En guide til Donald Duck-tegneserierEn guide til Donald Duck-tegneserier

En guide til Donald Duck-tegneserier

Alle kjenner Donald Duck & Co. Men det kan fort bli vanskelig å navigere alle de ulike utgavene av tegneserier og historier om denne Disney-superstjernen. Her får du en enkel guide til våre favoritter, for ulike lesere og aldre.

Er du født i forrige årtusen (og for så vidt gjerne i dette også) er det veldig sannsynlig at Donald Duck er Tegneserien, med stor T. Donald traff blink i våre skandinaviske hjerter og har, helt siden det første Donald-bladet kom ut her i Norge i 1948, vært et fast innslag i hundretusenvis av hjem.

 

Carl Barks og Don Rosa er velkjente navn for de fleste og det gis fremdeles ut samlinger med disse to tegneserieskaperne, selv om det er lenge siden de lagde sine serier. Den aller mest populære er definitivt Skrue McDucks liv og levnet av Don Rosa. Boken er bygget på absolutt alle fakta om Skrue McDuck som ble fortalt av den store mesteren Carl Barks, og har vært en bestselger gjennom flere år.

 

Kanskje er du en av de heldige som fikk møte Don Rosa og fikk akkurat denne signert en av gangene han har vært på besøk i en av våre Outland-butikker?

 

På norsk er Donald Duck utgitt i mange forskjellige utgaver og formater opp gjennom årene. Hos oss kan du få et gjensyn med en klassiker, eller du kan prøve noe helt nytt. Det finnes garantert en tegneserie som passer for deg, og det humøret du er i. Her har vår egen tegneseriesjef, Ellen, plukket ut sine favoritter.

Donald Duck-tegneserier for kjenneren

  • Carl Barks beste er en bok som inneholder utvalgte godbiter fra Carl Barks lange karriere og er perfekt som gave, enten til deg selv, eller til en du vet setter pris på tegneserie-håndverk av ypperste klasse. 

 

  • Hall of Fame-serien samler alle historiene til enkeltforfattere mellom to permer, og her kan du plukke ut akkurat den tegneren du liker aller best.

 

Donald Duck & Co for junior

For den litt yngre Donald-leseren (men gjerne de litt eldre også) er det laget flere tematiske samlinger, og jeg må innrømme at det var nettopp gjennom slike fortellinger jeg lærte om viktige hendelser og historiske øyeblikk i verden da jeg var yngre:

 

 

 

For de som akkurat har begynt å lese selv

  • Arild Midthun, Norges egen fantastisk dyktige Donald-tegner, har tegnet spennende Donald krimhistorier i serien Detektiv Donald. I tillegg til en lengre Donald-historie får du også spennende oppgaver og andre krimgåter fra Donald Duck & Co.

 

  • Donald Junior er en bokserie som gir barna de beste og morsomste Donald Duck-historiene, i et nytt og lettlest format.

 

  • Og vi må jo ikke glemme selveste Hakkespettboken! Denne utgaven inneholder mye av det man fant i den første utgaven som kom i 1969, i tillegg til mange nye tips og ideer for barn som liker lek og friluftsliv.

Engelske tegneserier av Donald Duck & Co

Det finnes selvfølgelig også mange tegneserier om Donald Duck og Mikke Mus i engelske utgaver, og vi har mange av dem!

 

 

  • Serieskapere fra hele verden har tegnet hver sine kapitler, i sin helt egen stil, i en veldig spesiell Mikke Mus-fortelling i tegneserien Mickey All-Stars. Se Mikke som du aldri har sett ham før!

 

  • I bokserien Disney Masters får vi servert de beste fortellingene av en bredde av forskjellige tegnerne. Her er det mye gull å finne!

 

I tillegg til alle titlene vi nevner i denne artikkelen finnes det selvfølgelig mye, mye mer, og det kommer stadig nye tegneserier av Donald Duck både på norsk og på engelsk, både opptrykk av klassiske serier og nye, spennende historier. Dersom det er noe helt spesielt du er på jakt etter, eller om du vil ha noen tips til noe nytt å lese, så stikk innom din lokale Outland-butikk, eller send oss en e-post, så vil vi hjelpe deg!