Mangakurs for bibliotek, skole og bedrifter

Outland forlag tilbyr mangakurs til biblioteker, skoler og alle andre som er interessert i å lære mer om hva manga er og hvordan man lager sin egen manga. Vi tilbyr både tegnekurs og teorikurs om manga – se flere detaljer om disse kursene nedenfor.


Ønsker du å booke et mangakurs? Ta kontakt med oss på e-post forlag@outland.no

Denne siden inneholder informasjon for bedrifter og organisasjoner som ønsker å arrangere mangakurs. Om du ønsker å delta på et slikt kurs, kan du forhøre deg med din lokale Outland-butikk for når neste kurs arrangeres.

Tegnekurs

Er du interessert i å lære mer om manga og hvordan du kan lage din egen fortelling? Lær å tegne manga sammen med oss! Det er ingen krav til deltakernes forkunnskaper, og både erfarne tegnere og nybegynnere er hjertelig velkommen.

 

Alle deltakerne kommer til å få oppfølging som er tilpasset deres  nivå. I løpet av kurset vil dere få en gjennomgang av mangaens historie og hva manga er, før dere lærer hvordan dere kan skape egne mangafortellinger, fra idé til ferdig historie.

 

Kursholder stiller med alt av kursmateriale- og utstyr, og deltakerne trenger derfor ikke ta med noe eget. 

 

Kursholder Hiwar Nheli er forfatteren og illustratøren bak serien "Mantikorens Kongerike" i mangaantologien Rakkan, utgitt av Outland Forlag. Hiwar er født i Kurdistan og oppvokst i Norge. Han er sterkt inspirert av mangaskapere som Akira Toriyama og Masashi Kishimoto, og forfatterne J.R.R. Tolkien og George R.R. Martin. Hiwar er utdannet medieviter og driver podkasten “Kompisprat”, som har som hensikt å engasjere flerkulturelle nordmenn politisk, sosialt og kulturelt. I dag jobber han som lærer på tegneserie- og mangalinja på Bjerkely Folkehøyskole.

 

Se våre tegnekurs ↓

Foto: Deichman Holmlia

Kurstype 1

Mangategning for nybegynnere (4 timer)
Vil du komme i gang med å tegne din egen manga? Dette kurset egner seg perfekt for de som vil begynne ferden inn i ditt eget mangaunivers.

 

Kurset åpner med en gjennomgang av mangaens historie før deltakerne lærer å utvikle og tegne egne karakterer, verdenen karakterene lever i og begynne å planlegge en handling.

 

For opptil 10 deltakere
Anbefalt for aldersgruppen 13-18 år
Pris: Ta kontakt på forlag@outland.no for å motta et pristilbud


Eventuelle reiseutgifter og overnatting kommer i tillegg. 

Foto: Mossebibliotekene

Kurstype 2

Tegneverksted for nybegynnere (8 timer)
Drømmer du om å lage din egen mangafortelling, helt fra start til slutt? Dette er kurset for dem som vil lære hvordan man utvikler en egen fortelling og kommer godt i gang med å lage den.

 

Kurset åpner med en gjennomgang av mangaens historie før deltakerne undervises i hvordan de kan utvikle og tegne egne karakterer, verdenen karakterene lever i og lande hovedtrekkene i en handling. I dette kurset vil deltakerne få en mer inngående innføring i hvordan de kan skrive og tegne en manga, og de følger  hele prosessen fra idéutvikling til ferdigtegnet historie.

 

For opptil 10 deltakere
Anbefalt for aldersgruppen 13-18 år
Pris: Ta kontakt på forlag@outland.no for å motta et pristilbud


Eventuelle reiseutgifter og overnatting kommer i tillegg. 

Foto: Tegnerforbundet

Teorikurs

Er du nysgjerrig på hva manga er og hvorfor det er så populært? Utvalget av manga i Japan er enormt, og de siste årene har interessen for manga i Norge er stadig økt. På vårt mangakurs lærer du mer om japanske tegneserier, viktige sjangre og serier, og ikke minst hva det er med manga som fengsler så mange lesere i alle aldersgrupper.

 

Dette kurset egner seg best for formidlere som ønsker faglig påfyll, mer kunnskap om hva manga er og innsikt i viktige trender.


Kursholder Nora Fiskaa Ljøstad jobber i Outland forlag som markedsansvarlig og forlagsredaktør for mangaantologien Rakkan. Nora er en litteraturviter som selv har opplevd hvor mye manga kan bety i barndommen og ungdomstiden. Hun brenner for å spre leseglede for barn og unge, og for å sikre at barn over hele landet har tilgang til de mange kvalitetstegneseriene mangauniverset har å by på.

 

Se våre teorikurs ↓

Foto: Lillestrøm Bibliotek

Kurstype 3

Teorikurs om manga (1 time)
Er du nysgjerrig på manga og ønsker å lære mer om hva det er med denne kunstformen som gjør at den er så elsket av så mange?

 

Under teorikurset blir det holdt et foredrag om mangaens historie, hva det er som gjør manga til en unik kunstart, og de viktigste sjangrene og seriene det er verdt å kjenne til. Selve foredraget varer i ca. tre kvarter før det er satt av tid til spørsmål og diskusjon.

 

Antall deltakere: Ubegrenset
Anbefalt aldersgruppe: Voksne
Pris: Ta kontakt på forlag@outland.no for å motta et pristilbud


Eventuelle reiseutgifter og overnatting kommer i tillegg. 

Foto: Tegnerforbundet

Kurstype 4

Teorikurs og workshop om manga (2 timer)
Ønsker du å få mer inngående kunnskap om manga og dens egenart? Første del av dette kurset består av et foredrag, mens det andre består av en workshop med gruppearbeid om manga.

 

Under foredraget lærer dere om mangaens historie,hva som gjør kunstarten så populær verden over samt de viktigste sjangrene og seriene det er verdt å kjenne til.

 

Antall deltakere: Ubegrenset
Anbefalt aldersgruppe: Voksne
Pris: Ta kontakt på forlag@outland.no for å motta et pristilbud

 

Eventuelle reiseutgifter og overnatting kommer i tillegg. 

Det er mulig å kombinere teorikurs med tegnekurs, og prisen settes da ut fra lengden på kurset. Ta kontakt med oss på e-post forlag@outland.no for å finne en løsning som er skreddersydd til deres ønsker.