Favorittlesestoff du bør handle på Black Friday

Favorittlesestoff du bør handle på Black Friday

Black Friday nærmer seg med stormskritt, og vi i Outland gleder oss allerede. 27. november braker det løs, og derfor tenkte vi å trekke frem noen av våre favoritter fra butikken som du kan handle på den store handledagen! 

Black Friday er ingen vanlig dag. Dette er dagen der tilbudene florerer i butikkene, og folk står vanligvis i kø for å sikre seg produktene med de beste rabattene. I år blir det nok litt annerledes, men vi skal likevel gjøre vårt beste for å gjøre Black Friday så enkel og smertefri som mulig, enten du velger å handle på nett eller i butikk.

 

Uansett, det er bare å spisse de digitale albuene, for på denne dagen har du mulighet til å sikre deg noen skikkelige godbiter til en ålreit pris.

Gode tegneserier som bør leses

 

Det er ikke noe å legge skjul på at Outland har et omfattende sortiment av tegneserier. Her vil du finne noe til alle og enhver, uansett om du leser tegneserier til daglig eller kun når du skal på et toalettbesøk på hytta. 

 

Først ut av våre anbefalinger er Gideon Falls-serien. Dette er en amerikansk pågående tegneserie, som har kommet til volum fire så langt, med et femte på vei. Handlingen tar deg med til en by som drukner i søppel. Der møter du en tilbaketrukken ung mann som er besatt av konspirasjonsteorier og ledetråder han finner i søppelet, og en katolsk prest som ved sin ankomst oppdager byens mange mørke hemmeligheter. 

 

Ingen er forberedt på hva som vil skje videre i Gideon Falls-serien, men dette er virkelig en fantastisk og sterk tegneserie som byr på temaer om besettelse, mental sykdom og tro - og store mysterier. 

 

En annen pågående tegneserie som er verdt å trekke frem er Monstress-serien, en episk fantasy-tegneserie av Marjorie Liu. Serien er satt i en matriarkalsk verden inspirert av Asia tidlig på 1900-tallet, og handler om Maika Halfwolf, en tenåringsjente som deler en mystisk psykisk kobling med et mektig monster. 

 

Tegneserien tar for seg temaer om den indre styrke som kreves for å motstå konstant dehumanisering, rase og vennskapsbåndet mellom kvinner. Dette er virkelig en bra serie som setter kvinnen rampelyset!

 

Andre store tegneserier du bør sikre deg på Black Friday er for eksempel Saga-serien (9 volum så langt), en engasjerende og moderne vri på Romeo og Julie in space; og vår egen nyhet fra Outland, Mitt Helteakademia. Vi lover at du blir ikke skuffet når du dykker ned i disse.

Gjør en god deal på en god bok

 

På Black Friday har du mulighet til å sikre deg mange gode bøker til en god pris, enten du ønsker å lese de selv eller vil gi det i en julegave. Hva med å sjekke bøkene bak mange av årets aktuelle  og kommende TV-, film- og spillopplevelser?

 

Blant årets aller største filmprosjekter står adaptasjonen av Dune. Opprinnelig skrevet av Frank Herbert, og nå regissert av Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival) for det store lerretet. Filmen har dessverre blitt utsatt på grunn av pandemien, men det er kommet diverse fantastiske klipp. Og mens du venter kan du gå løs på boken, som ikke bare er en av tidenes bestselgende science fiction-romaner, men er også bredt regnet som en av de beste science fiction-romanene som er skrevet.

 

På den andre siden av galaksen finner vi The Expanse, av James S.A. Corey. Femte sesong av TV-serien kommer til Amazon Prime Video i desember 2020, og den niende og siste boken i bokserien kommer i 2021. Dette er riktig underholdende space opera, med episk action og drama, men som også er smart og utfordrende.

 

De kritikerroste bøkene tar opp høyaktuelle temaer om ressursmangel og fordeling av goder, frihet kontra trygghet, teknologisk og biologisk manipulasjon av menneskekroppen, og flere store utfordringer mennesket står ovenfor også i dag.

 

Fra fantasy-sjangeren kan du legge ut på den litterære reisen om The Wheel of Time, av Robert Jordan. Også denne bokserien har en stor TV-serie underveis via Amazon Prime Video. The Wheel of Time er en av de mest populære fantasy-seriene noensinne, og selv 30 år etter serien startet, med The Eye of the World, er den en inngangsport til episk fantasy for lesere over hele verden.

 

En siste TV-serie som er ute nå, på Amazon Prime Video, er Tales from the Loop. I en alternativ verden til vår egen, skapt av Simon Stålenhag i både tekst og billedkunst, får du oppleve hypnotiske og storslåtte historier om barndom i en parallell virkelighet.

 

Stålenhags versjon av Sverige ligner veldig på den som ligger rett over grensa, men den teknologiske utviklingen har gått andre veier, og resultert i en fascinerende blanding av traust sosialdemokrati og gigantiske mekaniske underverker. Tales from the Loop har også fått sitt eget rollespill.

Mye bra i vente på Black Friday

 

Det er mange strålende bøker og tegneserier som vil komme på tilbud på Black Friday. Ha derfor øyne og ører åpne for å sikre deg en godbit eller to som du kan ta med deg inn i vinterhalvåret! 

 

Følg oss på Facebook, eller meld deg på vårt nyhetsbrev for å være den første som mottar informasjon om Black Friday.