5 tips til en artig spillkveld5 tips til en artig spillkveld

5 tips til en artig spillkveld

Det nærmer seg helg, og du har lyst til å finne på noe morsomt. Hva er vel bedre enn å invitere gjengen til en kveld fylt med latter, hjernetrim og knusende vinnerinstinkt? Her er våre beste tips til en forrykende spillkveld!

– Ingenting er morsommere enn en god spillkveld, hvor konkurranseinstinktet er skyhøyt og både skjellsord og gledesutbrudd flyr veggimellom, sier en av Outlands mange spillentusiaster, Håvard Haraldsen.

Håvard er markedsføringsansvarlig i Outland, og har utallige spillrunder bak seg. Likevel var det først da han startet i Outland for rundt 2 år siden at en ny verden åpnet seg, og han fikk øynene opp for hvor gøy brettspill virkelig kunne være. Her gir han deg sine beste tips til selskapsspill som gir en vellykket spillkveld.

One Night Ultimate Werewolf

One Night Ultimate Werewolf er et hurtiggående og engasjerende selskapsspill, hvor beskyldninger og unnskyldninger kastes mellom spillerne, i forsøket på å avsløre hvem som er varulven.

 

Spillet starter med at alle spillerne får hver sine roller. Deretter har dere bare noen minutter på å stille så mange spørsmål som mulig før dere skal stemme på hvem dere tror varulven er. Pass opp for kreative bløffmakere - kanskje varulven forsøker å lure dere?

 

Den som får flest stemmer blir tatt, og alle rollene avsløres. Her gjelder det å ta riktig valg - hvis ikke vinner varulven!

 

Hver runde går fort unna, men “en runde til”-faktoren er skyhøy, så det er bare å sette av god tid. I tillegg krever spillet minimalt med forarbeid - en app geleider dere gjennom spillet og forklarer dere alt dere trenger å vite, så det er bare å åpne esken og begynne å spille.

- I motsetning til mange andre spill med skjulte roller, er det ingen spillereliminasjon som gjør at enkelte må sitte på sidelinjen og se på resten spille ferdig. Det passer seg derfor ypperlig for en spillkveld i lystig lag, forteller Håvard.

Sjanger: Selskapsspill

Antall spillere: 3-10

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 10 minutter

 

Bestill One Night Ultimate Werewolf her.

Magic Maze

Et utrolig innovativt konsept, hvor alle spillere kan flytte alle brikkene samtidig. Man slipper da å vente på sin tur slik man vanligvis gjør - alle spiller hele tiden.

 

Magic Maze har en trollmann, en barbar, en alv og en dverg blitt fratatt alle eiendelene sine. De må derfor legge en slagplan for å rane sitt lokale kjøpesenter for utstyret de trenger.

 

Målet er at alle skal stjele en ting hver, for så å sammen løpe mot utgangen og friheten uten å bli tatt av vaktene som lusker rundt på senteret. Hver spiller kan bruke en hvilken som helst karakter, men bare utføre en unik handling som kun de har tilgang til, for eksempel ta rulletrappen, eller utforske et nytt område.

 

For at dere skal komme dere helskinnet ut av kjøpesenteret, bør dere ha en god strategi og et glimrende samarbeid. Hvis en taper, taper nemlig alle.

 

For å gjøre det ekstra utfordrende får man ikke snakke med hverandre underveis (med noen unntak), og det går på tid!

- Å desperat prøve å løse spillet så fort som mulig uten å vite hva de andre tenker, er en fantastisk oppjagende opplevelse. Særlig når man endelig får en sjanse til å kommunisere, og bordet eksploderer i diskusjon: "Hvorfor gjorde du dette?” “Vi må gjøre slik”, “Nei, vi må dit og gjøre sånn”, “Å HERREGUD PASS PÅ TIDEN", forteller Håvard engasjert.

- Det er virkelig et spill alle burde prøve!

Sjanger: Samarbeidsspill

Antall spillere: 1-8

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 15 minutter

 

Bestill Magic Maze her.

Munchkin

I denne prisbelønte klassikeren skal man tråle gjennom tunneller og grotter på jakt etter kult stæsh, mest for å kunne ødelegge litt mer for vennene dine. Her er alt lov - bekjemp alt og alle, dolk vennene dine i ryggen og bruk skitne triks for å vinne!

 

Med bisarre og kreative våpen som hipstervann, rævsparkende støvler, dommedags-and og nebbudyr kommer latteren til å sitte løst, så vel som utbrudd fra ivrige og rasende motstandere.

 

Dette spillet går hurtig og høylytt for seg - og om ikke dette løfter vinnerinstinktet ditt til et absurd nivå, så vil ingenting det.

 

Sjanger: Temaspill

Antall spillere: 3-6

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 12+

Spilletid: 60-120 minutter

 

Bestill Munchkin her.

Ego

I det klassiske spillet Ego må du gjette fakta om lagkameratene dine. Hver runde leser en spiller opp et spørsmål og tre mulige svar. Spilleren velger svaret sitt, og de andre spillerne prøver å gjette det samtidig. Spillet garanterer mye moro, mange overraskelser og er en stor kundefavoritt og bestselger! 


Nå også i familieutgaven EGO: Family (som har blitt vinneren av Årets Familiespill to ganger!) og utgaven EGO: Emotions!

 

Sjanger: Selskapsspill

Antall spillere: 2-6

Språk: Norsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 45 minutter

 

Bestill Ego her.

Codenames

To rivaliserende spion-lag må kjempe mot hverandre og samle hvert sitt team, uten å bli tatt av leiemorderen.

 

På hvert lag er det en mesterspion som kjenner den hemmelige identiteten til 25 agenter, mens lagkameratene kun kjenner til kodenavnene deres. Ved hjelp av kun enkeltord, må mesterspionen forsøke å kommunisere med lagspillerne slik at de finner sine agenter.

 

Samtidig må de unngå motspillernes agenter og den fryktede leiemorderen som skjuler seg i kortene.

- Det er et enkelt, men utrolig godt og underholdende brettspill, som stadig bidrar til å konvertere flere nybegynnere til brettspillhobbyen. Et "gateway"-spill å ta med til de av vennene dine som kanskje ikke har spilt så mye før, forteller Håvard.

Sjanger: Selskapsspill

Antall spillere: 4-8

Språk: Norsk og engelsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 15 minutter

 

Bestill Codenames på norsk her.

Bestill Codenames på engelsk her.

 

P.S. Du kan også få spillet i en rekke andre varianter, som PicturesDuetMarvel, og Disney.