Gavetips til morsdagen hos OutlandGavetips til morsdagen hos Outland

Den andre søndagen i februar - gi noe spesielt til mamma!

Morsdagen er en dag hvor vi kan gi mødre litt ekstra oppmerksomhet. I Norge markerer vi denne dagen andre søndagen i februar. En hyllest til kjærligheten vi har til bestemødre, stemor, bonusmamma eller mamma. Outland har mange små og store gavetips til denne feiringen.

Artig fakta om morsdag:

  1. Morsdag er ikke alltid på den samme datoen hvert år, og det varierer fra land til land. For eksempel i Danmark, Australia, Finland, Tyrkia og Italia feirer de morsdag andre søndagen i mai. I Mexico feirer de morsdagen alltid den 10.mai, mens i Thailand feirer de dagen på samme dag som dronningens bursdag, 12.august. I Storbritannia og Irland holder de på en lang tradisjon som strekker seg helt tilbake til middelalderen, ved at de feirer morsdagen den fjerde søndagen i fasten.
  2. Det blir ringt flere telefonsamtaler på morsdagen enn noen annen dag igjennom året.
  3. Morsdagen er den fjerde største dagen hvor det selges mest blomster i løpet av året. Kun slått av Valentine's Day, jul og Hanukka.
  4. Ordet “mamma” er veldig likt for mange ulike språk rundt omkring i verden. Dette fordi det har ordlyden som er enklest for små barn, og blant de første ordene babyer lærer seg når de starter å snakke.
  5. Den mest populære gaven man kan gi på morsdagen er et morsdagskort – men vi i Outland kan komme med mange andre spennende gavetips til hva du kan gi til din mor, farmor, mormor, stemor eller andre du vil overraske denne dagen.

 

Kanskje det kunne vært gøy om du i år ville gi bort en gave hvor du kan dele av dine personlige interesser? En gave som dere kan dele og lære sammen?

Morsomme gavetips til morsdag

En fin bok å gi til mamma

Hyggelige spill å spille for mamma og resten av familien

Tips til en tegneserieelsker

LEGO gavetips - bygge sammen!