10 skumle brettspill å prøve til Halloween10 skumle brettspill å prøve til Halloween

10 skumle brettspill å prøve til Halloween

Halloween feires best med venner og selskap, og i anledningens ånd, hvorfor ikke samles rundt et skummelt spill? Her får du ti forslag til perfekte halloween-spill.

Den skumle feiringen er rett rundt hjørnet og dere har kanskje allerede begynt å planlegge Halloween-festen med venner eller familie, pynte stua og sy ihop et Halloween-kostyme. Selv om landet har åpnet igjen, med tanke på koronapandemien, er det i år som i fjor at det godt kan lønne seg å holde seg mest hjemme. Så hva med å arrangere en Halloween spillkveld?

 

Her er våre ti tips til skumle brettspill, håndplukket av våre flinke ansatte.

Gloom Second EditionGloom Second Edition

#10 | Gloom

Dette lille kortspillet er en klassiker. Her tar hver spiller kontroll over en eksentrisk familie og alle har ett mål: la alle familiemedlemmene sine dø på den mest grusomme og tragiske måten mulig. Med andre ord, Schadenfreude og sadisme i kortspill-format. 

 

En viktig del av Gloom er det å fortelle hva som skjer med dine ulykkelige personligheter. Kanskje nettopp derfor passer det perfekt som et lite selskapsspill til Halloween. Dere kan enten prøve den klassiske varianten, eller Cthulhu Gloom, som passer Halloween-ånden litt ekstra godt.

 

Sjanger: Kortspill

Antall spillere: 2-4

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 10+                

Spilletid: 60 minutter

 

Bestill Gloom her.

Patchwork Halloween EditionPatchwork Halloween Edition

Skal du feire Halloween med din bedre halvdel? Da har vi et perfekt Halloween-brettspill for to. Patchwork har lenge vært kjent som et av verdens beste parspill. Og det med god grunn: spillet er pent, kjapt, lett å lære bort, og presenterer dere med interessant, spenningsfylt, og dyp hjernetrim.

 

Tenker du at det å sy et fargerikt lappeteppe av Tetris-brikker virker kjedelig? Vi garanterer at du vil endre mening etter å ha prøvd Patchwork minst en gang. Og Halloween-utgaven av spillet kommer til å fylle stuen deres med både romantisk og gresselig stemning.

 

Sjanger: Abstrakt puslespill / strategispill

Antall spillere: 2

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 8+                

Spilletid: 15-30 minutter

 

Bestill Patchwork Halloween Edition her.

Baron VoodooBaron Voodoo

Er dere glade i abstrakte spill med uvanlige tema og mekanismer? Baron Voodoo kan beskrives som Kinasjakk med kule superkrefter. Her konkurrerer dere om å bli den neste dødsguden – vinneren må samle flest sjeler, representert av fargerike terninger plassert på et sjakkbrett-lignende rutenett.

 

I verktøykassen din har du mange redskaper som kan påvirke bevegelse og plassering av terninger på brettet, slik at du kan fange terningene som du scorer mest på. Med litt lur planlegging kan du også bruke de andre spillernes spesielle egenskaper. Baron Voodoo er et enkelt nok og passende skummelt spill til å introduseres for barn eller nybegynnere.

 

Sjanger: Terningspill

Antall spillere: 2-4

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 10+                

Spilletid: 45 minutter

 

Bestill Baron Voodoo her.

Welcome To… 2021 EditionWelcome To… 2021 Edition

Knask eller knep? Halloween har kommet til den lille drabantbyen din! Welcome to... er et kjent og elsket såkalt roll-and-write-brettspill, som ved første øyekast minner litt om Yatzy, Sudoku og Bingo.

 

Det som fascinerer oss mest med dette spillet er hvor ulikt hver av spillernes nabolag utvikler seg, selv om alle har tilgang til nøyaktig samme informasjon. Men det kan bare være én vinner – spilleren som bygger det mestscorende nabolaget vinner spillet. 

 

Halloween-utvidelsen kommer med nye tematiske nabolag og nye målkort, også knyttet til Halloween. La det skumleste nabolaget vinne!

 

Sjanger: Byplanlegging / Terning og tegning

Antall spillere: 1-50 (vi anbefaler 1-6)

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 25 minutter

 

Bestill Welcome To… her.

Bestill Welcome To...: Halloween Thematic Neighborhood her.

King of Tokyo: HalloweenKing of Tokyo: Halloween

Du må ikke kjøpe et helt nytt brettspill for å skape Halloween-stemning i stua di. King of Tokyo er et av de mest populære brettspillene blant familier med barn og unge tenåringer. For hvem liker vel ikke å slåss med gigantiske kaiju-monstre og ruinere hele byen som utilsiktet tap?

 

Med Halloween-utvidelsen til denne familiefavoritten kan du forvandle din kopi av King of Tokyo til et skikkelig skummelt brettspill. Du får tilgang til enda flere monstre og, ved bruk av en ny modul, kan du mutere dem til enda mer marerittaktige versjoner av seg selv.

 

Sjanger: Familiespill

Antall spillere: 2-6

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 8+

Spilletid: 30 minutter

 

Bestill King of Tokyo her.

