Engelske tegneserier for barn - våre beste anbefalingerEngelske tegneserier for barn - våre beste anbefalinger

Engelske tegneserier for barn - våre beste anbefalinger

Er du barn i dag og leser engelsk, så er du heldig! Det er et utrolig spennende og mangfoldig utvalg tegneserier for barn og unge i dag, og, for å være ærlig, så er det spennende lesing for de eldre også.

Tegneserier kan være veien til å få bedre språkforståelse, på norsk, men også på engelsk. Man har en mye større mulighet til å forstå ord og sammenhenger når man hjelpes frem av illustrasjoner. Men tegneserier er ikke bare et hjelpemiddel, eller annenrangs litteratur av den grunn, tegneserier er døren inn til noe fantastisk; til en verden der alt kan skje!

 

Bli kjent med fantastiske karakterer, reis til verdensrommet, eller til et parallelt univers. Kjenn på kjærlighet, på glede, og kanskje litt på det som er skummelt. Bli kjent med deg selv og med hvordan verden henger sammen. Tegneserier gjør det umulige mulig.

 

Her har dere noen helt konkrete forslag til hva dere kan lese, med et utvalg tegneserier på engelsk vi anbefaler spesielt for barn og unge. Her er det mange eventyr som venter, både for liten og for stor!


Engelske tegneserier og manga for barn i alderen 6-9 år

Hilda

Denne serien har også dukket opp som en prisvinnende animasjonsserie på Netflix. Vi følger den nysgjerrige jenta Hilda på fantastiske eventyr i et landskap som er mistenkelig kjent. Luke Pearson har selv sagt at barndomsferier i Norge ga ham mye inspirasjon til karakterer og landskap.

 

Nicola Traveling Around the Demons' World

En lettlest og koselig fantasy-serie, som passer veldig godt for aldersgruppen fra 6 år og oppover, som leser litt selv.

 

Chi's Sweet Home

Dette er en søt og fin manga-serie om hele Japans favoritt-katt, Chi! Serien er ikke spesielt teksttung og passer derfor fint for unge lesere.

 

Leo and the Gorgon's Curse

Fylt til randen med spennende utfordringer, utspekulerte monstre og sterke helter. I denne selvstående fortellingen i universet til Brownstone's Mythical Collection, opplever vi elementer fra den greske mytologien.

 

I Am a Jedi (Star Wars)

Møt Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Yoda og alle de modige jediene fra den kjente Star Wars-universet!

 

(Artikkelen fortsetter under produktene.)

Mange gode historier for aldersgruppen 9-12 år

Pilu of the Woods

En fin og spennende fortelling om jenta Willow og skogsånden Pilu, og om det å ta seg selv og følelsene sine på alvor.

 

Lumberjanes

Bli med de fem jentene Jo, April, Mal, Molly og Ripley på sommerleir, hvor de møter overnaturlige vesener, trøbbel og, ikke minst, gutter, i en lang rekke med fantastiske eventyr! 

 

RuinWorld: Eye for an Eye

En skikkelig, ordentlig fantasy-fortelling, med mye humor, action og enda mer eventyr - veldig underholdende for hele familien!

 

Lightfall: The Girl & the Galdurian

En herlig eventyrhistorie med et tydelig Ghibli-inspirert landskap og karakterdesign, om vennskap og å overkomme frykt. Lettlest og spennende. Finnes også utgitt på norsk. Tegneserien er rettet mot barn, men voksne kan også kose seg med denne vakre og oppfinnsomme verdenen.

 

Kodi

En fantastisk vakker og varm historie om den litt ensomme jenta Katya. Hun er på besøk hos bestemor i Alaska, og litt uventet får hun en veldig spesiell bestevenn, bjørnen Kodi. Når Katya plutselig må reise, drar Kodi ut på et langt og farefullt eventyr for å finne henne igjen. Jared Cullums dynamiske strek og nydelige akvareller, sammen med den spennende historien, gjør Kodi til en fryd, både for øynene og for hjertet.

 

Yuzu the Pet Vet

En veldig søt historie om hvordan en jente lærer om livet ved å observere kjæledyr og forholdet mellom dyrene og eierne deres.

 

The Complete Life and Times of Scrooge McDuck Volume 1

Don Rosas fantastiske klassiker om Onkels Skrues liv og om hvordan han ble så rik.

 

Mouse Guard Volume 1: Fall 1152

Musegarden er et riddereventyr om små mus i møte med en stor og farlig verden! Et musesamfunn prøver å skape en trygg verden for seg selv, og det er lettere sagt enn gjort når man er omringet av rovdyr på alle kanter.

 

Northern Lights, Vol. 1: Valley of Trolls

Den populære norske tegneserien om Sonja og hennes reise inn i nordisk magi, i engelsk utgave. Serien er oversatt til mange språk og har ligget på bestselgerlistene her hjemme i flere år.

 

Sonic the Hedgehog, Vol. 1: Fallout!

Bli med det blå lynet på splitter nye eventyr! Sonic og vennene hans raser rundt i verden for å beseire den onde Dr. Eggmans robot-styrker!

 

(Artikkelen fortsetter under produktene.)

Et siste utvalg anbefalinger for de over 12 år

For de over 12 år, sjekk ut disse utvalgene i manga- og tegneserier – fantasy og superhelter!