hitchhiker's Guide to the Galaxy av Douglas Adams, og den legendariske Discworld-serien av Terry Pratchett. De er bare to av de mest kjente eksemplene på forfattere som gjør latter og lesing til to sider av samme sak. Her er flere humørspredere, og husk å le inn i albuen så lenge pandemien varer!

Mursteiner og lange serier - gi meg tusenvis av sider med lesning, så jeg kan fordype meg i en annen verden

Alle som er vant til å kikke i Outlands bokhyller vet at fantasy- og science fiction-forfattere elsker å skrive lange bøker. Og ofte er det ikke nok med én murstein; det må gjerne være 3, eller 13! En del av forklaringen på dette er at vi lesere gjerne trenger litt mer informasjon om hvordan universet fungerer i en bok der både naturlover og menneskelige lover fungerer på helt andre måter enn i virkeligheten. Det er nok også fristende for en forfatter å skrive flere historier i en helt ny verden når den først er etablert, og vipps ble det en trilogi i fem deler!

 

Her finner du episke fortellinger som strekker seg over mange bøker, og transporterer deg til noen av de mest livaktige fantasiverdener som er skapt.

 

Vi håper noen av titlene vi har valgt har vekket interesse hos deg - og ikke glem å sjekke de andre artiklene i denne serien, del 1: Dommedag & feelgood, og del 2: Vitenskap & romantikk!