Farsdag - feire din superhelt den 10. november

Farsdag - feire din superhelt den 10. november

Som mødre trenger også fedre å bli satt pris på og få litt ekstra oppmerksomhet en dag i året. Farsdagen feires alltid andre søndag i november i Norge, og er en fin dag å vise hvor mye pappaen din betyr for deg!

 

Farsdagen er opprinnelig en amerikansk tradisjon, og ble grunnlagt av en amerikansk dame som het Sonora Smart Dodd. I 1910 feiret hun den første farsdagen 19. juni, som senere ble satt til den tredje søndagen i juni i USA.

 

Etter andre verdenskrig ble farsdagen en populær tradisjon her i landet, og ble sett på som et motstykke til morsdagen som har eksistert i lang tid. Istedenfor å legge farsdagen til juni ble dagen satt til den andre søndagen i november. Også andre nordiske land som Sverige, Island og Finland feirer farsdagen samme dag som Norge.

 

Farsdagen er ikke en like populær dag som morsdagen, men likevel synes vi det er på sin plass å gi alle fedre der ute en liten ekstra oppmerksomhet. Hvor mye du bør legge i selve farsdagsfeiringen er opp til hver enkelt, her finnes ingen fasit.

 

Bruk dagen til å vise at du setter pris på pappaen din. Det er det viktigste!

Ideer og gavetips til farsdagen

Farsdagen kommer alltid snikende på deg hvert år, og noen ganger er det lettere å komme frem til hva du ønsker å gjøre eller gi. Synes du det er litt vanskelig å komme på hva du kan gjøre for en vellykket farsdag? Her får du noen ideer til hva du kan gi for å vise din flotte far litt oppmerksomhet.

  • Frokost eller kaffe på senga

  • Et hjemmelaget bilde eller kort

  • Minnebok - en fin måte å vise frem alle fine stunder dere har hatt sammen

  • Opplevelser - legg ut på tur, spill et spill eller ha hjemmekino med favorittsnacksen til pappaen din

  • Tid. Sett av tid til å være med pappaen din, det er den beste gaven du kan gi!

 

Ønsker du å gi en spennende eller en litt annerledes gave? Les noen av våre guider for hva du kan gi i farsdagsgave!