Slik starter du med Mörk Borg

Ikke for pyser

Om du synes Dungeons & Dragons er litt for hyggelig anbefales det å prøve Mörk Borg. Dette er et spill som skrur opp metal-stemninga til 11, og så litt til. Det er bekmørkt og grimt, men det hele er gjort med glimt i øyet. Om du husker scenen med “Bring out your dead!” fra Monty Python and the Holy Grail har du både humoren og stemninga til spillet på plass.

Selve boken har et helt spesielt design hvor hver side er et lite kunstverk i seg selv. Det er ikke uten grunn at de skaperne kaller stilvalget for Artpunk.


Spillet bruker er en superenkel, men veldig dødelig, variant av reglene til Dungeons & Dragons. Du bør derfor ikke bli for knyttet til rollen din. Heldigvis tar det cirka 5 minutter å lage en ny.

Spillet passer for deg som

  • vil ha noe som er lett å dra frem på kort varsel
  • liker at rollespill er utfordrende og dødelige
  • foretrekker enkle regler

Dette trenger du for å starte med Mörk Borg

Siden spillet er basert på D&D trenger du et sett med vanlige rollespill-terninger. Grunnboken har alt man trenger av regler, og den inneholder også et eventyr å begi seg ut på.

Om du vil ha mer Mörk Borg har det kommet en spillederskjerm og to hefter: Feretory og Heretic, som inneholder alt fra alternative regler, nytt utstyr, nye rolletyper og flere eventyr.

Da det er lov å lage og selge egne ting til Mörk Borg med deres veldig åpne tredjepartslisens, finnes det utrolig mye materiale til spillet som er laget av fans.

Se produkt: Mörk Borg regelbok

Hvor finner jeg mer?

Mörk Borg, offisiell nettside: https://morkborg.com 

Ex Libris Mörk Borg, fan-materiale: https://exlibrisrpg.com/ 

Relaterte produkter