Logg inn og bruk rabattkode "Magic-2024" i kassen for 20 % medlemsrabatt på Magic-løskort!

Musegarden – Som Game of Thrones for de ungeMusegarden – Som Game of Thrones for de unge

Musegarden – Som Game of Thrones for de unge

Denne artikkelen er skrevet av Nora, markedsansvarlig for Outland Forlag.

 

Med Musegarden, eller Mouse Guard på engelsk, har serieskaper David Petersen skapt et vakkert riddereventyr i George R. R. Martins ånd. Dette er musenes svar på Game of Thrones, fullt av intriger, forræderi og maktkamper, og er en flott, ny norsk tegneserie som egner seg godt for både barn og voksne.

Store farer og små riddere

Vi befinner oss i en middelalderverden, hvor et musesamfunn prøver å skape en trygg verden for seg selv. Det er imidlertid lettere sagt enn gjort når man er omringet av rovdyr på alle kanter. Derfor blir Musegarden dannet, en fryktløs gruppe krigere som skal forsvare musene.

 

Musegarden er mer enn bare soldater som bekjemper inntrengere. De er også veivisere, stifinnere og grensevakter. De utfører oppgavene sine med fryktløs dedikasjon, slik at musesamfunnet ikke bare kan overleve, men også blomstre. 

 

Saxon, Kenzie og Lieam er tre slike gardemus. En dag blir de sendt ut for å finne en savnet handelsreisende som ikke har kommet fram til reisemålet sitt som avtalt, og jakten på den savnede musen avslører mer enn forventet. De tre gardistene snubler over informasjon om at en gruppe forrædere planlegger å overta makten i byen Lockhaven.

 

Samtidig som Saxon, Kenzie og Lieam nøster i avsløringene, begynner gardemusen Sadie på sin side også å ane at noe er på ferde. På hver sin kant oppdager de at det finnes en forræder i Musegardens egne rekker – nå haster det å avdekke hvem forræderen er, og stoppe angrepet på Lockhaven.

Musegardens oppdrag: å gjøre en god gjerning daglig

Musegarden: Høst 1152 (originaltittel Mouse Guard: Fall 1152) er første bind i serien om Saxon, Kenzie og Lieams opplevelser som musenes beskyttere. Siden serien kom ut i 2007, har den bergtatt lesere i alle aldre.

 

Musenes verden er skildret med en fargerik og kunstnerisk strek som får universet til å føles levende og ekte. Nettopp derfor er også den norske utgaven innbundet, som gjør det mulig å nyte både historien og illustrasjonene til det fulle.

 

Serieskaper David Petersen begynte på arbeidet med det som skulle bli Musegarden allerede da han gikk på videregående skole. Siden den gang har mye av historien forandret seg, men selve grunntanken, med et dyresamfunn i en middelalderverden, har vært sentral gjennom hele planleggingen.

 

I arbeidet lot Petersen seg inspirere av tiden sin som speider, og løftet om å gjøre en god gjerning daglig og hjelpe andre. Denne filosofien videreførte han til de heltemodige medlemmene av Musegarden og deres oppdrag om å beskytte alle mus.

 

Petersen har vunnet tre Eisner Awards og to Harvey Awards for Musegarden-tegneserien. Siden den gang har også spinoff-serien Legends of the Guard blitt utgitt, men eventyrene om Musegarden er fortsatt ikke avsluttet, og vi kan vente oss flere spennende eventyr med musenes beskyttere.