Bøker

Bok i fokus | A Memory Called Empire

Arkady Martine vant den prestisjetunge Hugo-prisen for beste roman i 2020 med boken A Memory Called Empire. Hun havnet dermed i en eksklusiv klubb av forfattere som har vunnet prisen med sin debutroman. Ann Leckie gjorde det samme i 2014 med Ancillary Justice, og Paolo Bacigalupi vant i 2010 med The Windup Girl.

Cli-fi: Sjangeren du har lest uten å vite det

Cli-fi er en forkortelse for climate fiction (klimafiksjon) og må for all del ikke forveksles med klimafornektelse. Her snakker vi om en litterær sjanger som fikk sitt navn for bare få år siden, men som har vokst frem over mange tiår parallelt med vår økende bevissthet omkring menneskeskapte klimaendringer.

Bok i fokus | Ashes of the Sun

Med Ashes of the Sun beveger forfatteren Django Wexler seg tydelig i retning tradisjonell episk fantasy, og han leverer et uomtvistelig bevis for at han mestrer sjangeren. Overbevisende start på den nye serien Burningblade & Silvereye.

Bok i fokus | Leave the World Behind

Leave the World Behind er nok ikke den typiske Outland-boka, i den grad noe slikt finnes. Her finner du ingen romvesener eller romskip, ingen alver og ikke noe magi. Her er det bare vanlige mennesker i et vanlig hus litt ute på landet i det østlige USA. Men noe er likevel ikke helt som det skal…

Trafikk-kork på Mars

Planeten Mars har hatt en helt spesiell plass i våre kulturer i flere tusen år. Det er noe med den røde kulen på nattehimmelen som har inspirert utallige fantasier om guder og marsboere, og drømmer om astronauter på utenomjordiske eventyr i skinnende farkoster. Nå i begynnelsen av 2021 er Mars i nyhetsoverskrifter verden over.

Bok i fokus | A Song For a New Day

Science fiction bruker ofte forestillinger om fremtiden for å belyse dagsaktuelle problemstillinger. Det var sannsynligvis nettopp det Sarah Pinsker hadde som utgangspunkt da hun ga ut sin første roman A Song for a New Day i 2019. Hun skulle bare ha visst hvor dagsaktuell den boken skulle bli bare noen måneder senere.

Stadig mer fantasy og science fiction på skjermen

Serien The Witcher ble en internasjonal suksess over natten etter premieren på Netflix i desember 2019 og nysgjerrige fans strømmet til butikkene for å skaffe seg bøkene som startet det hele. Dette er bare ett eksempel på en tendens vi har sett i flere år: Science fiction- og fantasy-bøker blir stadig oftere omskapt til TV-serier og filmer og etterspørselen bare øker.

The Witcher på norsk - en ekte fans mening

Første bok er her, The Witcher har kommet på norsk! Serien er en enorm suksess, som TV-serie, spill, og bøker. Men hva med oversettelsen?

6 skumle grøsserbøker til Halloween

Bøker hører høsten til, og nå som Halloween lusker like rundt hjørnet setter mange pris på gode grøsserbøker for å komme i riktig stemning.

Bøker for (nesten) ethvert behov | Del 4: Klassikere og pandemier

Del 4 av vår artikkelserie med bokanbefalinger takler vi to ytterpunkter: klassikere og dagsaktuelle bøker - både kjente og ukjente titler. God lesning!

Bøker for (nesten) ethvert behov | Del 3: Humor & mursteiner

Tredje del i vår artikkelserie med bokanbefalinger - denne gangen byr vi på bøker med en god dose humor, og lange serier som holder deg opptatt en stund!

Bøker for (nesten) ethvert behov | Del 2: Vitenskap & romantikk

Vi har startet en ny artikkelserie med bokanbefalinger, for de fleste behov du måtte ha. Her er andre innlegg, av fire - frem med rosene og mikroskopet!

Page:
  1. 1
  2. 2