Hellboy Day | Våre favoritter fra 25 år med HellboyHellboy Day | Våre favoritter fra 25 år med Hellboy

Hellboy Day | Våre favoritter fra 25 år med Hellboy

Fra urgamle drager, til sjøhekser, demoner fra Helvete, og utallige mytiske monstre - Hellboys eventyr har pågått i tjuefem år, og er fremdeles i beste velgående.

Hellboy Day feirer et av verdens mest ikoniske tegneserie-univers

Siden den første utgivelsen, Hellboy: Seed of Destruction i 1994, har universet som omgir Hellboy, Liz Sherman, Abe Sapien, Lobster Johnson, og Bureau for Paranormal Research and Defense vokst til mer enn sytti unike volum og historier.

 

"When I created Hellboy way back when I never imagined he would be around long enough to celebrate a 25th anniversary," skrev Mike Mignola i kunngjøringen av Hellboy Day.

 

"I'm grateful to the writers, artists, colorists and letterers who've joined me in telling Hellboy stories for all these years. And, of course, so grateful to the fans. This thing could not exist without their support."

 

Lørdag 23. mars markerer 25-årsjubileet til Mike Mignolas Hellboy. Og helt siden første utgivelse i 1994, har Hellboy vært en enorm suksess både i tegneserier, animasjon, og film.

 

Serien har gitt opphav til en rekke fantastiske biserier, som Hellboy & the B.P.R.D., Abe Sapien, og Lobster Johnson, bare for å nevne noen.

 

Sammen med sine bidragsytere har Mignola skapt et univers som har produsert klassiske fortellinger, samtidig som de alltid har holdt seg trofast til det som gjorde dem til en så stor hit i utgangspunktet. Illustrasjonene er fenomenale, karakterene er troverdige og godt utviklede, og historiene er originale.

Hellboy tidslinjeHellboy tidslinje

Hellboy: Et viltvoksende univers

Mengden ulike serier Hellboy har gitt opphav til kan gjøre det til en forvirrende affære for nye lesere å begi seg ut på. Men frykt ikke! Hellboy-universet er laget for å være lett tilgjengelig fra en mengde forskjellige startpunkter.

 

Bare velg en serie - Hellboy, B.P.R.D. Hell on Earth, Witchfinder - de er alle gode begynnelser. Bare plukk nummer 1, og følg deretter tallene på ryggen av bladene.

 

De fleste av seriene kan også leses uavhengig av hverandre. Om du, for eksempel, kun er interessert i Lobster Johnson, fungerer serien utmerket på egenhånd. Du må ikke ha lest Hellboy først for å lese Lobster Johnson.

 

Du vil legge merke til at serien er samlet i en Library Edition-serie, og en Omnibus-serie. Leserekkefølgen på enkeltbladene er litt ulike i hver av dem, så dersom du investerer i den ene eller den andre, anbefaler vi at du holder deg til samme type i ettertid også.

 

Når det er sagt, oppdagelse er en stor del av leseropplevelsen, så ikke være redd for å utforske ulike muligheter, og andre rekkefølger.

 

Mignolas blanding av klassisk dyster mytologi, Lovecraftianske monstre, og mørkskyggede tegnestil yter tegneserien svært godt. De eksentriske hovedpersonene og deres hjelpere krydrer det hele ytterligere.

 

Om du er overbevist til å prøve den enestående stilen hans, kan vi anbefale noen av våre favorittitler fra Hellboy-universet:

Dette var den aller første Hellboy-tegneserien. Historien er av Mike Mignola, som også gjorde illustrasjonene, men i dette volumet ble manuset skrevet av John Byrne (Marvels X-Men, Fantastic Four, og DCs Superman). Historien introduserer Hellboy og hans Right Hand of Doom for første gang. En must read for enhver tegneseriefan.

 

Om du vil gjøre et litt dypere dykk ned i avgrunnen, kan du alternativt begynne på Library-utgaven (Hardcover), eller Omnibus-utgaven (Paperback), som begge også inneholder seriens andre volum. Videre fortsetter Library- og Omnibus-utgavene serien i litt ulike leserekkefølger, som begge er utmerket på hver sin måte.

 

Forfatter: Mike Mignola

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Hellboy Volume 1: Seed of Destruction her.

Hellboy jakter på hekser gjennom Mexico, og drikker altfor mye tequila. Full av mørke øyeblikk, men også noen av de aller morsomste gjennom hele Hellboy-serien så langt.

 

Forfatter: Mike Mignola

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Hellboy in Mexico her.

Hellboy in Hell | Library Edition / Omnibus Volum 4

Hemmeligheter bak Hellboys opprinnelse blir bragt frem i lyset når han blir kastet ned i Helvete. Et stort øyeblikk i Hellboy-serien, som markerer begynnelsen på slutten. Vakker og grøsserlig uforglemmelig, alt i samme.

 

Forfatter: Mike Mignola

Format: Library Ed. Hardcover / Omnibus Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Hellboy In Hell Library Edition her.

Bestill Hellboy Omnibus Volume 4: Hellboy In Hell her.

Les dette frittstående bladet for å finne ut mer om mannen som kom til å bringe Hellboy til Jorden, Rasputin. Definitivt en av våre favoritter.

 

Forfatter: Mike Mignola

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Rasputin: The Voice of the Dragon her.

Hellboy: The Complete Short Stories Volume 1 | Library Edition / Omnibus

Her finner man blant annet historien The Chained Coffin, og en rekke andre av Mike Mignolas beste korthistorier. Fullpakket med mytologi, mørk og underholdende.

 

Den er også anbefalt som neste skritt i fortellingen, etter Seed of Destruction og Wake the Devil (som du får samlet i Hellboy Library Ed. 1, eller Omnibus 1).

 

Forfatter: Mike Mignola

Format: Library Ed. Hardcover / Omnibus Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Hellboy Library Edition Volume 2 her.

Bestill Hellboy: The Complete Short Stories Volume 1 Omnibus her.

Finner du dine favoritter på listen?

Fortell oss gjerne hvilke Hellboy-fortellinger som er dine favoritter, og hvorfor.

 

Mike Mignolas univers er omfattende, men vel verdt å utforske for både nybegynnere og entusiaster. Velg blant alle forfatterens utgivelser her.