Boktips, boknyheter og forhåndsbestillinger - alt du trenger å vite om bøkerBoktips, boknyheter og forhåndsbestillinger - alt du trenger å vite om bøker
Skjønnlitteratur og bøker på engelsk hos OutlandSkjønnlitteratur og bøker på engelsk hos Outland
Norske bøker hos OutlandNorske bøker hos Outland
Barn og ungdom bøker hos OutlandBarn og ungdom bøker hos Outland
Boknyheter hos OutlandBoknyheter hos Outland

Boktips, boknyheter og forhåndsbestillinger - alt du trenger å vite om bøker!

Anbefalinger

Gamle fortellinger, nye fortellere

 

Det er på ingen måte noe nytt fenomen at forfattere gjør sin egen vri på gamle fortellinger. Myter, sagn og eventyr, og legender basert på faktiske hendelser, holdes i live århundre etter århundre, bl.a. fordi de blir tolket, gjenfortalt og gjendiktet av stadig nye generasjoner av fortellere. The Song of Achilles av Madeline Miller er et av de mest omtalte eksemplene akkurat nå. Millers epos henter sin inspirasjon fra Iliaden og antikkens Hellas, og har blitt et globalt litteratur-fenomen. Her er fem andre romaner som setter kjente historier i et helt nytt lys.

Fantasy og sci-fi på norsk | Bøker for barn, ungdom og voksneFantasy og sci-fi på norsk | Bøker for barn, ungdom og voksne

Fantasy og sci-fi på norsk: Bøker for barn, ungdom og voksne

Naturlig nok har Outland mest lesestoff på engelsk. Utvalget av fantasy og science fiction er tross alt større på engelsk enn på norsk. Likevel finnes det mange gode alternativer for dere som foretrekker å lese norske bøker. Her er noen av våre beste anbefalinger.

Serie i fokus

Titus Groan og Gormenghast av Mervyn Peake

 

Alle har hørt om J.R.R. Tolkien som spant universet Middle Earth, fylt med alver, dverger og skrømt. Men ikke alle har hørt om Mervyn Peake, som kom ut med sine gotiske fantasybøker nesten samtidig.

Serie i fokus: Titus Groan og Gormenghast av Mervyn PeakeSerie i fokus: Titus Groan og Gormenghast av Mervyn Peake
Drage dividerDrage divider

Nytt på lager

Drage dividerDrage divider

Forhåndsbestillinger

Meld deg på vårt nyhetsbrev - OutlandMeld deg på vårt nyhetsbrev - Outland