Julegensere for enhver smakJulegensere for enhver smak

Julegensere for enhver smak

Trolig blir det ikke mange Ugly Christmas Sweater-fester i 2020, men desto viktigere er det kanskje med en morsom julegenser som kan spre litt latter og glede i hjemmet. Finn din favoritt blant vårt unike utvalg julegensere som vi mener er de fineste og morsomste på markedet.

Til tross for kallenavnet “Ugly Christmas Sweater”, trenger du slettes ikke å grave frem den styggeste julegenseren du finner. Skill deg ut med en unik og interessant genser som byr på kjente karakterer fra dine favorittuniverser, eller morsomme fraser.

Stygge julegensere - hvor startet det hele?

Mange assosierer stygge julegensere med Ugly Christmas Sweater-fester - en tradisjon det sies ble startet av kanadierne, hvor selve julegenseren står i fokus for feiringen. Likevel startet trenden lenge før selve Ugly Christmas Sweater-festen i det hele tatt ble populær. På 50-tallet het slike gensere “jingle bells sweaters”, og var faktisk veldig vanlige å bruke under selskaper i høytiden. 

 

På 80-tallet ble genserne stadig mer populære, og ble ofte brukt i klassiske julefilmer som kom på denne tiden, og som i dag er tradisjon i mange hjem - blant annet i Hjelp, det er juleferie!

Hjelp, det er juleferie! (1989)Hjelp, det er juleferie! (1989)
Bilde fra IMDB: Hjelp, det er juleferie!

Datidens julegensere var langt fra det vi forbinder med dagens Ugly Christmas-julegensere, men det er definitivt besteforelder-generasjonens julegensere som tok film- og motebransjen med storm.

 

I dag har det blitt en helt egen business, hvor det hvert år kommer enda flere morsomme, glorete, og fantastiske gensere på markedet.

Julegensere som ikke utstråler jul

Er du typen som liker å kompensere for alt det sukkersøte i jula? Da har vi flere gode alternativer som vil kle deg - som fremdeles har et snev av jul i seg, men med et tøffere uttrykk i form av dine favorittkarakterer.

Gensere uten fluff

Ønsker du å ha holde deg unna alt som skriker jul? Minst mulig glitter, fluffy stoff, og koselige farger? Da kan en av disse fire genserne være perfekt for deg som liker den mer anonyme stilen, med dempede og mer nøytrale farger.

Julegensere for deg som liker å kle deg i julens farger

Det er mange der ute som liker å kle seg i julens farger, og som jakter på en rød eller grønn genser. Eller enda bedre - som kanskje er ute etter noe som er ekstra julete, som et julemotiv du blir glad av å se på!

 

Hos oss har vi også flere fine varianter av ordentlig julete julegensere - noen med kjente karakterer og noen med julete mønstre og farger.

Kle deg for en jul på Galtvort

Like sikkert som at julebrusen kommer i butikken, kommer alle Harry Potter-filmene på TV-en i romjulen. Vi synes derfor det er på sin plass å trekke frem vårt utvalg av gensere fra Harry Potter-universet. Hvilket hus tilhører du - Hufflepuff, Ravenclaw, Slytherin, eller Gryffindor?

Uansett hvilken smak du har når det kommer til julegenser - vær tidlig ute med å bestille den du vil ha.

De beste blir revet vekk fort!