Bøker for (nesten) ethvert behov | Del 1: Dommedag & FeelgoodBøker for (nesten) ethvert behov | Del 1: Dommedag & Feelgood

Bøker for (nesten) ethvert behov | Del 1: Dommedag & Feelgood

Folk takler motgang på ulike måter. Noen trenger en lykkelig slutt, mens andre har kanskje behov for å bli minnet på at det kunne vært verre. Vi har startet en ny artikkelserie med bokanbefalinger, for de aller fleste behov du måtte ha i slike situasjoner. Her er den første, av fire deler, og først ut er dommedag og feelgood!

Når myndighetene ber oss om ikke å gå i butikken uten at det er strengt nødvendig, så vil vi selvsagt være pliktoppfyllende borgere, og holde oss hjemme. Men noe må vi likevel gjøre for å få tiden til å gå. Og selv for skjermtilbedere som oss, går det en grense for hvor mange døgn vi kan oppholde oss i Netflix-katalogen sammenhengende.

 

Nå håper vi selvsagt at Norge er i ferd med å åpne igjen. Men bøker er uansett et utmerket alternativ for litt avveksling, og Outlands gigantiske utvalg av lesestoff er heldigvis enkelt tilgjengelig i nettbutikken vår! Ønsker du en trivelig og harmløs virkelighetsflukt med garantert lykkelig slutt? Eller vil du kanskje dyrke denne dystre tiden og begrave deg i en apokalyptisk science fiction-roman? Eller kanskje du bare er ute etter en god latter for å lyse opp tilværelsen? Vi har noe som passer ditt behov uansett. God lesning!

Dommedag | Over og ut med verden slik vi kjenner den, og det er like greit å kose seg med det

Verdens undergang er et svært populært tema i både science fiction og fantasy, og det er ikke så overraskende. Nettopp disse sjangrene gir rikelig med rom for utforskning av en så ekstrem, og heldigvis sjelden, begivenhet. Zombier, asteroidenedslag, pandemier, mørk magi, invasjon fra verdensrommet, atomkrig, klimaendringer, solstormer; det er bare å velge og vrake mellom kataklysmiske kandidater.

 

Ingen liker å tenke på det, men innerst inne vet vi alle sammen at katastrofer skjer fra tid til annen. Forestillinger om apokalypsen har noe makabert underholdende ved seg, samtidig som de rører ved våre dypeste eksistensielle tanker. Her er noen av våre beste forslag til bøker som lar deg oppleve verdens undergang uten at det koster deg mer enn noen timer av livet ditt.

Feelgood | En koselig virkelighetsflukt og en happy ending

Litt uskyldig virkelighetsflukt har vel aldri skadet noen. Tvert imot kan det være sunt for både hjerte og sinn med et fornøyelig avbrekk fra virkeligheten, særlig i harde tider. En fortelling om folk som stort sett er greie med hverandre, og som klarer å løse sine problemer uten de helt store voldsutgytelsene? Joda, de finnes de også!

 

I en tid da grimdark fantasy og apokalyptisk science fiction topper bestselgerlistene, kan et mer optimistisk syn på tilværelsen fra en av disse titlene by på en forfriskende avveksling. De kan også gi oss en betimelig påminnelse om hva som virkelig betyr noe, når utallige små og store bekymringer kjemper om oppmerksomheten vår. Her er noen forslag til bøker som er både underholdende og oppløftende.

Dette er første del i en serie artikler med bokanbefalinger for (nesten) alle slags leserbehov. Følg med for resten av serien, for stadig flere av våre beste anbefalinger!

 

OBS! Vi får stadig påfyll av bøker, både gamle og nye, men det kan likevel skje at noe blir utsolgt. Kontakt nettbutikk@outland.no hvis du vil at de skal opprette en ventebestilling for deg. Du kan også kontakte din nærmeste Outland-butikk (se oversikt her), hvis du ønsker å få reservert et eksemplar hos dem, eller benytte deg av vår Klikk & hent-løsning.