Don't Panic! Bruk rabattkode "TOWELDAY-2024" og få 25% rabatt på fire utvalgte Hitchhiker-bøker

Manga for nybegynnereManga for nybegynnere

Manga for nybegynnere - 5 perfekte serier å starte med

Den japanske tegneserieformen manga har trollbundet og gledet dedikerte fans verden over i flere tiår. For nybegynnere kan det imidlertid være vanskelig å få oversikt over det enorme manga-universet. Vi har derfor plukket ut et utvalg serier vi elsker, så du kan begynne på en ny serie i dag.

Japansk populærkultur har tatt verden med storm de siste tiårene. Her til lands har mange blant annet trykket manga - den karakteristiske, japanske tegneserieformen - godt til brystet etter at den første serien ble utgitt i 2003.

 

For de innvidde vanker en verden av ulike begreper, stiler, serier og interne vitser, som for utenforstående kan være ganske vanskelig å forstå seg på.

 

Derfor kan det være utfordrende for nysgjerrige nybegynnere å vite hvor de skal starte i denne magiske, mystiske verdenen av store øyne, strittende hår og overdrevne ansiktsuttrykk. Hvor lesingen i tillegg ofte foregår baklengs - fra høyre til venstre.

 

Avdelingsleder for manga i Outland Grensen, Guy Bravo, har vært en ivrig leser av manga siden Dragon Ball ble lansert i Pondus-bladet for første gang i 2004. For å hjelpe deg som ønsker å dyppe tærne dine i det altoppslukende manga-universet, har hun plukket ut en håndfull favoritter som passer perfekt for nybegynnere.

Mitt Helteakademia

My Hero Academia (Mitt Helteakademia) er nå verdenskjent på linje med gigantene One PieceNaruto og Dragon Ball. Her følger vi Izuku Midoriya, som er en helt vanlig ungdomsskoleelev - litt for vanlig faktisk.

 

I en verden hvor de aller fleste er i besittelse av superkrefter, kalt Quirks, tilhører han fåtallet som er dømt til et liv blottet for spesielle evner.

 

Til tross for manglende Quirk, er hans største drøm å komme inn på Hero Academy slik at han en dag kan bli en ekte helt. Den drømmen er imidlertid nær ved å falme, inntil han en dag møter den største helten av dem alle, som gir ham en sjanse til å endre sine fremtidsutsikter.

 

Serien har en morsom tegnestil med vestlige trekk, et stort og variert karaktergalleri, og en enkel handling som gjør det lett å komme seg inn i serien og karakterene.

 

Serien blir tilgjengelig på norsk, sommeren 2019.

 

Forfatter: Kohei Horikoshi

Format: Paperback

Språk: Norsk og engelsk

Aldersgruppe: 10+

 

Bestill Mitt Helteakademia her.

Ghost In The Shell

Bli med inn i en futuristisk verden, hvor grensene mellom kunstig intelligens og menneskelig bevissthet er så godt som visket ut. Her møter vi etterforskeren Motoko, som har vilje av stål, imponerende styrke og overlegen intelligens - og er en blanding av menneske og maskin.

 

Sammen med Motoko får vi ta del i en reise bestående av både nettkriminalitet og terrorisme, så vel som store psykologiske og sosiologiske dilemmaer som store tenkere har utforsket siden tidenes morgen.

 

Hva er konsekvensene av våre teknologiske fremskritt? Hva er det egentlig som gjør et menneske menneskelig? Og hva er det velkjente - men samtidig så ukjente - konseptet, sjelen?

- Med modernisert stil og en av de beste kvinnelige hovedkarakterene som har eksistert innenfor manga, har vi her enda et stjerneeksempel på god, japansk tegneseriekunst, sier Guy.

Forfatter: Shirow Masamune

Format: Paperback

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 18+

 

Bestill Ghost In The Shell her.

Fullmetal Alchemist

Fullmetal Alchemist får vi møte alkymistene og brødrene Edward og Alphonse Elric, som tar oss med på et overnaturlig og dystopisk eventyr.

 

I et forsøk på å bringe sin mor tilbake fra de døde, kom de i skade for å ødelegge sine egne kropper. Edward mister et ben og en arm, mens Alphonse Elric mistet hele kroppen, og er nå kun en sjel fanget i en rustning.

 

Sammen må de nå ut på jakt etter den Vises Sten i håp om å få kroppene sine tilbake.

- Selv om tegnestilen er typisk manga og det er mye bruk av japanske tegneteknikker, så har serien en sterkt vestlig inspirert setting, og en sterk politisk handling blandet med overnaturlige faktorer, som gjør det til et veldig spennende eventyr.

Forfatter: Hiromu Awakawa

Format: Paperback

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 13+

 

Bestill Fullmetal Alchemist her.

Monster

Monster følger vi nevrokirurgen dr. Kenzo Tenma. En dag må han ta det vanskelige valget mellom å redde en høytstående borgermester og en ung, skuddskadet gutt.

 

Lite vet han at valget han tar ikke bare vil sette hele hans karriere på spill - det vil også få store konsekvenser, og tvinge ham ut på en komplisert og farlig ferd for å stoppe den mystiske seriemorderen, Johan.

- Jeg anbefaler denne serien til dem som liker krim, thrillere og mysterier. Tegnestilen er jordnær i forhold til vanlig manga, samt tonen forholder seg voksen. En ypperlig start for eldre lesere som kan være skeptiske til typisk manga, forteller Guy.

Forfatter: Naoki Urasawa

Format: Paperback

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 18+

 

Bestill Monster her.

One Piece

One Piece er verdens mestselgende mangaserie. Her møter du den unge piraten Monkey D. Luffy, som plutselig fikk en kropp av gummi etter å ha spist en overnaturlig frukt. Til gjengjeld mistet han evnen til å kunne svømme, noe som byr på flere utfordringer for den elastiske piraten.

 

Sammen med sitt mannskap drar Luffy ut på spennende eventyr for å finne den store skatten “One Piece” og dermed også bli den neste piratkongen. Underveis møter de stor motstand fra flere farlige utfordrere, som vil hindre dem i å nå sine drømmer.

- Det som får One Piece til å skille seg ut fra annen barne- og ungdomsmanga er hvor mye forfatteren bryr seg om karakterene sine, i tillegg til at det alltid er et glimt av håp, kameratskap og positivitet, forteller Guy. - Denne mangaserien blir alle glad i, uansett kjønn og alder.

Forfatter: Eiichiro Oda

Format: Paperback

Språk: Norsk og engelsk

Aldersgruppe: 10+

 

Bestill One Piece her.