Harry Potters magiske verden: Stort utvalg bøker for nye og gamle fans

Historien om Harry Potter har tatt verden med storm og er blitt en ubestridt klassiker innen fantasysjangeren. J. K. Rowlings unge trollmann får stadig nye fans, samtidig som gamle fans gjerne dykker ned i den magiske verdenen gjentatte ganger. Outland er stolte av å kunne gi både nye og gamle tilhengere av Harry Potter-bøkene et stort utvalg utgivelser og spesialutgaver.

Harry Potter-bøker på norsk

De norske Harry Potter-bøkene, fra De vises stein til Dødstalismanene, er selvsagt tilgjengelig hos oss. I tillegg har vi Harry Potter og barnets forbannelse, del 8 av Harry Potters historie, i vårt sortiment.


Hos Outland finner du Harry Potter-bøkene på norsk både som pocket og som innbundne utgaver.

Pocket-utgaver  

″Disse bøkene har et lettlest språk, samtidig som historien blir mørkere og mer komplisert for hver bok slik at man kan vokse med dem. Med andre ord er de en perfekt serie for å inspirere til leselyst hos unge!

– Ina, Outland Oslo 

Innbundne illustrerte utgaver

Samlebokser med Harry Potter

Nå som alle bøkene i Harry Potters magiske univers er utgitt, finnes det en rekke fantastiske samlebokser hvor alle bøkene er samlet i skjønn forening. Samleboksene gir deg en mulighet til å skaffe deg den komplette historien i et samlet uttrykk og design. Disse komplette samlingene av bøkene er også den perfekte gaveideen til en ekte Harry Potter-fan.

Engelske samlebokser 

Harry Potter-bøker på engelsk

Mange Harry Potter-fans ønsker oppleve magien slik som J. K. Rowlings originalt skrev den – på engelsk. Derfor har Outland alle Harry Potter-bøkene på engelsk, i flere versjoner og utgaver. Flere av de engelske bøkene finnes i flotte og eksklusive utgaver, med fantastiske illustrasjoner og ekstra innbinding.

Bøker med omslag av Andrew Davidson

Andrew Davidson er en britisk illustratør og treskjærer som designet omslaget på en serie Harry Potter-bøker utgitt av Bloomsbury i 2013. Davidson ønsket at designet på bøkene skulle gi inntrykket at de var tatt rett fra biblioteket på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom.

Designet laget via tresnitt, hvor illustrasjonen ble håndskåret på en plate av engelsk buksbom og deretter trykket på japansk papir. Resultatet ser du nedenfor og er tilgjengelig i både pocket og innbundne utgaver.

Pocket-utgaver 

Innbundne utgaver 

Bøker med omslag av Jonny Duddle

Jonny Duddle er en walisisk illustratør som har designet en serie med Harry Potter-bøkene med et mer barnevennlige omslag, og ble gitt oppdraget blant annet på bakgrunn av sine karakterdesign for Pirates of the Caribbean og sine barnebøker om Piratene i gata.


Duddle tok oppdraget svært alvorlig hvorpå han leste og så alle bøker og filmer om Harry Potter i løpet av åtte måneder før han startet på illustrasjonene. Duddle har også skapt designet på en eksklusiv Harry Potter-serie, hvor omslaget er preget av enkle linjer på ensfarget bakgrunn.


I videoen nedenfor kan du se Duddle arbeide med omslaget for Harry Potter og De Vises Stein.

Innbundne utgaver med barnevennlige omslag 

Pocket utgaver med barnevennlige omslag 

Innbundne spesialutgaver

Spesialutgaver av Harry Potter-bøkene

Outland har et stort utvalg eksklusive spesialutgaver av Harry Potter-bøkene, som har sine unike særpreg og fantastiske detaljer. Spesialutgaver er en fantastisk gave til enhver Harry Potter-fan – eller til deg selv.

Innbundne utgaver med illustrasjoner

Innbundne deluxe-utgaver med illustrasjoner og slipcase

Bilde: Warner Bros.

De magiske Harry Potter-filmene

Suksessen til bøkene om Harry Potter og hans uungålige konfrontasjon med fyrst Voldemort ble raskt filmatisert, som også gjøre at antallet tilhengere av Harry Potter økte drastisk. Totalt åtte filmer ble produsert basert på J. K. Rowlings syv bøker, hvor den siste boken ble fordelt på to filmer.


Harry Potters magiske univers har også blitt utvidet ved hjelp av boken Fabeldyr og hvor de er å finne, som selvsagt også senere har blitt filmatisert. Fabeldyr-boken skal være skrevet av karakteren Salmander Fisle og har forord av Albus Humlesnurr, rektoren ved Galtvort.


