De topp 10 mest fantastiske LEGO-settene i 2022

2022 var et fantastisk LEGO-år, med fantastiske byggesett som imponerte LEGO-fans i alle aldre. Ikke uventet preget LEGO Icons-serien året med sine ikoniske byggesett. Tor Erik, Outlands egen LEGO-ekspert, lister opp våre topp 10 favoritter fra året som gikk!

10. LEGO Super Mario: Mektige Bowser

Dette settet er virkelig, virkelig mektig. Mektige Boswer fungerer supert som utstillingssett, men har mye bevegelighet og kan derfor kombineres med LEGO Super Mario startsett, og ta plass som siste boss i den interaktive Mario-serien. Dette gjør den til et fantastisk LEGO-sett.

9. LEGO Creator: Majestetisk tiger

Creator-serien fra LEGO blir ofte undervurdert blant de større settene i andre serier, noe denne modellen er et strålende eksempel på. Den har ikke like mange brikker som de større Creator Expert- og Icons-modellene, men tigeren biter likevel godt fra seg. Det følger dessuten med instruksjoner for å bygge to andre modeller – mer kreativitet, mer moro!

Tigeren skapte for øvrig oppstyr i LEGO-miljøet da den ble lansert, grunnet sin noe vel anatomisk korrekte bakdel (ta en titt under halen).

8. LEGO Icons: Optimus Prime

Liker du fargerike roboter fra 80-tallet? Det gjør vi, og Optimus Prime er den mest ikoniske av dem alle. Vi foretrekker den 35 cm høye robot-modellen, men at den selvsagt transformere mellom lastebil og robot uten å måtte bygges om – en strålende bonus! Er det lov å håpe på Megatron i 2023? *krysser fingrene*

7. LEGO Star Wars: Jeditrening på Dagobah Diorama

Star Wars-dioramaene er nydelige! Plassen stod mellom dette og Trench-kampen på Dødstjernen, men det er noe forfriskende stilig med et Star Wars-sett som føles så organisk som Jeditrening på Dagobah. Diorama-settene er omkranset av en sort ramme som gir settet et mer modent uttrykk. Dette tar oss rett tilbake til første gang vi så The Empire Strikes Back!

6. LEGO Harry Potter: Ungarsk hornsvans

Harry Potter-universet har mange flotte sett basert på bygninger, men i år er det den ungarske hornsvansen som skiller seg ut for oss. Harrys drage fra Trerollmannsturneringen i Harry Potter og Ildbegeret egner seg strålende både til lek og utstilling!

5. LEGO Speed Champions: 007 Aston Martin DB5

Speed Champions har i flere år levert strålende bilmodeller fra en lang rekke kjente bilmerker – men i år fikk vi de første modellene basert på biler vi kjenner fra filmlerretet. Vi synes Dominic Torettos 1970 Dodge Charger R/T fra Fast & Furious er kjempekul, men må sette James Bonds Aston Martin DB5 hakket foran. Det klassiske designet er bare så strålende utført - og det følger selvsagt med flere bilnummer som seg hør og bør for verdens mest berømte spion!

4. LEGO Marvel Superheroes: Jeg er Groot

Jeg er Groot! Jeg er groot, jeg er Groot.. jeg er GROOT. Jeg er groot. Jeg er Groot? Jeg ER Groot!

3. LEGO Icons: Vespa 125

Få kjøretøy er mer ikoniske enn den legendariske Vespa-scooteren, og LEGO fanger de lekre kurvene på strålende vis. Og sjekk den blåfargen!

2. LEGO Star Wars: Mandalorianerens hjelm

Disney-serien The Mandalorian tok Star Wars-fansen med storm i 2019, og det eneste vi har å utsette på dette settet er at vi måtte vente helt til 2022 for å få det på hylla! Nei, det er ikke et gigantisk sett ala legendariske Millennium Falcon UCS, men derimot et knallsterkt bevis på at gode ting kan komme i (relativt) små pakker.

This is the way!

1. LEGO Icons: Orkidé

LEGOs Botanical Collection-serie har blitt en kjempehit. Blomsterbuketten var en av våre absolutte favoritter i fjor, og årets Orkidé følger opp i stor stil. Dette er et sett som vil ta seg godt ut i stua eller på kontoret – også for de som vanligvis ikke har LEGO utstilt overalt (ikke at vi skjønner det, men vi har hørt at de finnes). Dessuten er bruken av Demogorgon-hodet fra Stranger Things kanskje årets beste bruk av en LEGO-brikke!