Ahoy! Outlands introduksjon til One Piece: verdens mest populære manga

Selv om man ikke leser manga, vil det være nærmest umulig å ikke kjenne til manga-serien One Piece, en serie som har blitt utgitt siden 1997. Som Norges største forhandler av manga har vi i denne artikkelen samlet en del informasjon om One Piece, som forhåpentligvis er interessant lesning for gamle og nye fans av den fortryllende verden som kalles "The Blue Sea".

Forfatter Eiichiro Oda og hans inspirasjon til serien

Forfatteren av One Piece, Eiichiro Oda, har helt siden han var liten sagt han skulle bli en mangaka, en person som tegner og skriver manga. Han ville dette for å unngå en «ekte» jobb – noe vi kan si han har lykkes med.


Oda har hentet mye av sin inspirasjon fra Akira Toriyama og Dragon Ball, samt hans fasinasjon for pirater kom fra serien Vicky the Viking, som han elsket som liten. I tillegg har Oda nevnt The Wizard of Oz og litterære verk som inspirasjon – hvor selve historien ikke handler om sluttmålet, men om selve reisen dit.

 

Se også: Manga – tips, nyheter, anbefalinger og bestselgere!

Da han var assistent for Nobuhiro Watsuki (Rurouni Kenshin) ga han ut sin første korthistorie, som senere skulle bli det One Piece er i dag. Denne historien het Romance Dawn og handlet om en karakter som het Luffy. Både Luffy og tittelen på korthistorien ble med videre i Odas visjon når historien ble gitt ut for første gang i det japanske magasinet Weekly Shonen Jump i 1997. 


Senere, i 1999, ble første episode av den animerte adapsjonen sendt på TV. Etter dette har suksessen bare økt for Eiichiro Oda.

 

One Piece på norsk: Se alle utgivelsene

I 2022 hadde serien over 516 millioner utgivelser i sirkulasjon i 61 forskjellige land og regioner, noe som gjorde One Piece til den mest solgte mangaen i historien. Både i 2015 og 2022 satte serien Guinness World Record for flest publiserte kopier av en serie fra samme forfatter. 


One Piece var også den bestselgende mangaen 11 år på rad, i perioden 2008-2018. Mangaen er også den eneste som har nådd førsteplass på statistikkbyrået Oricons månedlige salgslister siden de startet denne kartleggingen i 2008. 

 

Se også: Stort utvalg av One Piece-merchandise & klær

Hva handler One Piece om?

One Piece handler om piratmannskapet «The Straw Hats», som forsøker å finne den legendariske skatten «The One Piece». Mangaen inkluderer et kreativt karaktergalleri som havner i all slags trøbbel med andre pirater og den korrupte verdensregjeringen.


Verden i One Piece kalles “The Blue Sea” og er den perfekte bakgrunnsrammen for et mannskap som seiler fra øy til øy i en verden som er nesten helt dekket av hav. Kanskje er det nettopp derfor Eiichiro Oda har fortsatt historien i så mange år, og fortsatt holder det interessant og nytt.


Historien holdes også interessant ved å introdusere superkrefter blant både gode og onde karakterer. Disse spesielle kreftene får man om man spiser en frukt kalt “djevelfrukt”, samtidig som man mister evnen til å flyte og svømme. I en verden fylt av hav, er en liten munnfull djevelfrukt en stor risiko.


Til tross for denne risikoen er det mange av karakterene, gode og onde, som har forsynt seg av djevelfrukt og nå har utrolige krefter som igjen gir One Piece sine episke kampscener. 

Artig fakta om One Piece

Flere av piratene i One Piece er basert på kjendiser og kjente historiske figurer fra virkeligheten. På reisen treffer Luffy og gjengen på karakterer som er basert på Eminem, Al Capone, Jim Carry, Daft Punk – og til og med Straw Hat Crews egen Sanji er basert på Steve Buscemi! Oda har selv sagt han baserte Sanji på Buscemis rolle som Mr. Pink i Reservoir Dogs.


Man finner også historiske personer som William Kidd, Blackbeard, Anne Bonny og mange flere.


Mange av One Piece sine karakaterer har egne navn på sine angrep, som også er basert på humor og ordspill. Det japanske skriftspråket Kanji kan ha flere uttalelser og betydninger, noe Eiichiro Oda tydeligvis har hatt det artig med, og som dessverre går noe tapt i oversettelsen av serien. 


