Close
0 Varer
Du har ingen varer i handlekurven.
Kategorier
  Filters
  Preferences
  Søk

  Månedens Bok

  September 2018: Ninth Rain

  Sjanger: Fantasy
  Forfatter: Williams, Jen

  Byen Ebora var en gang den mektigste og mest praktfulle byen i hele verden. Men etter gudetreet, Yggdrasil Ygseril, dør på uforklarlig vis, har byen og Ebora-folket sakte visnet hen. Sarn og de omkringliggende landområdene lider fremdeles etter den siste invasjonen fra de utenomjordiske, kalt Jure'lia. Masseødeleggelse og sykdom sprer seg over landskapet fra området der de fremmede romskipene falt fra himmelen, og disse utenomjordiske ruinene tiltrekker seg parasitt-ånder som dreper på grufullt vis ved den minste berøring. Gjennom dette postapokalyptiske landskapet følger vi tre usannsylige reisefeller: sjarmøren Eboran Tormalin, den eksentriske vitenskapskvinnen Vintage, og den ettersøkte heksen Noon. Å etterforske Jure'lia-ruiner er farlig nok i seg selv, men de aner ennå ikke omfanget av trusselen. I tillegg er skygger i bevegelse som nekter å se Ebora svinne hen, og er villige til å oftre alt for å gjenreise den mektige byen. Med en kreativ blanding av fantasy, science fiction og horror, uforglemmelige karakterer og et plot fullt av intrige og mysteri, er Ninth Rain starten på en utrolig spennende serie som tar deg med til en unik verden der ting ikke alltid er slik de fremstår.

  Aug  2018: Real-Town Murders

  Sjanger: Science Fiction
  Forfatter: Adam Roberts

  Det ligger et lik i bagasjerommet på en bil. Ikke noe uvanlig med det, men akkurat denne bilen er litt spesiell: Den er nettopp blitt satt sammen av roboter i en helautomatisert fabrikk, styrt av en kunstig intelligens, og kontinuerlig overvåket av kameraer. Det har aldri vært et menneske i nærheten, men likevel ruller bilen ut av fabrikken med et menneske inni. Et dødt menneske, altså. I bagasjerommet. Ingen vet hvem offeret er eller hvordan han døde, ei heller hvorfor innvollene ser ut til å være presset gjennom en kjøttkvern. Privatetterforsker Alma påtar seg å løse det umulige drapet, og livet hennes blir raskt snudd på hodet. Adam Roberts er en mester i å gjøre en unik vri på kjente konsepter. I "The Real-Town Murders" får vi servert et lukket-rom mysterium med en gedigen sci-fi twist. Roberts er også anerkjent for sitt særegne språk, som er vittig, skarpt, lekent og litterært. Tekstene hans er proppfulle av originale ordspill og sniker seg elegant forbi alle sjangerkonvensjoner. Kjenner du noen som synes at science fiction ikke er "ordentlig" litteratur? Gi dem en bok av Adam Roberts og si "I rest my case".

  Juni  2018: Age of Myth

  Sjanger: Fantasy
  Forfatter: Michael J.Sullivan

  Verden er dominert av Fhreys som blir sett på som guder. De bor i fantastiske byer, har alt og er tilsynelatende perfekte. Utenfor deres grenser bor Rhunes i enkle, primitive liv og i forskjellige klaner - felles er en konstant frykt for Fhreys. Vi møter Raithe som i en håpløs situasjon får livet snudd på hodet når han dreper en Fhrey, til hans store overraskelse. Han ender opp på flukt med Malcolm, slaven til denne guden, som proklamerer ham «The God Killer». Skjebnen bringer de rett til Persephones landsby, hvor Suri, en ung mystiker akkurat har advart om en forestående undergang av verden. En profeti det er vanskelig å tro på, men når Raithe og Malcolm plutselig dukker opp med en utrolig historie, og en del Fhreys på slep, så er det på tide å åpne øynene for en helt ny verden. Raithe har startet noe som det ikke er mulig å stoppe, den skjøre balansen mellom Rhunes og Fhreys er ødelagt og en krig uten like er uunngåelig. En storslått episk fantasy med flott humor og en sjarm som får deg hekta fra de første sidene. Her er det de kvinnelige hovedkarakterene som virkelig skinner igjennom som sterke ledere, selv i en mannsdominert verden av krigere

