Favorittlesestoff du bør handle på Black Friday

Favorittlesestoff du bør handle på Black Friday

Black Friday nærmer seg med stormskritt, og vi i Outland gleder oss allerede. 26. november braker det løs, og derfor tenkte vi å trekke frem noen av våre favoritter fra butikken som du kan handle på den store handledagen! 

Black Friday er ingen vanlig dag. Dette er dagen der tilbudene florerer i butikkene, og folk står vanligvis i kø for å sikre seg produktene med de beste rabattene. I år blir det nok litt annerledes, men vi skal likevel gjøre vårt beste for å gjøre Black Friday så enkel og smertefri som mulig, enten du velger å handle på nett eller i butikk.

 

Uansett, det er bare å spisse de digitale albuene, for på denne dagen har du mulighet til å sikre deg noen skikkelige godbiter til en ålreit pris.

Gode tegneserier som bør leses

 

Vi skammer oss ikke over å rope høyt at Outland har et fantastisk sortiment av tegneserier! Dette er det vi brenner for, og vi garanterer at du vil kunne finne noe for alle og enhver – enten du er ivrig leser, eller nybegynner; ung, eller voksen. 

 

Aktuelle tegneserier fra TV-skjermen

Det er ikke uvanlig at TV-serier henter inspirasjon fra tegneserier, og det siste året har ikke vært et unntak. Først ut blant våre anbefalinger er likevel en tegneserie som har tatt den omvendte ruten, nemlig Stranger Things. Den populære Netflix-serien tok verden med storm i 2016, og har gjort det svært godt siden. Tegneserien er imidlertid fersk vare, og gir et nytt perspektiv på de kjente og kjære karakterene i et nytt medium.

 

Sweet Tooth er en annen Netflix-serie som har slått godt an i år, og den er basert på tegneserien av den vanvittig dyktige skaperen Jeff Lemire (DescenderBlack Hammer). Det er en fantastisk historie om gutten Gus – halvt menneske, halvt rådyr – som må finne sin vei gjennom en skummel verden, helt på egenhånd. Kort fortalt, så flott TV-serien enn er: Vi foretrekker tegneserien!

 

På Disney+ har det nylig vært premiere på Y: The Last Man, basert på en tegneserie av forfatteren Brian K. Vaughan, som også står bak folkefavoritten Saga. Begge titlene er virkelig store tegneserier du bør sikre deg på Black Friday. Saga er en engasjerende og moderne vri på Romeo og Julie in space, og har ni volum så langt. Det markerte imidlertid bare halvveispunktet, og etter tre år (!) med pinefull pause er fortsettelsen endelig annonsert til januar! Øyeblikket for å hoppe på dette internasjonale fenomenet er nå!

Gjør en god deal på en god bok

 

Følg trendene fra BookTok

I 2021 har TikTok for alvor satt sitt preg på bøkenes verden. Bokelskere verden over deler sine opplevelser og meninger på sosiale medier, og spesielt TikTok (eller BookTok i denne sammenhengen) har bidratt til å øke oppmerksomheten rundt både nye og gamle bøker. 

 

Noen BookTok-titler har blitt mega-bestselgere som en direkte følge av denne eksponeringen, og en av de beste eksemplene på dette er Madeline Millers The Song of Achilles, som opprinnelig kom ut i 2011. Denne gjenfortellingen av deler av Homers Iliaden har nå solgt over 1,5 millioner eksemplarer, og har kapret leseres hjerter over hele verden.

 

Amerikanske Casey McQuiston har hatt eventyrlig BookTok-suksess med Red, White & Royal Blue og One Last Stop. Romantisk virkelighetsflukt, krydret med kongelige forviklinger og tidsreiser, har virkelig slått an blant leserne, på tvers av sjangerpreferanser.

 

Bøker til film og TV

2021 har også vært et år da fantasy og science fiction har fått storslagne adaptasjoner til film og TV. Etter et år med utsettelser er Dune endelig på kino, og Frank Herberts mesterverk har dermed fått den majestetiske filmatiseringen det fortjener. Fantasy-serien for unge voksne, Shadow and Bone av Leigh Bardugo, tok av både på Netflix og i verdens bokhandler i april, og ingen ble overrasket da serien ble fornyet med enda en sesong.

 

Men kanskje den største spenningen for fantasy-elskere, knytter seg til Amazons adaptasjon av The Wheel of Time. Robert Jordans epos, som startet med The Eye of the World i 1990, har ledet skarer av lesere til fantasy-sjangeren i over 30 år. Både filmer og TV-serier har vært vurdert flere ganger opp gjennom årene, men nå blir en adaptasjon altså en realitet, og forventningene er skyhøye!

Mye bra i vente på Black Friday

 

Det er mange strålende bøker og tegneserier som vil komme på tilbud på Black Friday. Ha derfor øyne og ører åpne for å sikre deg en godbit eller to som du kan ta med deg inn i vinterhalvåret! 

 

Følg oss på Facebook, eller meld deg på vårt nyhetsbrev for å være den første som mottar informasjon om Black Friday.