Filmer i Harry Potter-universet i utgitt rekkefølge

 • Harry Potter og De vises stein (... and the Philosopher’s Stone)
 • Harry Potter og Mysteriekammeret (... and the Chamber of Secrets
 • Harry Potter og Fangen fra Azkaban (... and the Prisoner of Azkaban)
 • Harry Potter og Ildbegeret (... and the Goblet of Fire)
 • Harry Potter og Føniksordenen (... and the Order of the Phoenix)
 • Harry Potter og Halvblodsprinsen (... and the Half-Blood Prince)
 • Harry Potter og Dødstalismanene del 1 (... and the Deathly Hallows part 1)
 • Harry Potter og Dødstalismanene del 2 (... and the Deathly Hallows part 2)
 • Fabeldyr og hvor de er å finne (Fantastic Beasts and Where to Find Them)
 • Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser (The Crimes of Grindelwald)
 • Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter (The Secrets of Dumbledore)

 

Noen av skuespillerne som spiller nøkkelroller i Harry Potter-filmene

 • Harry Potter – Daniel Radcliffe
 • Ronny Wiltersen – Rupert Grint
 • Hermine Grang – Emma Watson
 • Albus Humlesnurr – Richard Harris og Michael Gambon (Jude Law i Fabeldyr-filmene)
 • Rubeus Gygrid – Robbie Coltrane
 • Minerva McSnurp – Maggie Smith
 • Severus Slur – Alan Rickman
 • Nilus Langballe – Matthew Lawis
 • Lulla Lunekjær – Evanna Lynch
 • Draco Malfang – Tom Felton
 • Gulla Wiltersen – Bonnie Wright
 • Sirius Svart – Gary Oldman
 • Fyrst Voldemort – Ralph Fiennes
 • Lucifus Malfang – Jason Isaacs

 

Samlingen Harry Potter: The Film Vault er en serie bøker som tar dypdykk i Harry Potters magiske, filmatiserte verden. Bokserien kommer med tidligere ukjente detaljer fra filmene og fantastiske illustrasjoner.

The Film Vault-serien

Bilde: Warner Bros.

Hvilket Harry Potter-hus er du?

De fire husene ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom består av Griffing (Gryffindor), Håsblås (Hufflepuff), Ravnklo (Ravenclaw) og Smygard (Slytherin) – alle oppkalt etter sine grunnleggere. Alle husene har hvert sitt rumpeldunklag, og felles motto for hele skolen er aldri kil en sovende drage.


Mange Harry Potter-fans finner det svært underholdene å forsøke plassere seg selv i et av Galtvorts hus basert på husenes kriterier og normer. Dette har også bidratt til en egen serie med Harry Potter-bøkene med farger og design fra hvert av de fire husene. Disse fire bokseriene finner du nedenfor.

Innbundne Gryffindor-spesialutgaver

Om du kjenner deg best igjen i huset Griffing (Gryffindor), er du i godt selskap. I dette huset finner vi hele trioen med Harry, Hermine og Ronny. Elementet ild, sammen med modighet og dristig, er det som forbindes med huset Griffing. Huset representeres også av en løve og av fargene rød og gull.

Innbundne Hufflepuff-spesialutgaver

Kjente ansikt i huset Håsblås (Hufflepuff) finner vi Newt Scamander, som vi blir kjent med i Fabeldyr og hvor de er å finne, samt Fredrik Djervell. Sistnevnte får et anstrengt forhold til Harry på grunn av en felles interesse i Cho Chang, en jente fra hus Ravneklo som Harry forelsker seg i. 


Håsblås sine husfarger består av gul og svart, og har en grevling som sin representasjon. Elementet jord er også forbindet med dette huset.

Innbundne Slytherin-spesialutgaver

Huset Smygard (Slytherin) blir presentert i et mer mørk og kanskje negativt lys i Harry Potter-bøkene. List, oppfinnsomhet, lederskap og ambisjoner er kvaliteter som definerer flere av medlemmene i Smygard. I tillegg er så godt som alle husets elever av rent trollmannsblod, da gomper svært sjeldent blir valgt inn i huset.


Severus Slur, fyrst Voldemort og Draco Malfang er noen av de mest kjente medlemmene av hus Smygard. Draco er Harrys svorne motstander og har en mørk utvikling i bokserien.


Fargene til hus Smygard er grønn og sølv, med vann som sitt element. En slange er dyret som representerer Smygard. Den legendariske tollmannen Merlin blir i Harry Potter også nevnt som medlem av dette huset.

Innbundne Ravenclaw-spesialutgaver

Visdom, læring og intellekt er grunnleggende verdier for hus Ravnklo (Ravenclaw), og har blå og bronse som sine farger. Blant flere kjente medlemmer av hus Ravnklo, er kanskje Lulla Lunekjær. Lulla, eller Luna Lovegood på engelsk, blir sett på som sær og blir beskrevet som en litt drømmende. Rowling selv har fortalt at Lulla fungerer som en slags “anti-Hermine” som tror på ting basert på overbevisning, i motsetning til Hermine som baserer seg på hard fakta og logikk i bøkene hun leser.


Ollivander, eier av tryllestav-butikken Ollivanders, er et annet medlem av Ravnklo. Ollivander blir sett på som den beste tryllestavmakeren i verden, og de fleste som skal starte på Galtvort besøker butikken hans for å skaffe seg sin første tryllestav før første skoleår.

House Edition samlebokser med pocket-utgaver

Andre spesialutgaver av Harry Potter-bøkene 

Harry Potter på andre språk

Harry Potter-bøkene er blant de mest oversatte tekstene i verden og har blitt utgitt på over 76 språk. Den første boken har blitt oversatt til latin og gammelgresk, hvor sistnevnte tok over et år å fullføre og skal være de lengste teksten skrevet på gammelgresk siden tekstene til Heliodor av Emesa datert 200-tallet e.Kr.


Som en kuriositet, finner du flere av disse unike oversettelsene blant Outlands utvalg.

Harry Potter på skotsk, gresk, irsk, latin og walisisk

Uoffisielle Harry Potter-bøker

Vitser, kokebøker, trolldom og andre uoffisielle Harry Potter-bøker