Hall of Fame: Giovan B. Carpi HC

  • Format: Hardcover
  • Språk: Norsk Bokmål
  • Sjangere: Humor
  • Forlag: Egmont
kr  292

Ikke medlem

kr  365

Kjøp på nett og få varen sendt hjem

Varen er tilgjengelig for bestilling.
Giovan Battista Carpi er ikke av de mest kjente Disney-navnene, men de fleste Donald-lesere har sett streken hans, i Pocket-bøkene eller i Donald-bladet. Som italiensk serietegner var Carpi...
Giovan Battista Carpi er ikke av de mest kjente Disney-navnene, men de fleste Donald-lesere har sett streken hans, i Pocket-bøkene eller i Donald-bladet.

Som italiensk serietegner var Carpi medansvarlig for nyskapningen Fantonald, og det var i hans strek vi første gang møtte superhelten i Norge. Her er Donalds aller ego med i historien «En superhelt for mye». Selv om Carpis strek hele tiden var teknisk fullendt og svært ekspressiv, gjennomgikk stilen hans en stadig utvikling, som forfatter Alberto Becattini viser i sin introduksjon. Utdannet på kunstakademiet i Genova, med en allsidig fartstid fra andre serier, og opplært av kollegaer i det italienske Disney-forlaget, skulle Carpi selv bli forbilde for en hel generasjon av Andeby-tegnere.

Han hadde en lang karriere, og slev som lærer for nye tegnere, laget han Donald-serier helt til sin død i 1999. Carpi var en tegner som fikk frem det beste i et manus, og han skrev også historier selv. En av dem, «For full musikk», er med i denne boken, og den er attpåtil fargelagt i maleteknikk av tegneren selv.

Av innholdet: Den fe-estlige landturen, Mikke Mus og professor Alge, Onkel Skrue og vegetabilen. Med rikt illustrert forord og introduksjoner av Disney-skribent Alberto Becattini.
SKU
9788242947529
Sjangere: Humor
Detaljer
SKU 9788242947529
Opprinnelsesland : Norge
Serie Disney's Hall Of Fame
Forfattere Giovan Battista Carpi
Sjanger Humor
Format Hardcover
Avansert Format Hardcover
Språk Norsk Bokmål
Volum 48
Utgiver Egmont
Antall Sider 192