Ofte kan antallet bøker i en manga-serie virke avskrekkende høyt, og det kan føles tungt og umotiverende å begi seg ut på en ny serie. For å hjelpe deg med nettopp det har vi samlet første volum fra en håndfull japanske tegneserier vi elsker, slik at du kan begynne på en ny serie i dag. Velg mellom vår generelle liste eller plukk opp vår manga-ekspert, Guy, sine anbefalinger!

Tegnestilen i Mob Psycho er kanskje ikke den mest avanserte. Men skaperen gjør en fantastisk jobb med å fange hver følelse som strømmer ut av karakterene med sine enkle streker. På samme måte handler serien om å ikke dømme folk basert på det du ser på overflaten. Hovedpersonen lever etter et ønske om å være et godt menneske for andre rundt seg. Men hans overnaturlige evner og naive natur gjør ham til et lett bytte for andre som kan ønske å utnytte ham. Men – naiv? Kanskje. Men uten ryggrad? Det er Mob slettes ikke!

Ran er 10 år gammel, men ønsker så gjerne at hun var voksen. I Ran and the Gray World tar forfatteren Aki Irie for seg en del vanskelige temaer, rundt barnslig uskyld og naivitet i møte med voksne løgner og lidenskap. Serien forfører deg med flotte illustrasjoner, et fargerikt karaktergalleri, og en magisk verden du ikke har sett maken til tidligere. Ønsker du en serie med fokus på karakterutvikling, ungdom og oppvekst, satt foran et magisk bakteppe? Da passer Ran and the Gray World perfekt!

Historier om folk som blir gjenfødt i andre universer og kropper har vært en stor trend i ny manga de siste årene. Men høyst uvanlig er det med en gjenfødelseshistorie om… en edderkopp? So I’m a Spider, So What? tar for seg et eventyr der en kvinnelig hovedperson er fullstendig overlatt til seg selv, i en mørk og nådeløs verden. Her må hun lære seg å bruke sine nye krefter for å overleve og bli sterkere. Hovedpersonen er en underholdende drivkraft, som med sin pratsomme, livlige, og sta personlighet gjør eventyrene både morsomme og nervepirrende!

Er du fan av Dungeons & Dragons, komedie, og matlaging? Da er Delicious in Dungeon den perfekte kombo! Strø på med en klype eventyr og en kopp med gode karakterer. Legg til en spiseskje fantastiske illustrasjoner, og du får en helt unik leseropplevelse du vil hungre etter å få vite mer om! Universet forfatteren Kui skaper er spennende og godt gjennomtenkt, med en rekke elementer tatt fra kjente folkeeventyr, mytologier, og vestlige fantasiverk. Dette er en veldig god serie å begynne med om du er mer komfortabel med vestlige tegneserier fra før.