Outlands tegneseriefestival 2023

Fredag 29. september er det klart for "kick-off" av den fjerde utgaven av Outlands tegneseriefestival, med lansering av Rakkan vol. 5. Lørdag 30. september har vi et fullpakket program med mange tegneserieskapere – og vi skal selvsagt dele ut SPROING-prisen i år også!

Outlands tegneseriefestival arrangeres over to dager i Outland Oslo, og det er fri aldersgrense og gratis inngang begge dagene.

Program

Fredag 29. september

17:00 – 20:00
Kick-off og lansering av Rakkan volume 5

  • Paneldebatt, quiz og signeringer.

Lanseringsfest for de over 20 år på House of Nerds etter klokken 20:00.

 

Lørdag 30. september

12:00
Foredrag: Kvinnekamp i ruter med Jenny Jordahl

13:00
Ung voksen

14:00
Mia Myhr 2 og Oppfinneren 2

  • Sara Hjardar og Lars Henrik Eriksen er begge ute med oppfølgere til sine debutbøker hos Egmont. De vil ta oss gjennom hvordan det var å skrive og tegne “det vanskelige andrealbumet”. Sara Hjardar signerer etter presentasjonene.

15:00
Paneldebatt: Nordisk manga

  • Vi tar en prat med Sigrun D. Jonsdottir og Bård Lilleøien (Rakkan), Helen Kaldheim (Mørkealven) og Lars Henrik Eriksen (Oppfinneren) om status på nordisk manga og hvor de mener den er på vei. Helen, Lars Henrik, Sigrun og Bård signerer etter panelet.

16:15
Strand forlag presenterer Skare og Nagel

  • Vi er så heldige at vi får se og høre litt om oppfølgeren til Skare med Aleksander Kirkwood Brown og Thomas Falla Eriksen. Vi får også en sniktitt på den kommende Nagel-boken til Sigbjørn Lilleeng. Alexander, Thomas og Sigbjørn signerer etter foredraget.

17:15
Leselyst hos gutter

  • I følge regjeringen leser norsk ungdom mindre enn tidligere, og da spesielt gutter. Vi har invitert Lars Schwed Nygård (Ontonauts), Josef Tzegai Yohannes (Urban Legend), Andreas Iversen (Blokk til blokk), som tegner og skriver tegneserier som tradisjonelt har vært populære hos gutter, og tar en prat med dem om deres erfaringer. Lars, Josef og Andreas signerer etter panelet.

18:00
SPROING-prisen

  • Festivalen har nok en gang æren av å vertskap for utdelingen av SPROING-prisen! Dette er en nasjonal pris som har blitt delt ut av Norsk Tegneserieforum (NTF) siden 1987, for å fremme tegneserier utgitt i Norge – og er den eneste norske prisen som også deles ut til utenlandske tegneserieskapere, oversatt til norsk.

19:00–

  • Afterparty blir holdt på House of Nerds (Vulkan 18) for de over 20 år.