Tedrageforbundet - ny LGBTQ+-vennlig tegneserie for ungeTedrageforbundet - ny LGBTQ+-vennlig tegneserie for unge

Tedrageforbundet - ny LGBTQ+-vennlig tegneserie for unge

K. O’Neills Tedrageforbundet er et mangainspirert og LGBTQ+-vennlig fantasy-eventyr for yngre lesere. Den unge smedlærlingen Greta redder en skadet tedrage og blir introdusert for det mystiske Tedrageforbundet!

 

Vi befinner oss i et lunt fantasyunivers, og i klassisk K. O’Neill-stil skildres det i duse farger og med en rund strek. Tedrageforbundet er en tegneserie, som samtidig henter mye inspirasjon fra manga, og som takler mange viktige og tankevekkende temaer i en flott og sammensatt historie.

Kunsten å ta vare på det som er, fremfor det som var

Den unge smedlærlingen Gretas vei i livet er allerede bestemt - hun skal følge i morens fotspor og bli en smed. Deres oppgave er å skape nyttige redskaper til alle byens innbyggere, men viktigst av alt er det deres jobb å ivareta tradisjoner og føre dem videre til neste generasjon. De store eventyrenes tid er kanskje forbi, men de tradisjonelle sverdene skal leve videre - om enn som ubrukelige klenodier.

 

Men en dag tar Gretas liv en uventet ny vending: Hun redder et mystisk lite vesen fra en flokk sultne, ulvelignende skapninger. Det forskremte lille vesenet er en tedrage, ved navn Jasmin.

 

Greta gjenforener Jasmin med eieren sin, Hesekiel, og partneren hans Erik, og med det blir hun introdusert for den døende kunsten å ta vare på tedrager. Hesekiel og Erik er nå de to eneste gjenværende medlemmene av Tedrageforbundet - et forbund viet til ta vare på de yndige små dragene.

 

Gjennom fire årstider følger vi Gretas innvielse i forbundet og det gryende vennskapet med den mystiske Minette, den fjerde personligheten i denne unike kvartetten. Minette ble fra tidlig av fortalt at hun hadde en unik og mektig evne til å spå fremtiden, men i et forsøk på å se lengre enn noen annen, mistet hun evnen til å både se fremover og bakover i tid. Alle minnene hennes er borte og evnen til å skape nye minner er begrenset.

K. O’Neills TedrageforbundetK. O’Neills Tedrageforbundet

En lærerik historie for unge og voksne lesere

Tedrageforbundet er et varmt og vakkert eventyr hvor tradisjoner og minner står sterkt. Karakterenes evner til å ivareta tradisjoner og huske det som har vært er et gjentagende tema, med tedragene som de fysiske inkarnasjonene av nettopp dette. Enhver som drikker tebladene som høstes fra dem kan se og oppleve tedragens egne minner om menneskene de er glad i.

 

Et gjennomgående tema i K. O’Neills fortellinger er fellesskap og å finne sin egen vei gjennom livet, noe vi også opplever i Prinsesse prinsesse: Alle sine dager. I Tedrageforbundet vender hun tilbake til denne tematikken gjennom firkløveren Greta, Minette, Hesekiel og Erik - og ikke minst de mytiske tedragene - og nok en gang veves det hele til en hjertevarm historie, med mye lærdom for både unge og voksne.

K. O’Neills TedrageforbundetK. O’Neills Tedrageforbundet