MÅNEDENS MANGA NOVEMBER – HAPPINESS

“Narumi er skap-otaku! Med flere forhold bak seg som havarerte så fort det ble avslørt at hun var hardcore nerd, prøver hun desperat å skjule sine interesser og hobbyer for omverdenen. Men når hun støter på sin gamle barndomsvenn, Hirotaka, finner hun ikke bare en trygg havn der hun kan være seg selv, men kanskje også den store kjærligheten …?

En morsom og søt manga med mange interessante innblikk i japansk nerdekultur!”

MÅNEDENS MANGA OKTOBER – HAPPINESS

“Do you wanna be like me?” Dette er ordene unge Makoto Okazaki hører sent en kveld etter å ha blitt angrepet av en mystisk jente. Han overlever overfallet, men blir i etterkant grepet av en forferdelig tørst og ukontrollerbare lyster. Livet er heller ikke særlig lett når han er klassens mobbeoffer og nesten ikke har noen venner, men alt dette begynner å snu seg etter angrepet, og han legger merke til nye krefter som vokser i han.

 
‘Happiness’ er alt annet enn lykkelig. Her skaper Shuzo Oshimi en setting med ubehagelige, menneskelige karakterer som blir konfrontert med dyptliggende ønsker om hevn og makt. Både historien og atmosfæren kan minne om den svenske vampyrfilmen “La den rette komme inn” og forfatteren gjør en effektiv jobb med å sette opp en stille fremgang flekket med iskalde øyeblikk.
 
Dette er en utypisk manga med en skissert tegnestil som selv den nyeste mangaleser kan nyte. Her finnes det også et spennende vindu inn til en annen kultur med utgangspunkt i et kjent tema.
© 2018 Outland. Alle rettigheter reservert.