Logg inn og bruk rabattkode "Magic-2024" i kassen for 20 % medlemsrabatt på Magic-løskort!

Quiz & kunnskapsspill for hele familienQuiz & kunnskapsspill for hele familien

Spill for par - en rekke tomannsspill på rolige dager

Brettspill med quiz har nesten blitt obligatorisk for mange på familiesammenkomster og kvelder med venner der man bare skal kose seg. Denne typen spill legger alltid opp til mange latterkramper, hete diskusjoner, åpenbaringer og familiestrid. Her er våre favoritter!

Det finnes mange forskjellige utgaver og varianter av brettspill som byr på quiz og kunnskapsutfordringer, både gode og gamle klassikere som Trival Pursuit, men også nyere spill med spennende tvister. Uansett hva slags triviahode du har, har vi et kunnskapsspill du kan bryne deg på.

Det klassiske kunnskapsspillet: Trivial Pursuit

Kanskje det mest kjente quiz-baserte brettspillet på markedet er Trivial Pursuit – her får dere spørsmål i flere kategorier, og vinneren er den som først kommer seg i mål etter å ha svart riktig på minst ett spørsmål i hver kategori.

 

Trivial Pursuit er spillet der du virkelig får testet og vist frem din kunnskap om forskjellige emner; det er få seire som smaker like søtt som en seier i Trivial Pursuit! Følelsen av å treffe rett på spørsmålet i den siste kategorien du mangler, rett før noen andre stikker av med seieren, er ikke noe du lett vil glemme. Vinner du i Trivial Pursuit har du tjent opp skryterettigheter for en god stund fremover.

 

Trivial Pursuit finnes i veldig mange utgaver, blant annet en egen 2000-tallsutgave og en Harry Potter-utgave. Det finnes også flere utgaver med forskjellige temaer i mindre, og mer bærbare varianter. Dette er spill som er mer spesialiserte mot bestemte tema, kommer i form av det ikoniske "kakestykket", og er enkle å ta med deg om du skal ut på reise, på stranda, eller bare bort til sofabordet. Hvorfor ikke teste hvem i vennegjengen som kan mest om Rick & Morty, dinosaurer, eller TV-serien Friends?

En spennende vri på brettspill-quiz: Wits & Wagers

Dette artige selskapsspillet har en spennende vri på kunnskapsspill – i tillegg til at dere blir presentert for triviaspørsmål dere må svare på, må dere også vedde mellom dere på hva som er riktig svar. Dermed kan du få poeng selv om du kanskje ikke egentlig kunne svaret på spørsmålet.

 

Noen ganger kan det nemlig bli kjedelig å spille spørrespill om du føler at du ikke greier å svare riktig på noen av spørsmålene. I Wits & Wagers er det ikke så farlig om du ikke kan svaret selv, så lenge du vet hvem av de andre blant dere som kan det!

Et unikt kunnskapsspill: Timeline og Bezzerwizzer Timeline

Her er et brettspill hvor du virkelig får testet kunnskapen og hukommelsen din. Du husker kanskje historiske hendelser, men husker du når de skjedde i forhold til hverandre? I Timeline blir alle utdelt en hånd med kort med historiske hendelser på, og så er det om å gjøre å være den første som kvitter seg med alle kortene sine. Legger du et kort på feil sted i tidslinjen må du trekke et nytt!

 

Et veldig unikt kunnskapsspill som får deg til å se hvordan verdenshistorien henger sammen, og hvor du faktisk kommer til å lære mye mens du spiller.

 

Det har ganske nylig også kommet en kombinasjon av det kjente og kjære Bezzerwizzer og Timeline: Bezzerwizzer Timeline.

Quiz-brettspill for spesielt interesserte: Movie Trivia / Video Game Trivia

Det kommer stadig flere quiz-baserte brettspill, og satdig flere med veldig spesifikke temaer. Og det er gøy for de av oss som har spesialiserte interesser!

 

To eksempler er The Big Movie Quiz og Ultimate Video Game Trivia. Begge spillene har enkle regler, og byr på artige og relevante spørsmål, som passer perfekt om du er en ordentlig film- eller videospillentusiast!

Så, her har du noe å velge i til neste gang du skal invitere familie og venner til quiz, for å kåre den enestående vinneren i gjengen. Det kommer stadig flere varianter, så følg med på vårt fulle utvalg, og spe gjerne på med vår helt egen quizbok, spørsmålsboka for dere med litt spesifikke spesialfelt.