Anbefalte tegneserier for deg som liker Ant-Man og Quantumania!

Av alle Marvels superhelter, som har fått sine egne filmer i MCU de siste 15 årene, er det få som trodde at Ant-Man skulle føye seg inn i rekkene med de som fikk egne trilogier. Men det er noe spesielt med filmene om Ant-Man, helten som kan krympe seg ned til størrelsen til en maur – og ikke minst, snakke med de.


Men selv om Ant-Man er en av de bokstavelig talt minste heltene i Marvels Cinematic Universe, er han blant de som påvirker historien mest. Noe som igjen ble tydelig i den tredje filmen om Ant-Man, Quantumania. Les videre for et lite dypdykk i denne lille mannen og hans historie.

Sjekk ut våre tegneserie-anbefalinger i bunn av denne artikkelen!

Foto: Disney / Marvel

Både Hank Pym og Scott Lang har tatt på seg rollen som Ant-Man, som har en svært lang fartstid som tegneseriehelt over flere tiår. Han er et originalt medlem av Avengers, sterkt involvert i store crossover-historier som Civil War, Secret Invasion og de nyere Secret Wars-historiene av Jonathan Hickman. 

Funfact: Ant-Man var faktisk den originale skaperen av Ultron i tegneseriene. I filmene er det Tony Stark som får denne æren.

Den første Ant-Man-filmen ble regissert av Peyton Reed etter flere retningsendringer hvor Edgar Wright forlot regi og manus. Filmen kom ut i 2015 og fikk mange positive anmeldelser. Det ble derfor raskt annonsert en oppfølger, med tittelen Ant-Man & The Wasp.

 

Artikkelen fortsetter nedenfor videoen…

Den største helten blant Avengers?

Begge filmene har vært vellykkede for Marvel, og kjemien mellom Paul Rudd og Evangeline Lilly på kinolerretet, og deres skildringer av Scott Lang og Hope van Dyne, fungerte veldig bra.

Scott Lang har spilt en gigantisk rolle i MCU, både mellom og etter sine egne filmer. Han tok parti med Captain America i Civil War, hvor han forsøkte å sette en stopper for Sokovia-avtalen, og han var egentlig den som reddet alle i Endgame. 


Om han ikke hadde dukket opp hos Avengers med ideen om Quantum-reiser, ville vi fortsatt være i en ganske mørk verden der halve universets befolkning ville være borte, Thanos ville fremdeles slappet av på en gård og Thor fortsatt ville fortsatt spilt videospill med Korg.

Paul Rudd tar på seg Ant-Man-drakten nok en gang, i sin tredje selvstendige film og markerer starten på den femte fasen i Marvel Cinematic Universe. Ant-Man & The Wasp: Quantumania gir oss også mer av Kang, som er den nye “big, bad guy” i MCU.


Kang the Conqueror, som spilles av fantastiske Jonathan Majors, dukket først opp i første sesong av TV-serien Loki. Som en inkarnasjon som He Who Remains vil vi se mye av Kang frem mot en trolig finale i filmen Avengers: The Kang Dynasty.

Foto: Disney / Marvel

Hva er handlingen i Quantumania?

Ved et uhell blir Scott, Hope og Cassie dratt inn i Quantum Realm, sammen med Hank Pym og Janet van Dyne. Her har imidlertid Kang egne planer og ønsker å bruke Scott Langs problemer til å få det han vil.


Denne filmen var springbrettet MCU trengte for å stake ut kursen etter Endgame og den videre handlingen i The Multiverse Saga. 


Ant-Man & The Wasp: Quantumania setter opp en rekke hendelser som vil bølge inn i andre kommende filmer og TV-serier – og Kang er den perfekte skurken til å være i sentrum av det hele.

Tidlige anmeldelser av Quantumania berømte både Jonathan Majors rolle som Kang og Paul Rudd som tar på seg en mer seriøs side av Ant-Man i en actionfylt sci-fi-film, godt pakket inn i humoren vi kjenner fra Scott Lang – i tillegg til en god dose følelser.

Foto: Disney / Marvel

Tegneserier du bør sjekke ut om du digger Ant-Man og Marvel!

Om du liker Ant-Man, kan du dykke ned i flere fantastiske tegneserier som involverer Ant-Man, The Wasp og Kang the Conqueror. Sjekk ut våre anbefalinger nedenfor.