Kang Erobreren: hvem er skurken som skal sette Thanos i skyggen?

I nesten elleve år ledet Marvel sine filmer mot en primær “ultimate badguy” og kulminerte i den fantastiske finalen i Avengers: Endgame. Thanos var alltid i tankene til fansen under The Infinity Saga da evighetssteinene dukket opp, og bordet ble sakte dekket for Thanos og hans planer om å fjerne halvparten av alt liv i universet – før heltene våre bekjempet han i Endgame.

Først når første sesong av TV-serien Loki gikk mot slutten, sammen med MCU sin fjerde fase, fikk Marvel-fans endelig et hint om hvem som ville ta over etter Thanos…

Obs! Denne artikkelen inkluderer flere spoilere til TV-serien Loki på Disney+, detaljer om Kang the Conqueror og spekulasjoner om fremtidige Marvel-filmer! You have been warned!


Etter at Thanos var beseiret ble Marvels Cinematic Universe stående uten en stor skurk. Neste fase i MCU startet og introduserte The Multiverse Sage som den nye, røde tråden i filmuniverset – men det skulle gå tid før Marvel bestemte seg for hvilken skurk som igjen skulle plante seg i tankene til fansen i filmene videre.

Bilde: Marvel / Disney

Første sesong av TV-serien Loki introduserer en karakter kjent som He Who Remains, spilt av fantastiske Jonathan Majors. He Who Remains omtaler seg selv som den siste varianten av seg selv, hvor han beseiret alle de andre etter en enorm krig som krysset flere universer. Siden han valgte å beskytte én enkelt tidslinje, hadde han muligheten til å hindre andre varianter av seg selv fra å komme tilbake – og holdt hovedtidslinjen intakt.

"Du kan hate diktatoren, men noe... langt verre vil fylle det tomrommet hvis du avsetter ham. Jeg har levd en million liv. Jeg har gått gjennom hvert eneste scenario. Dette er den eneste måten."

― He Who Remain, til Loki og Sylvie Laufeydottir

Bilde: Marvel / Disney

He Who Remains blir drept av Sylvie, en variant av Loki, og hovedtidslinjen begynner umiddelbart å fragmentere. Dette blir tydelig når Loki kommer tilbake og ser at variantene av He Who Remains allerede har gjort store endringer på flere tidslinjer.


Og en av He Who Remains’ varianter vil snart omtales som Kang the Conqueror…


Første film i MCU fase fem er Ant-Man & The Wasp: Quantumania, hvor vi vil bli introdusert for Kang – som har potensiale til å sette ondskapen til Thanos i skyggen.

Les også: Anbefalte tegneserier for deg som liker Ant-Man og Quantumania!

Så hvem er Kang the Conqueror?

Kang dukket først opp i tegneseriene i 1961 i utgave 19 av Fantastic Four, under navnet Pharaoh Rama-Tut. Selv om Kang nå hovedsakelig er kjent som en Avengers-skurk, startet han som en fiende for Fantastic Four.

Bilde: Marvel / Disney

På grunn av dette var også film- og TV-rettighetene til Kang-karakteren hos Fox til Disney kjøpte rettighetene. Dette forhindret Kang fra å dukke opp i MCU tidligere, men han introduseres nå med den rettferdigheten som en så stor skurk fortjener på storskjermen.


Det var i tegneserien Avengers, utgave 8 fra 1963, at han først dukket opp som Erobreren Kang, hvor han er mester over tid og rom. Målet til Kang er, som navnet antyder, å erobre – ikke bare verdener, men universer. Et hakk opp fra Thanos sitt mål, som også forholdte seg til et enkelt univers.

Bilde: Marvel / Disney

Det er flere varianter av Kang, som gjør ham til en formidabel motstander. Det gjør ham også vanskelig å forklare.


I tegneseriene var han opprinnelig kjent som Nathanial Richards, som antas å være en etterkommer av Reed Richards fra Fantastic Four. Han ble født i år 3000 og ved hjelp av Dr. Doom-teknologi reiste han tilbake i tid til det gamle Egypt og erobret det.


Han blir beseiret av Fantastic Four og forsøker dra tilbake til sin egen tidslinje i det 31. århundre, men går i stedet enda lenger inn i fremtiden hvor verden smuldrer opp etter mange år med krigføring. Nathanial tar over denne tidslinjen og vokser seg enda sterkere gjennom teknologi og kunnskap.

Se også: Stort utvalg tegneserier med Fantastic Four

Nathanial sverger å ta over flere tidslinjer og tidsreiser til 1900-tallet, hvor han tar navnet Kang the Conquerer. I løpet av disse årene har han flere kamper med Avengers, Fantastic Four og flere andre superhelter. Kang beveger seg mellom tidslinjer og tilegner seg mer teknologi samtidig som han bygger og samler soldater for å hjelpe ham.


Kang bryr seg lite om effekten av tidshoppingen sin og ved mer enn én anledning ødelegger han nesten hele universet for å vinne. Og om han taper, reiser han rett og slett tilbake og prøver igjen.

“Historien er ikke skrevet, lærde - heller ikke skjebnen! Historie lages! Laget av de sterkes gjerninger! De modige! Og skjebnen er smidd! Historikerne, studentene, gråskjeggene - de kommer i kjølvannet av de sterke og skriver ned hva de modige har gjort! Men det er erobrerne som forandrer verden!»

― Nathanial / Kang the Conqueror

Kang har svært få svakheter på grunn av rustningen sin, våpnene sine og fantastiske taktiske sinnet sitt, samtidig som han vanligvis er arkitekten bak sin egen undergang ved å ønske å vinne hver eneste kamp på en overbevisende måte hvor det ikke finnes noen unnskyldninger.

Bilde: Marvel / Disney

Det virker som om varianten av Kang, som vi vil møte i Quantumania, vil være en som har reist tilbake i tid fra fremtiden og har avanserte evner. Hvordan han ble fanget i kvanteriket vet vi ikke ennå, men det er mulig at det er en annen versjon av et sted som heter Limbo. I tegneseriene reiste Kang ofte i tid via dette stedet.


Ant-Man & The Wasp: Quantumania blir forretten til de neste filmene og seriene fra Marvel, og som forventes avsluttet i Avengers: The Kang Dynasty i 2025. Kjenner vi Marvel rett vil nok Kang dukke opp i flere filmer og sluttkreditter, samt TV-serier som sesong to av Loki. Det gjenstår bare å se hvor mange varianter av Kang som skal eksistere i The Multiverse Saga.

"Han kan omskrive tilværelsen og knuse tidslinjer ... Du kan ikke stole på ham!"

― Janet Van Dyne, Ant-Man & The Wasp: Quantumania

Bilde: Marvel / Disney

En ting er sikkert: Thanos, Ultron, Loki og Hydra har kommet og gått – mens Kang The Conqueror planlegger å bli i lang, lang tid. 


Om du digger Marvel, Avengers, Kang, The Wasp og Ant-Man bør du sjekke ut de fantastiske tegneseriene nedenfor!