Slik starter du med Call of Cthulhu

Mørk påskekrim med tentakler

I rollespillet Call of Cthulhu ("CoC") spiller man eventyrlystne og kunnskapshungrige etterforskere, som sakte, men sikkert lærer mer om kosmiske mareritt kjent fra H.P. Lovecrafts historier, og i prosessen mister mer og mer av forstanden. Dette er påskekrim og grøss med tentakler!

Spillet passer for deg som

  • elsker mysterier og krim
  • liker å la deg skremme litt blant gode venner
  • vil spille noe med mindre fokus på kamper; her er det nok best å løpe enn å skyte

Dette trenger du for å starte med Call of Cthulhu

Call of Cthulhu bruker vanlige rollespill terninger med 20, 12, 10, 8, 6, og 4 sider. Det finnes spesiallagde terninger til spillet fra Q Workshop, men hvilket som helst sett med disse type terninger fungerer.

 

Call of Cthulhu Starter Set
Call of Cthulhu har et helt fantastisk startsett som gir deg alt du trenger for å begynne å spille. 

  • Et fullt terningsett (vanlige rollespill-terninger)
  • Ett regelhefte
  • Et eventyrhefte med ett soloeventyr og tre eventyr for gruppespill
  • Ferdiglagde roller, kart og annet spillmateriale

Faktisk er denne pakken så komplett at du ikke trenger mer for å spille videre da de fleste eventyr og kampanjer til "CoC" bare krever at du har tilgang til denne pakken. Om du likevel vil ha mer kjøtt på beina - eller slim på tentaklene - anbefales følgende:

 

Call of Cthulhu Keeper Rulebook

Dette er boken med grunnreglene til Call of Cthulhu. Her får lederen ("Keeper") av spillet tilgang på all informasjon som trengs for årevis med makaber moro. Du får også med to eventyr som passer perfekt til nye “Keepers”.

Call of Cthulhu Investigator’s Handbook

Denne boken er ikke nødvendig for å spille, men den åpner for mange nye muligheter for spillerne, og den gir en grundig oversikt over den mest populære tidsperioden å sette Call of Cthulhu-eventyr til, nemlig 1920-tallet.

Hvor finner jeg mer?
Rollespillet Call of Cthulhu har eksistert siden 1980, og det er drøssevis av gratis eventyr på nett, utallige YouTube-videoer av folk som spiller det og lærer bort reglene.

 

Spillets produsent, Chaosium: https://www.chaosium.com/call-of-cthulhu-rpg/

Critical Role: Shadow of the Crystal Palace: https://www.youtube.com/watch?v=0uhqZdJ8swQ

Seth Skorkowsky: Introduction to Call of Cthulhu: https://www.youtube.com/watch?v=xWpNDDhmOAw&list=PL25p5gPY6qKWQgHm7vGbIoeuuLdKtlVBj 

Andre spill og bøker som er inspirert av Call of Cthulhu