Doctor Strange-tegneserier du bør lese før du ser Multiverse of Madness

Doctor Stephen Strange har vært en populær karakter i Marvel-universet helt siden sin debut i 1963. Med tittelen Sorcerer Supreme, beskytter Dr. Strange jorden mot magiske og mystiske krefter.

 

I forbindelse med den kommende filmen Multiverse of Madness, har vi samlet en liten oversikt over tegneserier du bør sjekke ut før du ser filmen.

I Marvels filmunivers spiller den britiske skuespilleren Benedict Cumberbatch rollen som Doktor Stephen Vincent Strange, en ekstremt talentfull kirurg – men ekstremt egoistisk.

 


Den første filmen om Dr. Strange fra 2016 forteller en bakgrunnshistorie som er svært tro til tegneserien, hvor en bilulykke ødelegger hendene til Dr. Strange og som sender han ut på en reise etter helbredelse. Etter å ha møtt “The Ancient One”, den daværende Sorcerer Supreme, blir Dr. Strange lært i både magi og kampsport.

 

I forbindelse med den kommende filmen, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, har vi laget en liste med tegneserier som tar for seg andre dimensjoner og vridninger av virkeligheten i Marvel-universet.

 

Artikkelen fortsetter nedenfor videoen…

I Doctor Strange: The Oath etterforsker Dr. Strange et drapsforsøk på seg selv, som sender han fra New York til livsfarlige dimensjoner i utkanten av virkeligheten.


Scarlet Witch dukker opp i Multiverse of Madness, og i tegneserien Scarlet Witch blir vi med Wanda Maximoff i et forsøk på å redde trolldommen i hennes møte med en mektig trollmann, Emerald Warlock.


Doctor Strange Epic Collection: The Reality War er en episk samling historier som inkluderer fiender som Nightmare, D’Spayre og Dream Weaver som endrer virkeligheten. I tillegg vender Baron Mordo tilbake, med en rekke okkulte hemmeligheter fra Vatikanet. Andre kjente Marvel-karakterer dukker også opp i denne serien, som Nighthawk, Namor, Avengers og Black Knight.


Doctor Strange Epic Collection: Alone Against Eternity består av en serie klassiske Doctor Strange-historier, hvor Dr. Strange kjemper mot enden på virkeligheten slik han kjenner den. Historien inkluderer en tur til Helvete(!), en kryssning med Dracula(!!) og en tidsreise gjennom den amerikanske okkulte historikken.

 

Bildet brukt i artikkelens toppbanner hentet fra Marvel Studios “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”.

Andre tegneserier med Doctor Strange du bør sjekke ut

Andre produkter med Doctor Strange-tema