Boktips, boknyheter og forhåndsbestillinger - alt du trenger å vite om bøker

Er din lokale Outland stengt? Nettbutikken er alltid åpen – sjekk anbefalingskatalogen vår!

Se på vår digitale bokkatalog for bokanbefalinger og mer!

Les om de siste nye bøkene, få anbefalinger og forhåndsbestill de nyeste titlene her på Outland!

Les om de siste nye bøkene, få anbefalinger og forhåndsbestill de nyeste titlene her på Outland!

Trafikk-kork på Mars

Trafikkork på Mars

Planeten Mars har hatt en helt spesiell plass i våre kulturer i flere tusen år. Det er noe med den røde kulen på nattehimmelen som har inspirert utallige fantasier om guder og marsboere, og drømmer om astronauter på utenomjordiske eventyr i skinnende farkoster. Nå i begynnelsen av 2021 er Mars i nyhetsoverskrifter verden over.

 

Bøker som tar deg til Mars:

Bok i fokus

Leave the World Behind

av Rumaan Alam


Bok I Fokus Leave The World Behind

 

Leave the World Behind er nok ikke den typiske Outland-boka, i den grad noe slikt finnes. Her finner du ingen romvesener eller romskip, ingen alver og ikke noe magi. Her er det bare vanlige mennesker i et vanlig hus litt ute på landet i det østlige USA. Men noe er likevel ikke helt som det skal…

 

Dragon divider

ANBEFALINGER

Monolitter og andre BDO-er

Mot slutten av 2020 gikk nyheten om monolitten i Utah-ørkenen i USA sin seiersgang over store deler av verden. Teorier om objektets opprinnelse florerte og alt fra utenomjordisk teknologi til kunstinstallasjon ble foreslått.

 

Nå er det lite som tyder på at romvesener var involvert denne gangen, men mystiske objekter fra verdensrommet har alltid vært populært i science fiction. Det er noe ved tanken på en gjenstand med uforklarlige egenskaper som pirrer vår nysgjerrighet, og fantasien lar seg lett inspirere til å fylle tomrommene der fakta mangler.

 

Begrepet «Big Dumb Object» er en fellesbetegnelse på disse objektene i science fiction, og her er noen anbefalte BDO-bøker, selvsagt inkludert den mest kjente monolitt-fortellingen av alle: 2001: En romodyssé.

Dragon divider

NYTT PÅ LAGER

Dragon divider

FORHÅNDSBESTILLINGER