Bøker

Serie i fokus | Titus Groan og Gormenghast

Peake har skrevet bøkene om Gormenghast, en serie på fire bøker som er like gotiske som de høres ut. Les mer om hvorfor vi liker dem!

Bøkene om Elan: Sullivans fantasyunivers

Michael J. Sullivan har spunnet et omfattende fantasyunivers kalt Elan. Mia gir sin guide til Sullivans bøker - hennes favoritt-bokserie!

Beste fantasy og science fiction: De viktigste prisene i 2021

Hvert år deles det ut en rekke priser for det beste av fantasy- og sci-fi-bøker. Vi tar en titt på de viktigste så langt i 2021!

Serie i fokus | Foundation-serien

Foundation-bøkene av Isaac Asimov er allment akseptert som en av de beste science fiction-seriene noensinne. Asimov startet sine spekulasjoner omkring menneskehetens utvikling gjennom tusenvis av år allerede på 1940-tallet, men historiene hans er fortsatt både underholdende og relevante. Nå, snart 30 år etter forfatterens død, er bøkene hans fortsatt i trykk, og en ny storslått adaptasjon av Foundation kommer snart til strømmetjenesten Apple TV+.

Bok i fokus | A Memory Called Empire

Arkady Martine vant den prestisjetunge Hugo-prisen for beste roman i 2020 med boken A Memory Called Empire. Hun havnet dermed i en eksklusiv klubb av forfattere som har vunnet prisen med sin debutroman. Ann Leckie gjorde det samme i 2014 med Ancillary Justice, og Paolo Bacigalupi vant i 2010 med The Windup Girl.

Cli-fi: Sjangeren du har lest uten å vite det

Cli-fi er en forkortelse for climate fiction (klimafiksjon) og må for all del ikke forveksles med klimafornektelse. Her snakker vi om en litterær sjanger som fikk sitt navn for bare få år siden, men som har vokst frem over mange tiår parallelt med vår økende bevissthet omkring menneskeskapte klimaendringer.

Bok i fokus | Ashes of the Sun

Med Ashes of the Sun beveger forfatteren Django Wexler seg tydelig i retning tradisjonell episk fantasy, og han leverer et uomtvistelig bevis for at han mestrer sjangeren. Overbevisende start på den nye serien Burningblade & Silvereye.

Bok i fokus | Leave the World Behind

Leave the World Behind er nok ikke den typiske Outland-boka, i den grad noe slikt finnes. Her finner du ingen romvesener eller romskip, ingen alver og ikke noe magi. Her er det bare vanlige mennesker i et vanlig hus litt ute på landet i det østlige USA. Men noe er likevel ikke helt som det skal…

Trafikk-kork på Mars

Planeten Mars har hatt en helt spesiell plass i våre kulturer i flere tusen år. Det er noe med den røde kulen på nattehimmelen som har inspirert utallige fantasier om guder og marsboere, og drømmer om astronauter på utenomjordiske eventyr i skinnende farkoster. Nå i begynnelsen av 2021 er Mars i nyhetsoverskrifter verden over.

Bok i fokus | A Song For a New Day

Science fiction bruker ofte forestillinger om fremtiden for å belyse dagsaktuelle problemstillinger. Det var sannsynligvis nettopp det Sarah Pinsker hadde som utgangspunkt da hun ga ut sin første roman A Song for a New Day i 2019. Hun skulle bare ha visst hvor dagsaktuell den boken skulle bli bare noen måneder senere.

Stadig mer fantasy og science fiction på skjermen

Serien The Witcher ble en internasjonal suksess over natten etter premieren på Netflix i desember 2019 og nysgjerrige fans strømmet til butikkene for å skaffe seg bøkene som startet det hele. Dette er bare ett eksempel på en tendens vi har sett i flere år: Science fiction- og fantasy-bøker blir stadig oftere omskapt til TV-serier og filmer og etterspørselen bare øker.

Bøker som ble bestselgere i 2019

Ikke bare fra bok til skjerm, men også motsatt - bøker med aktuelle TV-serier selger som aldri før. Listen over 2019s bestselgere har noe for enhver leser!

Page:
  1. 1
  2. 2