Solo Leveling

Manga og light novels på engelsk fra Korea

I Solo Leveling blir du tatt med inn i en verden der jegere, mennesker med magiske evner, kjemper mot monstre som truer samfunnet. Jegeren Sung Jin-Woo er en svak jeger, som må slåss hver dag for å overleve. Et mystisk program, kalt System, gir Sung Jin-Woo rollen som sin eneste spiller og gir Sung den ekstremt sjeldne evnen til å "level up", å bli sterkere.


Jin-Woo legger ut på en reise, mens han kjemper mot alle slags fiender, både mennesker og monstre, for å finne kilden til kreftene hans.

Solo Leveling manga

Solo Leveling er manwha og ikke manga, altså manga fra Korea. Webtoons fra Korea har vært populært hos Outland siden vi begynte med det i 2013. Solo Leveling kom første gang i sortimentet i 2016.


Solo Leveling er en manwha, altså en manga fra Korea. Webtoons fra Korea har vært svært populære hos Outland siden de dukket opp i sortimentet for første gang i 2013. Første utgave av Solo Leveling kom ut i Norge i 2016.

Solo Leveling light novels

Light novels er å regne som bokversjonen av Solo Leveling. Web novels er en egen sjanger fra Korea som Solo Leveling tilhører.


Solo Leveling er tilgjengelig som både manwha og light novels, hvor sistnevnte er en type japansk boksjanger for eldre tenåringer og unge voksne. Light novels er ofte illustrerte i samme form som en manga og blir utgitt som en nummerert serie på samme måte som en tegneserie.

 

"Det er lenge siden jeg har vært så spent på en karakters neste trekk som når jeg leste Solo Leveling. Det er en actionfylt spenningsserie som virkelig får adrenalinet til pumpe. Men hovedgrunnen til å lese Solo Leveling for meg er kunsten. Sinnsykt kult tegnet og super badass skyggelegging.

– Stine, manhwa-entusiast, Outland Stavanger

Manga som ligner på Solo Leveling

Er du på jakt etter mer manga / manwha som ligner på Solo Leveling? Outlands manwha-ekspert Stine Thomassen har valgt ut et knippe andre manga innen fantasy, koreansk og med helten i fokus.

Heavenly Demon Reborn!

En manhwa/webtoon med protagonisten Unseong i hovedrollen. Historien starter med at hans læremester blir brutalt slått i hjel etter å ha blir urettmessig anklaget for å ha praktisert forbudt demonmagi. Unseong blir født på ny som et barn, i trening for å bli elitesoldat i en demonisk sekt. Følg helten mens han mestrer sine nye krefter på hans vei for hevn. Heavenly Demon Reborn! er skrevet av O'Emperor og tegnet av Gom-Guk.

"Heavenly Demon Reborn er en scroll manwha og er mer en PowerUp comic og ikke en Level Up comic.

– Stine, Outland Stavanger

That time I got reincarnated as a slime

Når Mikami blir drept, blir han gjenfødt som en blind slimdemon. Følg den klissete helten i nærkontakt med drager, skrekkulver og gobliner, med radig levling.

"En Isekai hvor helten fort blir OP (red.anm. "Over Powered") og fortsetter å levle opp. Helten nærmest bygger en by som i et ressursspill - som Rimworld og Frostpunk.

– Stine, Outland Stavanger

So I'm a Spider so What?!

Helten våkner opp i en annen verden som en edderkopp. Hun må levle opp og bruke hodet for å overleve.

Rising of the Shield Hero

Isekai med en mørk vri. Helten oppdager mørke, skjulte krefter i våpenet sitt. 

Dubu fra Redice Studio og Chugong

Solo Leveling kommer både som manga/tegneserie/webtoon og som "light novels" / web novel. Manga-versjonen er tegnet av Dubu fra Redice Studio. Dubu Redice studio er kjent for blant annet titler som The Archmage returns after 4000 years, I'm the Max-Level Newbie, The Worn and Torn Newbie og Mookhyang: The Origin.

Serien er skrevet av Chugong, som utelukkende har konsentrert seg om Solo Leveling som prosjekt. Den koreanske tittelen til Solo Leveling er Na Honjaman Rebereop.

Protagonisten Sung Jin-Woo, omtales tidvis som Jinwoo.