MÅNEDENS BOK NOVEMBER – THE COLLAPSING EMPIRE

“I’m continually confronted with the human tendency to ignore or deny facts until the last possible instant. And then for several days after that, too.”

Menneskeheten er inne i en gullalder og har befolket solsystemer over store deler av galaksen. Takket være The Flow, et astronomisk transportnettverk som ingen vet hvor stammer fra, blir handelsvarer, passasjerer og livsviktige forsyninger enkelt fraktet over enorme avstander. The Flow er selve livsgrunnlaget for hele vår sivilisasjon, men nå slår nettverket sprekker og ingen vet hvorfor. Sterke krefter arbeider bak kulissene for å holde faren skjult for allmennheten. Milliarder av liv står på spill. Vil vi forstå at vi står på randen av en galaktisk kollaps før det er for sent?

John Scalzi er blitt et av de største navnene innen science fiction med sine høyaktuelle idéer og underholdende historiefortelling. I The Collapsing Empire får vi servert kosmologiske mysterier, politiske intriger, sitatverdige dialoger og rappkjeftede hovedpersoner. En skikkelig godbit for både nye og erfarne sci-fi-lesere.

Scalzi vant 2018 Locus Award og var finalist for 2018 Hugo Award for The Collapsing Empire.

MÅNEDENS BOK OKTOBER – THE SILENT COMPANIONS

Elsie Bainbridge må forlate London etter at ektemannen døde brått og uforklarlig. Hun overtar styringen av mannens forfalne herregård på landsbygda, men merker fort at både tjenere og lokalbefolkning helst ikke vil ha noe med hverken henne eller herregården å gjøre. I et rom som har vært låst så lenge noen kan huske finner hun en 200 år gammel dagbok. Etter hvert kommer herregårdens fryktelige historie for en dag og Elsie må konfrontere en ondskap med et ansikt hun kjenner så altfor godt.
 
 
 
The Silent Companions er en gotisk skrekkroman av den gode, gammeldagse sorten. Handlingen utspiller seg i England på 1800-tallet i et trykkende innestengt herskapshus på den nedslitte, tåkelagte og regntunge engelske landsbygda. En perfekt oppskrift på gåsehud i en bok som er som skapt for høst og halloween. Uhyggen øker sakte, men sikkert i intensitet og trekker leseren mot et uunngåelig og grufullt klimaks.
© 2018 Outland. Alle rettigheter reservert.