Bestill King of Tokyo: Halloween her.

Paranormal DetectivesParanormal Detectives

Mange forbinder Halloween først og fremst med spøkelser og det å forsøke å kommunisere med de døde. Paranormal Detectives er et asymmetrisk samarbeidsspill, hvor en av dere tar rollen som et spøkelse og alle andre er detektiver som må finne ut hvordan offeret døde. 

 

Spøkelset er veldig begrenset i hvordan det kan kommunisere med resten av spillerne. Det kan gi hint ved bruk av blant annet oniriske kort, tarot-kort, tau, eller et spiritismebrett. For å vinne, må detektivene finne riktig svar før spillet avsluttes. Et fantastisk tips til en festlig Halloween-kveld med brettspill!

 

Sjanger: Selskapsspill

Antall spillere: 2-6

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 10+

Spilletid: 30-50 minutter

 

Bestill Paranormal Detectives her.

Betrayal at House on the HillBetrayal at House on the Hill

Hva passer bedre til å kose seg med på en Halloween-kveld enn Ghostbusters i brettspill-form? Det er mye rart som skjer på den gamle herregården, og dere er her for å utforske husets dystre hemmeligheter. 

 

For å gjøre ting enda verre, er en av lagmedlemmene deres en forræder, uten selv å vite det enda. Kommer dere til å overleve den skumle natten på en hjemsøkt herregård?

 

Betrayal at the House on the Hill er en klassiker blant samarbeidsspill. Det er enkelt og godt både for erfarne og nybegynnere som gjør det til en tydelig publikumsfavoritt, og er perfekt for dere som leter etter litt skumle spill for Halloween. Med over 50 scenarioer får dere mer enn nok variasjon. La spøkelsesjakten begynne!

 

Sjanger: Tema: skumle spill

Antall spillere: 3-6

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 12+

Spilletid: 60 minutter

 

Bestill Betrayal at House on the Hill her.

Scooby Doo!: Escape From the Haunted MansionScooby Doo!: Escape From the Haunted Mansion

For ganske mange av oss er Scooby Doo og Halloween naturlig å knytte sammen. Og et escape room-spill med Scooby Doo tema – det må jo være gøy! Ta kontroll over din favorittkarakter fra Scooby Doo and the Mystery Inc.-gjengen, og prøv å løse over 50 ulike gåter og finne veien ut av det forheksede huset.

 

Dere må være flinke til å samarbeide og utnytte de ulike talentene til hver karakterer på en lur måte. Spillet fortjener mye ros for å være en perfekt destillasjon av en Scooby Doo-episode! Det å spille som Velma, Shaggy, eller Scooby Doo tvinger deg til å tenke som de ville gjort. Er dere klare for å løse et mysterium?

 

Sjanger: Samarbeidsspill / Escape Room-spill

Antall spillere: 1-99 (vi anbefaler 1-5)

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 12+

Spilletid: 60-120 minutter

 

Bestill Scooby Doo!: Escape From the Haunted Mansion her.

Escape Tales: Children of WyrmwoodsEscape Tales: Children of Wyrmwoods

Escape Tales er en serie med noen av de beste escape room-spillene på markedet. Ofte beskrevet som Black Mirror i brettspill-form, overrasker disse spillene med dype og godt skrevne historier, samt spennende og vanskelig hjernetrim. 

 

I Children of Wyrmwoods får vi en salig blanding av grøss, mørk fantasy og drama. Dette er en dyster historie om en ung mann som oppdager at han bare er en brikke på livets sjakkbrett, kontrollert av både mystiske, urgamle krefter og onde mennesker. Hva som venter på ham i den lille søvnige landsbyen og i den mørke urskogen? Det blir opp til dere å finne ut av. Et utmerket halloween-spill for vennegjengen å utforske sammen.

 

Sjanger: Samarbeidsspill / Escape Room-spill

Antall spillere: 1-4

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 16+

Spilletid: Flere timer

 

Bestill Escape Tales: Children of Wyrmwoods her.

NemesisNemesis

#1 | Nemesis

Det finnes ganske få brettspill der ute som kan prestere å gi deg skikkelig gåsehud hvert tiende minutt, men vi garanterer at Nemesis kommer til å gjøre nettopp det, og vil være en uforglemmelig opplevelse.

 

Dette er et semikooperativt samarbeidsspill, hvor alle prøver å overleve på et romskip befengt med romvesener. Som spillere har dere alle hver deres individuelle, hemmelige mål, som ofte setter deg i konflikt med de andre - til og med det å være en skjult forræder som ikke ønsker de andre noe godt.

 

Det hele fører til utbredt paranoia, der ingen vet hvem de kan stole på. Samtidig er alle tvunget til å samarbeide med hverandre, for du kommer deg ingen vei alene. Du vet aldri hva som venter lurende rundt hjørnet og hvem som vil dolke deg i ryggen! Et av våre genuint mest skumle spill til halloween.

 

Sjanger: Tema: skumle spill

Antall spillere: 1-5

Språk: Engelsk

Aldersgruppe: 14+

Spilletid: 90-180 minutter

 

Bestill Nemesis her.

Publiseringsdato: 15.10.2021

Forfatter: Jarek