Brettspill for barn - 7 morsomme og lærerike spill for ungeBrettspill for barn - 7 morsomme og lærerike spill for unge

Brettspill for barn - 7 morsomme og lærerike spill for unge

Har du små barn i familien som vil være med å spille når det er spillkveld? Eller trenger du inspirasjon for å sette barna i aktivitet? Det finnes mange brettspill for de små, som både vil underholde og gi læring på en gang!

Å la barna spille brettspill er en fin måte å lære på, som kan hjelpe dem å tenke logisk, se løsninger, stave og utvikle språk - og ikke minst tålmodighet ved å måtte vente på sin tur. I tillegg er det så utrolig morsomt!

 

Mia er klesansvarlig i Outland. Hun har jobbet i Outland i 6 år, og har vært involvert i de fleste varegruppene våre. Likevel spilte hun lite brettspill før hun begynte hos oss, men har siden den gang slukt det meste hobbyen har å by på. Hun har en god oversikt over brettspill som passer godt for barn, som i tillegg vil gi god lærdom, ferdigheter og kunnskap.

OTHER??

I denne guiden får du Mia sine beste anbefalinger til brettspill for barn, som både vil by på mye moro og læring!

SET

SET er et morsomt brettspill som vil gi mye moro for både store og små!

 

Reglene er enkle. Du skal bare oppdage et sett med kort hvor alle har like egenskaper, enten det er form, farge, nummer eller mønster. Men det er nok ikke like enkelt som det høres ut som:

– Overraskende nok er min erfaring at barn er flinkere i dette spillet enn voksne. Det virker som de har lettere for å knekke koden, smiler Mia.

Spillet har ofte blitt brukt under foredrag og i undervisningssammenheng, fordi det er så genialt utformet – du får trent deg på begreper, mønsterforståelse, konsentrasjon og oppmerksomhet.

 

Med andre ord – både du og barna kommer til å elske SET, et fantastisk lite hjernetrimsspill for hele familien!

 

Sjanger: Abstrakt / Familiespill (kort og mønstre)

Antall spillere: 1-8

Språk: Norsk bokmål

Aldersgruppe: 6+

Spilletid: 30 minutter

 

Bestill SET her.

Den Forbudte Øya

Den Forbudte Øya er et hurtig og intenst samarbeidsspill, der deltakerne spiller en fryktløs gjeng som er på jakt etter fire berømmelige skatter, i ruiner på en synkende øy.

 

Settingen og samarbeidet er engasjerende, og tidspresset holder deg på kanten av stolen. Etterhvert som spillet utvikler seg vil flere øyer synke, én etter én, noe som gjør spillet mer intenst jo lengre ut i runden dere kommer!

 

Her vil dere enten vinne sammen eller tape sammen, uten at det blir en enkelt spillers skyld – som vil gjøre at hver runde blir like morsom som den forrige.

 

Spillet kan spilles med ulike vanskelighetsgrader, og kommer i et fint metallskrin. Når du åpner spillet vil du fort se at det skiller seg ut, med kort og brikker i solid kvalitet og med øyer som har en vakker utførelse og fargetrykk, og alle er helt ulike.

 

Både voksne og barn vil finne høy underholdningsverdi i Den Forbudte Øya, og bli dratt inn i den intense jakten etter skattene!

 

Sjanger: Familiespill / Samarbeidsspill

Antall spillere: 1-4

Språk: Norsk bokmål

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 30 minutter

 

Bestill Den Forbudte Øya her.

King of Tokyo

Å finne den rette balansen mellom når du burde holde deg litt i bakgrunnen, og når du burde gripe sjansen og gjøre krav på tronen, er alltid en spennende utfordring. I King of Tokyo er det akkurat dette spillet går ut på!

 

I familiespillet får du tre inn i rollen som et stort monster som får slå fra seg i en storby, nemlig Tokyo. Spillet er basert på terningkast av seks terninger med sidene 1, 2, 3, en knyttneve, et lyn og et hjerte. Litt som i Yatzee velger og vraker du terninger i løpet av tre kast, for å få mest mulig av det du vil ha.

 

Du får kjøpe nye evner til monsteret ditt, samle seierspoeng, og slå motstanderne dine midt på nesa! Målet er å samle 20 seierspoeng, ved å erobre Tokyo og ødelegge mest mulig av byen.

