5 tips til tegneserier - finn din nye favoritt!5 tips til tegneserier - finn din nye favoritt!

5 tips til tegneserier - finn din nye favoritt!

Trenger du tips til nye tegneserier å begynne på, eller har du enda til gode å dyppe tærne i vannet og bli en ordentlig tegneserieleser? Vi gir deg fem tips fra våre personlige favoritter, som vi tror vil lokke deg inn og gi deg noe som virkelig er verdt å lese.

Tegneserier er et fantastisk medium, med et stort kunstnerisk og innholdsrikt mangfold. Å knytte bilder til tekst kan gi helt spesielle leseopplevelser, og virkelig engasjere både sanser og følelser.

 

Vi mener flere burde gi tegneserier en sjanse, både store og små, og vi står parat til å hjelpe til. Her finner du noen av våre beste tips til tegneserier, som vi tror vil overbevise deg til å ikke bare prøve noe nytt, men virkelig forelske deg i mediet.

Blacksad: The Collected Stories

Blacksad er en av juvelene blant hyllene våre. En nydelig tegnet antropomorfisk krim noir-tegneserie. En moderne klassiker, som alle som liker tegneserier bør lese, men også de som bare elsker gode detektivhistorier.

 

Handlingen foregår i en verden veldig lik Amerika på 40-og 50-tallet, hvor privatetterforskeren og (anti)helten vår, Blacksad, stadig må nøste opp i farlige mysterier. En sort katt i en mørk undergrunnsverden, der ingen vet hva som lusker i skyggene.

 

Illustrasjoner som disse er en ekte fryd for øyet, og serien har vunnet flere høythengende priser. Dette er tegneseriemediet på sitt beste!

 

Forfatter: Juan Diaz Canales & Juanjo Guarnido

Aldersgruppe: 16+

Språk: Engelsk                 

Format: Hardcover

 

Bestill Blacksad: The Collected Stories her.

Sidequest: Det midlertidige brorskap

Sidequest er det du får når du putter et fantasy-epos, rollespill, og kommune-Norge i en blender: En veldig morsom, veldig norsk, og veldig eventyrlig fortelling, om Vigdus som er lei av sin drepende kjedelige kontorjobb, og som legger ut på en quest med en gjeng litt udugelige kompanjonger.

 

Det midlertidige brorskap er første volum i serien, og hvem vil vel ikke oppleve en fantasy-variant av The Office - eller Etaten, på norsk?

 

Blant seriens medskapere finner vi i tillegg Jens K. Styve, som står bak en annen super, norsk tegneserie, Dunce.

 

Forfatter: David Skaufjord, Jens K. Styve & Ronny Haugeland

Aldersgruppe: 12+

Språk: Norsk                

Format: Hardcover

 

Bestill Sidequest: Det midlertidige brorskap her.

Middlewest Book One

Tegneseriemesteren Skottie Young har slått seg sammen med tegneren Jorge Corona på denne spennende og engasjerende tegneserien om unggutten Abel, og hans søken etter å finne ut hvem, og hva, han er.

 

Du blir med inn i et vakkert, men mørkt fantasy-landskap, og på en reise som tematiserer dysfunksjonelle familier, og vold og misbruk i hjemmet, som også gjør Middlewest til en viktig historie.

 

Både tegninger og historie er av overlegen kvalitet, som på mange måter minner oss om Studio Ghibli og Miyazakis animasjonseventyr, og bør leses av enhver tegneserie-fan.

 

Forfatter: Jorge Corona, Mike Huddleston & Skottie Young

Aldersgruppe: 12+

Språk: Engelsk                

Format: Paperback

 

Bestill Middlewest Book One her.

Spilledåsen: Velkommen til Pandoria

Det har de siste årene kommet flere flotte tegneserier som passer for barn, men som ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener. Dette er en av dem. Vi i Outland ønsker virkelig å bidra til at en ny generasjon finner lesegleden, og lærer seg hvor fantastisk det er å forsvinne inn i tegneserienes verden. 

 

Spilledåsen er en fantasifull og veldig underholdende tegneserie om den åtte år gamle jenta Nola, som får en magisk spilledåse til bursdagen sin. Når Nola studerer den vakre spilledåsen oppdager hun at det er en liten jente inni den, som vinker og roper etter hjelp. Før hun vet ordet av det blir Nola dratt inn i en eventyrlig, men farlig verden.

 

Forfatter: Carbone & Gijé

Aldersgruppe: 8+

Språk: Norsk                

Format: Hardcover

 

Bestill Spilledåsen: Velkommen til Pandoria her.

The Boys: Omnibus Vol. 1

Les tegneserien bak den ekstremt populære tv-serien! Stadig flere i film og TV-bransjen har oppdaget at man finner ekstremt underholdende fortellinger i tegneserier også.

 

Historien starter i The Boys: Omnibus Vol. 1, skrevet av den dyktige veteranen Garth Ennis. Du treffer Billy Butcher, Wee Hughie, Mother's Milk, The Frenchman og The Female - et ganske så farlig team, støttet av CIA. Oppdraget? Holde superheltene i sjakk.

 

Dette er ingen «snill» tegneserie. Du får definitivt en drøy dose med vold og sex, og bøttevis med underholdning.

 

Forfatter: Darick Robertson & Garth Ennis

Aldersgruppe: 18+

Språk: Engelsk             

Format: Paperback

 

Bestill The Boys: Omnibus Vol. 1 her.