“Onigir!” er et kjent angrep for karakteren Zoro, som skrevet med kanji ser svært tøft ut. “Onigir” skrives med kanjier som betyr «demon cut», men når du sier dette høyt høres det ut som ordet onigiri, som betyr risball på japansk. Nesten alle Zoro sine angrep er ordspill basert på mat.

1000 anime-episoder vs 1000 manga-kapitler

Sammen med en mangeserie på over 1000 kapittel, kommer det en TV-adapsjon på over 1000 episoder. Det er mye å ta for seg hvis man skal begynne å se serien fremfor å lese den. I tillegg er det en liten prosent av disse episodene som er “fillers”, episoder med handlinger som ikke finnes i mangaen. Fans av mangaen kan enkelt hopper over alle disse episodene om man ønsker det. Under er en liste over hvilke episoder som er fillers.


Episoder i One Piece-animen som ikke henter handling fra mangaen:

 • Warship Island arc: Episode 54-61
 • Post Alabasta arc: Episode 131-135
 • Goat Island arc: Episode 136-138
 • Ruluka Island arc: Episode 139-143
 • G8 arc: Episode 196-206
 • Ocean’s Dream arc: Episode 220-224
 • Foxy’s return arc: Episode 225 and 226
 • Ice Hunter arc: Episode 326-335
 • Spa Island arc: Episode 382-384
 • Little East Blue arc: Episode 426-429
 • Z’s Ambition arc: Episode 575-578
 • Caesar’s Retrieval arc: Episode 626-628
 • Silver Mine arc: Episode 747-750
 • Marine Rookie arc: Episode 780-782
 • Cidre Guild arc: Episode 895-896


Til tross for at disse episodene kan skippes, er det selvsagt mange som anbefaler at man bør se de fordi de er spennende og interessante historier i seg selv. Om du kutter ut noen episoder, så anbefaler vi fortsatt at du ser G8 arcen. Det er en veldig god historie!

Som om ikke 1000 episoder var nok… så finnes det filmer også!

I tillegg til hundrevis av timer med anime og manga finnes det selvsagt filmer! Det er gitt ut 15 filmer, hvor den mest populære filmen kom ut i 2022. Filmens tittel var “One Piece: Red”, og er den filmen med høyest inntjening av alle tidligere One Piece-filmer. 


One Piece: Red har den sjette høyeste inntjening av alle animefilmer, og er kun slått av følgende filmer:

One Piece-serien på Netflix fra 2023

Filmguide: hvilke One Piece-filmer bør du se mellom episodene?

Nå – hvis du har tenkt å binge One Piece-animeen så har vi laget en kjekk oversikt over filmenes anbefalte, kronologiske rekkefølge i forhold til serien:

 • Etter episode 18: One Piece: The Movie
 • Etter episode 53: One Piece: Clockwork Island Adventure
 • Etter episode 102: One Piece: Chopper’s Kingdom on the Island of Strange Animals
 • Etter episode 130: One Piece: Dead End Adventure
 • Etter episode 143: The Cursed Holy Sword
 • Etter episode 224: One Piece: Baron Omatsuri and the Secret Island
 • Etter episode 228: One Piece: The Giant Mechanical Soldier of Karakuri Castle
 • Etter episode 312: One Piece: Episode of Arabasta: The Desert Princess and the Pirates 
 • Etter episode 325: One Piece: Episode of Chopper Plus: Bloom in Winter, Miracle Sakura 
 • Etter episode 381: One Piece Film: Strong World
 • Etter episode 381: One Piece 3D: Straw Hat Chase
 • Etter episode 578: One Piece Film: Z
 • Etter episode 750: One Piece Film: Gold
 • Etter episode 889: One Piece: Stampede
 • Etter episode 1030: One Piece Film: Red

Historien fortsetter – i noen år til

Eiichiro Oda så originalt for seg at One Piece skulle vare i fem år. Han hadde planene klare, slutten på historien var kartlagt og planlagt. Når fem år var gått innså Oda at dette ville ta lenger tid enn han trodde og at han likte historien for godt til å avslutte den etter fem år. 


Den siste oppdatering fra mannen selv var i 2019, da han sa han forventet å avslutte historien innen 2025. Oda skal selv ha sagt at han planlegger å bruke den originale ideen for avslutningen av serien, men påpeker at hvis leserne klarer å gjette seg frem til slutten har han ikke noe imot å forandre planene.