Tjenerinnens beretning

Gilead , Vol. 1
  • Format: Paperback
  • Språk: Norsk Bokmål
  • Sjangere: Dystopi, Science-Fiction
  • Forlag: Aschehoug
kr  179,10

Ikke medlem

kr  199

Kjøp på nett og få varen sendt hjem

Varen er tilgjengelig for bestilling.
I en fjern fremtid, i republikken Gilead, lever befolkningen under et strengt, puritansk regime som resultat av lange tider med strålingskatastrofer, sykdommer og skremmende lave fødselstall....

I en fjern fremtid, i republikken Gilead, lever befolkningen under et strengt, puritansk regime som resultat av lange tider med strålingskatastrofer, sykdommer og skremmende lave fødselstall. Fanatisk religiøse grupper har overtatt makten og innført et patriarkalsk diktatur som har fratatt kvinner alle deres rettigheter.

Her møter vi tjenerinnen Offred som lever som konkubine med kun én oppgave: å produsere barn. Hvis hun ikke adlyder, vil hun, som andre dissidenter, bli hengt eller sendt vekk for å dø en langsom død. Men selv ikke en undertrykkende stat kan utslette Offreds livsvilje eller hennes begjær til de to mennene som hennes fremtid avhenger av.

"Tjenerinnens beretning" er en skremmende bok, en skarp satire skrevet med vidd og innsikt. Samtidig er den en vakker, gripende og livsbejaende bok - og uhyre spennende.

 

Margaret Atwood er født i Canada i 1939. Hun er utdannet ved University of Toronto og Harvard. Atwoods bøker er oversatt til 33 språk og har gitt henne en rekke priser, blant annet Bookerprisen i 2000 for Den blinde morderen, og i 2019 for Gileads døtre. I kjølvannet av tv-serien basert på Tjenerinnens beretning fra 1985 har Atwood nådd ut til stadig nye lesere.

SKU
9788203372926
Sjangere: Dystopi Science-Fiction
Detaljer
SKU 9788203372926
Antall Sider 345
Språk Norsk Bokmål
Volum 1
Serie Gilead
Sjanger Dystopi, Science-Fiction
Format Paperback
Utgiver Aschehoug
Opprinnelsesland : Norge
Forfattere Margaret Atwood
Avansert Format Paperback
Aldersgruppe Voksen