Vi har revet oss løs fra Baldur’s Gate 3 lenge nok til å lage en liste med bokanbefalinger basert på de mest kjente karakterene fra spillet. Det er kanskje vanskelig å rive seg løs fra spillet og lese en bok akkurat nå – men om du trenger en pause fra skjermen, eller trenger en gave til en fan av Baldur’s Gate 3, så har vi noen knallbra boktips.


Finn din Baldur’s Gate 3-romance nedenfor, og se hvilken bok vi anbefaler!

Bilde: Larian Studios

Astarion

I århundrer vandret Astarion rundt som en vampyr under tvang av sin sadistiske mester Cazador, som befalte ham å forføre ofre og føre dem til Cazadors skjulested. Nå er Astarion fri, og fast bestemt på å unngå sin gamle mester. Om han blir mektigere, vil han oppnå frihet og unnslippe Cazadors kontroll.

Oppsummering for Astarion: Mørk fantasi og kjekke vampyrer!

Outland anbefaler: Empire of the Vampire

Halvt menneske og halvt monster, Gabriel de Leon er det siste gjenværende medlemmet av The Silver Order, en hellig ordre som sverget på å forsvare riket mot nattens skapninger. Nå er Gabriel verdens siste håp mot dens forestående undergang. Fasinert av monstrene han en gang kjempet mot, deler han sin historie om episke kamper, forbudt kjærlighet, tapt tro og søken etter menneskehetens siste håp, Den Hellige Gral.

Bilde: Larian Studios

Gale

En tidligere mektig trollmann fra Waterdeep, som tapte magien sin og ble forbannet av gudinnen Mystra etter et forsøk på å ta hennes guddommelighet. Gale bærer en farlig artefakt, som kan ødelegge en hel by, og han er bekymret for konsekvensene av denne gjenstanden hvis den ikke blir nøytralisert.

Oppsummering for Gale: Magi og trollmenn. Harry Potter for voksne.

Outland anbefaler: Magicians

Quentin Coldwaters liv blir snudd opp ned av en tilsynelatende tilfeldig hendelse: før et intervju ved Princeton University oppdager han at intervjueren er død – og en merkelig konvolutt med Quentins navn fører ham ned en helt annen vei. I stedet for Princeton blir han invitert til å studere ved Brakebills – en hemmelig skole for moderne trollmenn.

Bilde: Larian Studios

Lae'zel

En mektig githyanki-kriger krasjlander på Sword Coast, og står nå overfor muligheten om å bli en mind flayer, de samme monsterne hun har viet livet sitt til å bekjempe. Vil Lae'zels styrke og besluttsomhet være nok til å bevise seg for hennes dronning, eller må hun gå en annen vei – i eksil?

Oppsummering for Lae'zel: Glamorisert død og ære. Drageryttere! 

Outland anbefaler: Fourth Wing

Violet Sorrengail skulle egentlig gå inn i Skriverens Kvadrant og leve et stille liv blant bøker og historie. Nå har generalen - hennes mor - beordret Violet til å bli med de hundrevis av kandidatene som jobber etter å bli del av eliten i Navarre: drageryttere.

Bilde: Larian Studios

Shadowheart

Shadowheart er en hengiven prestinne av Shar, gudinnen for mørke og tap. Som en del av en hellig oppgave gikk hun med på å slette sine minner, og plages nå av merkelig og smertefull magi som hun sliter med å forstå. Som den eneste overlevende fra oppgaven må hun levere en mektig relikvie tilbake til sitt folk for å vinne Shars kjærlighet og få sine minner tilbake.

Oppsummering for Shadowheart: Smerte. Mørk fantasi. Emo med stor E!

Outland anbefaler: Throne of Glass

I et land uten magi blir en leiemorder tilkalt til slottet. Celaena Sardothien har ingen kjærlighet til den grusomme kongen som styrer fra sin trone av glass, men hun har ikke kommet for å drepe ham. Hun har kommet for å vinne sin frihet. Hvis hun beseirer 23 drapsmenn, tyver og krigere i en dødelig konkurranse, vil hun bli løslatt fra fengsel for å tjene som Kongens Mester.

Bilde: Larian Studios

Wyll

Wyll lever et liv som eventyrer og monsterjeger. Mens han har vært til stor hjelp for kystens befolkning, forblir kilden til hans kraft hemmelig. Mizora, en cambion, trakk Wyll inn i en krigersk pakt i et øyeblikk der mange liv sto på spill og forbannet ham med plikten om å jakte hennes fiender. Mizora ber bare Wyll om å ofre djevelske skapninger til henne, men en cambions ambisjoner er alltid lunefulle og Wyll ønsker å unnslippe pakten før prisen blir for grusom.

Oppsummering for Wyll: Demoner!

Outland anbefaler: Witch King

Etter å ha blitt myrdet, våkner demonen Kai opp uten bevissthet om tiden som har gått. Fanget ved hjelp av magi, oppdager Kai en magiker som forsøker å utnytte hans magi til sin egen fordel.

Bilde: Larian Studios

Karlach

Nylig unnsluppet fra Helvete, har Karlach endelig kommet seg fri fra djevelen Zariel - men ikke fra det infernalske apparatet Zariel plantet i brystet hennes. Med sin første smak av frihet på ti år, er Karlach ivrig etter å finne en løsning på apparatet som brenner stadig varmere i brystet hennes. Men enda viktigere er tankene hennes: eventyr, finne likesinnede, forelske seg… og ta hevn over mannen som solgte henne til Zariel.

Oppsummering for Karlach: Hun er en cinnamon roll!

Outland anbefaler: Legends & Lattes

Viv, en kvinnelig ork, trekker seg tilbake fra krigerlivet etter tiår med kaos og kamper. En siste oppgave fører henne til byen Thune, hvor en glemt legende og myteomspunnet gjenstand befinner seg. Det er også her hun planlegger å åpne byens første kafé.

Digger du Baldur's Gate 3? Da bør du teste ut Dungeons & Dragons! Outland har alt du trenger for å starte med verdens mest populære rollespill!