Julegensere for enhver smak

Julegensere for enhver smak

På den klassiske Ugly Christmas Sweater-festen trenger du ikke nødvendigvis gå inn for å ha den styggeste julegenseren. Du vil skille deg mer ut ved å ha en unik og kul genser som byr på kjente karakterer eller morsomme fraser.

Når kulden inntar landet, er det på tide å kle seg opp i varmt tøy og gjøre seg klar for en høytid med mye latter og moro. Mange holder arrangementer der selve genseren står i fokus - en tradisjon som sies at ble startet av kanadierne. Men var det egentlig det?

 

Stygge julegensere - hvor startet det hele?  

 

Trenden startet lenge før selve Ugly Christmas Sweater-festen var en greie. På 50-tallet het slike gensere “jingle bells sweaters”, og var faktisk veldig vanlig å bruke under høytiden i selskap. 

På 80-tallet ble genserne stadig mer populære, og ble ofte brukt i klassiske julefilmer som kom på denne tiden - blant annet i Hjelp, det er juleferie!

Hjelp, det er juleferie!
(bilde fra IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0097958/mediaindex?page=2&ref_=ttmi_mi_sm )

Datidens julegensere var langt fra det vi forbinder med dagens ugly christmas-julegensere, men det er definitivt besteforelder-generasjonens julegensere som tok film- og motebransjen med storm. 

 

I dag har det blitt en helt egen business, og hvert år kommer det enda flere morsomme, glorete, fantastiske gensere på markedet. Vi i Outland har et selektivt, men godt, utvalg av julegensere som vi mener er de kuleste på markedet.

Julegensere som ikke utstråler jul

 

Er du typen som liker å dra frem det skumle for å kompensere for alt det sukkersøte i jula? Da har vi flere gode alternativer som vil kle deg - som fremdeles har et lite snev av jul i seg, men som samtidig vil beholde imaget ditt som er alt annet enn enhjørninger og rosa skyer.

Ønsker du å ha holde deg unna alt som skriker jul? Minst mulig glitter, fluffy stoff og koselige farger? Da kan en av disse fire genserne være perfekt for deg som liker den mer nøytrale, anonyme stilen på en julefest.

Julegensere for deg som liker å kle deg i julens farger

 

Det er mange der ute som liker å kle seg i julens farger, og som jakter en rød eller grønn genser. Eller enda bedre - som kanskje er ute etter noe som ekstra julete, som et julemotiv du blir glad av å se på!

Hos oss har vi også flere fine varianter av julete julegensere - noen med kjente og kjære karakterer, noen med ordspill og noen med mønstre og julete farger.

Uansett hvilken smak du har når det kommer til julegenser - vær tidlig ute med å bestille den du vil ha. De beste blir revet vekk fort!