  Juni  2018: Dark Matter

  Sjanger: Fiction,Science Fiction
  Forfatter: Crouch, Blake

  All your life you're told you're unique. An individual. That no one on the planet is just like you. It's humanity's anthem... but that isn't true for me anymore. Jason Dessen er en dyktig, men ordinær fysikkprofessor og har et godt, men ordinært liv med kone og barn. Han har ingen fiender og tar ingen store sjanser. Uten varsel en helt vanlig kveld blir han brutalt kidnappet og mishandlet. Han våkner opp i en verden som er akkurat slik den skal være, bortsett fra at Jason Dessens liv er totalt forskjellig fra det han husker. Han har verken kone eller barn, men til gjengjeld er han sin tids største vitenskapelige geni. Og han har en morder i hælene. Om Stephen King og Stephen Hawking hadde skrevet en roman sammen kunne det godt ha blitt Dark Matter. Blake Crouch demonstrerer at kvantefysikken er som skapt for horror og science fiction. Dette er en blodig og gyselig quantum fiction mindbender forankret i et dypt menneskelig drama, noe som legger til rette for både stor spenning og enorme moralske dilemmaer. Den danske fysikeren Niels Bohr sa: "De som ikke blir sjokkert når de først kommer over kvanteteorien, kan umulig ha forstått den!" Vi kan ikke love at du forstår kvanteteori etter å ha lest Dark Matter, men vi kan garantere at du blir sjokkert..

  Mai 2018: Too Like the Lightning

  Sjanger: Fiction,Science Fiction
  Forfatter: Ada Palmer

  Reader, we no longer aim for Earth nor Atom, but, so long as the Utopians still live and breathe, they will not give up on our last great dream: The Stars. Året er 2454 og menneskeheten lever i en gullalder. Etter en rekke globale kriser i begynnelsen av årtusenet ser det ut til at vi endelig har lært av våre feil. Krig og vold er så godt som avskaffet, forurensing og fattigdom er utryddet takket være vitenskap og teknologi. Bak kulissene arbeides det for å holde vår utopiske tilværelse ved like, men selv verdens mektigste herskere vil få seg et sjokk når de oppdager hvor sårbar den nye verdensordenen er. Too Like the Lightning er en science fiction-roman helt utenom det vanlige. I en tid da vi nesten utelukkende får servert dystopier er det forfriskende å lese en utopi for en gangs skyld, men også selve teksten er noe helt for seg selv. Fortelleren blir stadig avbrutt av leseren og det er også mange tegn til at innholdet er blitt sensurert. Her kan ingenting tas for gitt og alle personene vi møter har minst én skjult agenda, inkludert fortelleren selv. Denne boka er proppfull av originale idéer og kobler fremtid med fortid på en måte som er både opplysende og underholdende. Politisk intrige får en kosmisk twist i en av de mest komplekse og episke sci-fi-prosjektene vi har sett på lenge.

  April 2018: The Thousand Names

  Serie: The Shadow Campaigns
  Sjanger: Fiction, Fantasy
  Forfatter: Django Wexler

  "You got rid of him?" "For the moment," Winter said. "Nothing confuses an officer like violently agreeing with him." Kaptein Marcus d'Ivoire og menig Winter Ihernglass prøver å ikke dø av kjedsomhet i ørkenkolonien Khandar, men et lokalt opprør mot kolonistene bryter kjedsomheten brutalt. Ledet av den enigmatiske og eksentriske obersten Janus bet Vhalnich legger de ut på et felttog for å knuse opprøret, men mystiske hendelser både foran og bak frontlinjen tyder på at det er enda større og mektigere krefter i sving i Khandar. The Thousand Names er en episk military fantasy med musketter og urgammel magi, maktkamp og diplomatisk spill, soldater og magikere. Og humor i massevis! Alle som har avtjent militærtjeneste vet at soldatlivet er absurd og at komedie går side om side med tragedie. Karakterene er varierte og levende, men det er utvilsomt Winter Ihernglass som stjeler mesteparten av oppmerksomheten. Hun er en ung kvinne på rømmen, og hennes innsats for å fremstå som mann i en hær som ikke tillater kvinner er både hysterisk morsom og hjerteskjærende. Hvis du aldri har lest en flintlock fantasy før så er The Thousand Names boka å starte med. Den er en ypperlig ambassadør for sjangeren, og den blir aldri så bloddryppende at den havner i grimdark-kategorien. Her er det karakterene og strategiene som er viktigst, ikke gørr og tårer. Det er fire bøker til i serien og vi anbefaler dem alle sammen på det varmeste!

  Mars 2018: Ninefox Gambit

  Serie: Machineries of Empire
  Sjanger: Science Fiction
  Forfatter: Yoon Ha Lee

  Let's start with the end of the world, why don't we?
  Get it over with and move on to more interesting things.

