Logg inn og bruk rabattkode "Magic-2024" i kassen for 20 % medlemsrabatt på Magic-løskort!

Slik starter du med Free League (Fria ligan)

Svenskene i Free League, eller Fria ligan, gjorde seg først bemerket med det banebrytende rollespillet, Mutant Year Zero. Systemet de utviklet til spillet, kalt Year Zero Engine, har de brukt til mange av sine spill.

I Free League sine "Year Zero Engine" spill brukes vanlige sekskantede terninger. Man ruller en neve med disse hvor alle seksere regnes som suksesser. Om man ikke er fornøyd med resultatet kan man rulle om alle terningene som ikke ble suksesser ved å "pushe" rullet, men vær forberedt på at konsekvensene kan bli store.

Dette trenger du for å starte med Tales from the Loop

Dette spillet er basert på Simon Stålenhags lekre kunstbok som viser et alternativt Sverige på 80 tallet, hvor svære roboter og små barn leker side om side. Tales From The Loop kan slik sett ses som en svensk vri på Stranger Things.

Dette trenger du for å starte med Vaesen: Nordic Horror RPG

Rollespillet Vaesen er basert på den meget pent illustrerte boken, Overnaturlige og underjordiske vesener fra folketroen av Johan Egerkrans. I dette spillet tar du rollen som et “torsdagsbarn", de med evnen til å se de merkelige overnaturlige skapningene i "det mytiske norden". Forestill deg at du stiger inn i eventyrene til Asbjørnsen og Moe, men alt er mer mystisk og skrekkelig.

Dette trenger du for å starte med Alien RPG

De har syre til blod, legger egg i magen din, og kan gjennombore deg med en knivskarp hale. Sci-fi klassikeren Alien fra 1979 satte i gang en franchise som fortsatt holder koken i dag, og nå kan du lage dine egne (bedre) oppfølgere med vennene dine. Spillet kan enten spilles i “cinematic” eller i “campaign” modus. Førstnevnte har dødeligheten til filmene, og den andre lar deg leve litt lenger.

Dette trenger du for å starte med Forbidden Lands

Litt lei Tolkien-aktig fantasy? Da er Forbidden Lands kanskje løsningen. Dette spillet setter de fleste vante fantasy-tropene på hodet. Du er ingen helt, men heller en røver eller plyndrer som prøver å overleve i et ublidt landskap. Spillet er “Old School” med “New School” regler.

Dette trenger du for å starte med Mutant Year Zero

Spillet som introduserte Free League til et internasjonalt publikum er Mutant Year Zero. Dette er forløperen til det klassiske rollespillet Mutant, som først kom ut i 1984. Du spiller en mutant i vår verden etter apokalypsen, og du må ut i ødemarken for å finne ressurser til din “ark”. Dette er definitivt et spill for de som er fans av Mad Max, Fallout-spillene og X-Men.

Dette trenger du for å starte med The One Ring

Det har vært to andre rollespill basert på Tolkiens bøker tidligere, men The One Ring kan sies å være det første spillet som virkelig setter stemningen fra Midgard i selve spillsystemet. Historien i The One Ring utspiller seg i tiden etter Hobbiten, men før Ringenes herre-trilogien. Dette er det perfekte spillet for en ekte Tolkien-fantast. Til forskjell fra de fleste andre spillene til Free League bruker The One Ring et helt eget system.