 

King of Tokyo er et lettspilt brettspill, som vil passe til hele familien, der både mormor på 80 år og lillebror på syv kan spille sammen. Hvilket barn har vel ikke drømt om å være kongen av monstrene!

 

Sjanger: Familiespill (Terninger og slåssing)

Antall spillere: 3-6

Språk: Norsk bokmål

Aldersgruppe: 6+

Spilletid: 30 minutter

 

Bestill King of Tokyo her.

Flick 'em Up!

Flick 'em Up! er en herlig liten cowboy-lekeplass, som barna dine kommer til å elske!

 

I spillet har du to valg. Du kan enten leve ut et ekte forbryterliv ved å rane banker, sette fri fanger og plage uskyldige tilskuere, eller du kan bli selveste sheriffen, og beskytte folket fra bandittene som lurer i byen.

 

Spillet kommer med en bunke oppdrag/oppsett - som kan være gøy - men de er ikke alltid like gode som spillet i seg selv. Vårt beste tips til når du skal spille Flick ‘em Up! er å bare lære reglene, og så finne på resten på veien!

 

Så gjør deg klar for å duellere mot fienden, enten du følger et scenario eller finner på ditt eget - moroa har ingen grenser!

 

Sjanger: Familiespill / Ferdighetsspill

Antall spillere: 2-6

Språk: Norsk bokmål

Aldersgruppe: 6+

Spilletid: 30-45 minutter

 

Bestill Flick 'em Up! her.

Jungle Speed

Spillet Jungle Speed er akkurat som du kan tenke deg ut i fra navnet – et kortspill som vil gi høy puls i kampen om totempælen!

 

I spillet er det om å gjøre å raskest mulig kvitte seg med alle kortene man har fått utdelt. Men pass opp – det er fort gjort å ta feil. Kortene er nemlig veldig like, noe som kan få enhver ivrig spiller til å kaste seg over totempælen i vanvare!

 

I tillegg har spillet spesialkort, som har forskjellige egenskaper som kan snu spillet på hodet. Jungle Speed tar kun 5 minutter å lære seg, men vil gi deg mange timer med høy puls og moro.

 

Gjør deg klar, følg nøye med, og nyt et lettspilt og oppjaget kortspill med de yngste i familien!

 

Sjanger: Familiespill / Selskapsspill (kort og ferdighet)

Antall spillere: 2-8

Språk: Norsk bokmål

Aldersgruppe: 6+

Spilletid: 10 minutter

 

Bestill Jungle Speed her.

My First Carcassonne

My First Carcassonne er rett og slett et veldig godt gjennomført brettspill laget spesifikt for barn, hakket over mange andre spill man finner i sjangeren.

 

Med barnevennlige illustrasjoner og utforminger er dette spillet et utmerket utgangspunkt for videre brettspillutdanning, og inngang til Carcassonne-serien.

 

Spillet er lett å lære, og tar ikke for lang tid. For hver runde plasserer du en brikke på brettet for å bygge byen Carcassonne. Når du lukker en gate i din farge, får du lov til å sette bøndene dine på brettet.

 

Her er det om å gjøre å bli den første til å plassere ut alle spillebrikkene dine for å vinne - så sett i gang!

 

Sjanger: Barnespill (brikkeplassering)

Antall spillere: 2-4

Språk: Norsk bokmål

Aldersgruppe: 4+

Spilletid: 10-20 minutter

 

Bestill My First Carcassonne her.

Rory's Story Cubes

Til slutt har vi trukket fram spillet Rory’s Story Cubes, som er et fantastisk verktøy for å trene de kreative musklene!

 

Her gjelder det å trille terningene, og la fantasien løpe løpsk ved å lage en unik fortelling av opptil 54 mulige bilder. Med andre ord – det er bare fantasien som setter grenser.

 

Dette er virkelig det perfekte spillet for relasjonsbygging med barna, og det er enkelt å sette seg inn i og forklare reglene for smårollingene.

 

Skyv møblene til sides og gi rom for en kveld der du forteller, improviserer og fantaserer. Den som er mest kreativ og oppfinnsom vinner prispoeng, heder og ære!

 

Sjanger: Terningspill (historiefortelling og andre kreative øvelser)

Antall spillere: 1-7

Språk: Regler på engelsk, spillet er kun bilder

Aldersgruppe: 4+

Spilletid: 10-20 minutter

 

Bestill Rory's Story Cubes her.