Super Mario-filmen: Bli med på en eventyrlig reise i Mushroom Kingdom!

Eventyrene til alles favorittrørlegger Mario, vil nok en gang bli filmatisert etter 30 år. Denne gangen vil animasjonsfilmen The Super Mario Bros. movie ta alle med på en spennende reise sammen med Mario, broren hans Luigi, Princess Peach og Toad gjennom Mushroom Kingdom i deres kamp mot skurken Bowser. 

The Super Mario Bros. movie, regissert av Michael Jelenic og Aaron Horvath, har rekruttert en gjeng Hollywood-stjerner som gir stemmen til de kjente og kjære karakterer fra dette gamle Nintendo-spillet.


Chris Pratt fra Guardians of the Galaxy gir stemme til Mario og med han følger også skuespillere Charlie Day som Luigi, Anja Taylor-Joy, Jack Black og Seth Rogen. Nintendo co-produserte denne filmen sammen med animasjonsstudio Illumination, som står for store animasjonsfilmer som Despicable Me, Minions, The Lorax og The Secret Life of Pets.

Ikke den første filmen om Super Mario

Det er ikke første gangen eventyrene til Mario og gjengen har blitt filmatisert. I 1993 ble live action-filmen Super Mario Bros. utgitt med Bob Hoskins som Mario og John Leguizamo son Luigi, men denne 90-talls filmen skuffet fans av spillet som forventet at historien var mer lignende originalen fra spillet. Dog filmen er blitt en kultfilm i senere tid på grunn av dens særpreg.

Filmen The Super Mario Bros. movie er full av de gjenkjennelige elementene vi kjenner fra spillene, som gullmynter, stjerner og bevegelige plattformer. Vi følger Marios forberedelser før en kommende kamp mot Bowser, som har planer om å invadere det fargerike Mushroom Kingdom, hjemmet til Princess Peach og mange søte karakterer.

Animasjonsfilmen er basert på Nintendos mest kjent og populær plattformspill Super Mario Bros., designet av Shigeru Miyamoto og Takashi Tezuka. Spillet ble først utgitt for Nintendo Entertainment System (NES) i 1985 og startet den gigantiske Mario-franchisen som inkluderer spill for hver av Nintendos konsoller (SNES, N64, DS, Wii, Switch osv.) som Super Mario, Super Mario World og spin-off som Mario Kart, Mario Party, Yoshi og Luigi.

Filmen Super Mario Bros. movie har premiere i Norge 7. april og vil sikkert fornye interessen til gamle fans og engasjere nye generasjoner til denne spillverden fylt av rør og sopp.

Kjøp Super Mario-stæsj hos Outland!

Mario og gjengen har beholdt sin popularitet gjennom årene og holdt Super Mario Bros. merch relevant og etterspurt både blandt voksne og barn. Hos Outland finner du en mengde produkter for enhver anledning, alt fra klær til bøker, spill til LEGO fra Super Marios univers.