Thor: Love & Thunder - Tegneserier du burde lese før filmen

Tordenguden Thor er tilbake i filmen Thor: Love and Thunder, og er regissert av Taika Waititi som også stod for fan-favoritten Thor Ragnarök. Med en fantastisk gjeng skuespillere er det lett en av de største Thor-filmene. Thor, Guardians of the Galaxy, Valkyrie og Korg er tilbake og må kjempe mot en ny skurk, kjent som Gorr the God Butcher.

I 2012 overtok forfatter Jason Aaron jobben med å skrive om Thor for Marvel, og har produsert flere kritikerroste historier om tordenguden. Aaron har tatt Thor med på en fantastisk reise med mange vendinger underveis, hvor midtpunktet i de første utgivelsene er historien om Gorr the God Butcher.


I Thor: Love and Thunder spilles Gorr av den tidligere Batman-skuespilleren Christian Bale. Gorr the God Butcher føler seg sviktet av gudene og har som formål å befri universet fra alle guder etter å ha følt at bønnene hans har vært ubesvarte. 


Kritikere mener at Gorr er en av de beste skurkene i Marvels kinounivers til dags dato og lover at fans av karakteren vil ikke bli skuffet til tross for hans avvikende utseende. Gorr er brutal i tegneseriene og det er klart at han ikke vil vike unna målet sitt, hvor Gorr uttaler at "alle guder må dø" og retter blikket mot Thor.

Les også: Doctor Strange-tegneserier du bør lese før du ser Multiverse of Madness

Christian Bale som Gorr the God Butcher i Thor: Love and Thunder vs Gorr i tegneseriene. Foto: Marvel Studios' Thor: Love and Thunder

Gorr i tegneseriene

I tegneseriene har Gorr en kraftig våpen kjent som Necrosword som gjør ham tilnærmet udødelig, noe som betyr at veien hans mot å befri universet fra alle guder er en reell mulighet. Gorr er ikke bare innstilt på å drepe noen få og gi dem en rask død – hensikten er å befri universet fra dem alle, mens han torturerer og får kunnskap fra dem i prosessen.

″My name is Gorr, son of a nameless father, outcast from a forgotten world. I have slain my way through multitudes to stand here at the genesis of all things. Blackened by vengeance, wet with holy blood. One simple dream still strong in my heart... The dream of a godless age.

– Gorr the God Butcher

Natalie Portman er tilbake!

Den andre store delen av Thor: Love and Thunder er Thors tidligere kjærlighetsinteresse kommer tilbake til Marvels kinounivers. Natalie Portman vender tilbake som Jane Foster, men denne gangen har hun makten til Mjolnir og har blitt Mighty Thor.


I tegneseriene har Jane Foster vært på en ganske omfattende reise, og veien hennes til å bli tordengudinnen Thor er tydelig i flere utgivelser som også er skrevet av Jason Aaron. Etter å ha vært bort fra Marvels kinounivers siden Thor: The Dark World, har Jane bare blitt nevnt av Thor i forbifarten.


Selv Jane Fosters venn i de første Thor-filmene, Darcy Lewis (Kat Dennings), har hatt en rolle de siste årene i TV-serien WandaVison. Det var derfor en stor overraskelse under SDCC Marvel-panelet i 2019 hvor Natalie Portman ble overlevert Mjolnir og fansen ble fortalt at hun er tilbake.  

Mighty Thor og Thor Odinson. Foto: Marvel Studios' Thor: Love and Thunder

Jane Foster, Lady Thor, Mighty Thor

Jane Foster går under mange navn når hun holder hammeren Mjolnir. Lady Thor, Kvinne-Thor eller rett og slett bare Thor. I tegneseriene er hun mest kjent som Mighty Thor og gode gamle Thor vi kjenner fra før blir ganske enkelt kjent under etternavnet hans, Odinson.


Jane Foster tar på seg Thors ansvar mens Odinson drar ut på sin egen reise i en tegneserie kalt Unworthy Thor. Mighty Thor bekjemper i mellomtiden flere skurker før det leder henne inn i en enorm Marvel-begivenhet kjent som Secret Wars.

Forfatter Jason Aaron var veldig fokusert på at Jane Foster var klar for å gå videre som Mighty Thor, atskilt fra Thor som vi kjenner fra før. Aarons historier er basert på Thors interne utvikling, rundt det å være verdig og hva det vil si å være en gud.


Med Thor sine indre konflikter som tydelig kom frem i Avengers-filmene får vi også fulgt denne reisen og hva hans hensikt er, men han reiser rundt i universet med Guardians of the Galaxy.

Thor. Foto: Marvel Studios' Thor: Love and Thunder

Sjekk ut våre Thor-anbefalinger

Jane Foster som Mighty Thor i Marvels kinounivers vil garantert bringe et ekstra nivå av rollemodeller og cosplay-inspirasjon for unge kvinnelige tegneseriefans som følger i fotsporene til Black Widow, Captain Marvel og DC Comics egen Wonder Woman.


Les også: En annerledes superhelt: hvem er Ms. Marvel?


Marvels sosiale medier er allerede sterkt preget av fans i Mighty Thor-kostymer og det er tydelig at mange gleder seg over å se Natalie Portman ta på seg denne rollen som superhelt.


Thor: Love and Thunder er tydelig preget av regissør Waititis kjærlighet til action og humor som var en stor suksess i Thor: Ragnarök. Waititi er også ganske tro mot tegneseriene, som gir store vendepunkter og konsekvenser for Marvels filmer i fremtiden. 


Vi har samlet flere tegneserier nedenfor, som inspirerte filmen og anbefales på det sterkeste – både før og etter du har sett filmen.