  Dead is dead, Cheris. Do you think it makes any difference whether you're killed by a knife in the back or a bullet? The important thing is to get the job done. Kaptein Kel Cheris kjemper på frontlinjen i en interplanetarisk krig. Etter å ha begått en alvorlig feil i kamp får hun én mulighet til å redde karrieren og livet: Hun må gjenerobre en romstasjon som har falt i fiendens hender. Oppdraget virker umulig og det er sterke krefter på hennes egen side som motarbeider henne. Redningen kan bli en forhatt general som har vært digitalt fengslet i flere hundre år, men hans galskap kan være like farlig som fiendens våpen. Ninefox Gambit er mer storslått enn sideantallet skulle tilsi. Yoon Ha Lee viser oss en kompleks og fjern fremtid som er delvis gjenkjennelig, men også svimlende annerledes. Eksotisk fysikk og teknologi kombineres med politisk dobbeltspill og krigsstrategi. Kampene er nådeløse, entusiastiske og fulle av blodig kreativitet. Mysteriene er dype og løsningene er like overraskende som de er tilfredsstillende. Yoon Ha Lee ble nominert til både Arthur C. Clarke, Hugo og Nebula awards for Ninefox Gambit. Helt på sin plass for en så velskrevet bok som er så tettpakket med nye idéer! Romanen er en selvskreven anbefaling for deg som liker hard SF space opera med action, et intrikat plot og en liten dose cyberpunk.

  Februar 2018: The Fifth Season

  Enkeltstånde roman
  Sjanger: Horror
  Forfatter: N.K: Jemisin

  Let's start with the end of the world, why don't we?
  Get it over with and move on to more interesting things.

  Verden nærmer seg sin ende, igjen. Den er blitt temperamentsfull og rastløs i sin høye alder. Menneskeheten har eksistert så lenge at vi ikke husker vår egen historie. Teknologiske undre svever fritt i atmosfæren, men ingen vet om det var vi som laget dem for lenge siden eller om de kommer fra et annet sted. Vi har vent oss til at kataklysmiske omveltninger i både klimaet og jorden selv forekommer med bare få hundre års mellomrom. Nå skjer det igjen; en Fifth Season. Himmelen blir svart av aske og jordskorpen revner. Men denne gangen er noe annerledes. Denne gangen er det verre. Dette kan være slutten, for siste gang. The Fifth Season er en fortelling utenom det vanlige. Den er vanskelig å sjangerfeste og blir ofte omtalt som en science fantasy, men det er ikke egentlig så viktig. Historien vil bergta deg uansett hvilke sjangerpreferanser du har og personene du møter vil du huske lenge. Teksten er elegant og lettlest, men det lønner seg likevel å lese sakte (hvis du klarer). Bøker som dette er sjeldne og bør nytes i langdrag. The Fifth Season ble tildelt Hugo Award i 2016 for beste roman og ble nominert til både en Nebula og en World Fantasy Award i samme kategori.

  Januar 2018: Hekla's Children

  Enkeltstånde roman
  Sjanger: Horror
  Forfatter: James Brogden

  You can't go waking up the past and expect it to lie down again when it comes after you.

  Fire tenåringer forsvinner under en skoletur. Tre av dem blir aldri sett igjen. Den siste dukker opp dagen etter, men har vært utsatt for fryktelige påkjenninger som må ha vart mye lengre enn én dag. Hun kan ikke forklare hvor hun har vært eller hva som har skjedd med de savnede. Hekla’s Children er en skrekkroman, men også mye mer. Den er en dark fantasy, arkeologisk thriller, police procedural og et magisk mareritt som minner om Neil Gaimann på sitt skumleste og mest utspekulerte. Forfatteren lurer oss igjen og igjen til å tro at vi vet hvor fortellingen skal, bare for å snu opp ned på alt like etterpå.

  Desember 2017: Sleeping Giants

  Serie: The Themis Files
  Sjanger: Science Fiction
  Forfatter: Neuvel, Sylvain

  Under en sykkeltur som liten faller Rose Franklin gjennom et hull i jorda, og våkner opp til at hullets vegger glørder gjennom intrikate innrissinger. Merkeligere blir det når redningen hennes kommer og finner en liten jente i et firkantet hull, liggende i håndflaten til en gigantisk metallhånd. Mysteriet bak denne hånden viser seg å være en del av noe større og langt mer illevarslende enn man kanskje skulle tro... Sleeping Giants er en gåtefull, fascinerende og spennende thriller i stil med World War Z og The Martian, fortalt gjennom intervjuer, journalskrifter og nyhetsartikler i en søken etter sannhet og en kamp for kontroll over en allmektig kraft fra en annen verden.