Mary og Bryan Talbot | Talk, signering, og ny tegneserieMary og Bryan Talbot | Talk, signering, og ny tegneserie

Mary og Bryan Talbot | Talk, signering, og ny tegneserie

Mary og Bryan Talbot er et unikt par i tegneseriebransjen. Både individuelt og i samarbeid har de høstet priser og anerkjennelse, og til høsten lanserer de ny tegneserie.

 

15. juni får Outland i Kirkegata, Oslo, besøk av paret - for signering og samtale.

Et kamprop for planeten vår

Det er ikke mange virkelige par som jobber sammen i tegneserier, noe som gjør Mary og Bryan Talbot sine samarbeider desto mer unike. Mary M. Talbot var og er en internasjonalt anerkjent forfatter og akademiker i nesten to tiår, før hun rettet blikket videre mot tegneserier. Hun har skrevet en rekke verk om språk, kjønn, og makt - spesielt med blikk på media og forbrukerkultur.

 

Samtidig har mannen, Bryan Talbot, stått som en av 60-tallets tegneseriepionerer. Han har produsert og vunnet priser for ikoniske verk som The Tale of One Bad Rat og Grandville-serien, i tillegg til å ha jobbet på deler av The Sandman, Batman, og Fables, samt mange andre.

 

Sammen har Talbot-paret blant annet skapt de prisvinnende Dotter of Her Father’s Eyes - som vant Costa Biography Award i 2012, og var første gang en tegneserie vant den prestisjetunge litterære prisen - og The Red Virgin and the Vision of Utopia.

 

Til høsten lanserer de sitt neste tegneseriesamarbeid: Rain.

Rain av Mary og Bryan TalbotRain av Mary og Bryan Talbot

Rain skildrer det gryende forholdet mellom to unge kvinner, der en av dem er en aktiv klimaforkjemper, og med de ødeleggende oversvømmelsene som traff Nord-England i 2015 som bakteppe. De lokale ville Brontë-høylandene blir kriminelt misligholdt, avlinger forgiftet, og fugler og dyr blir slaktet. Karakterene er kanskje fiksjonelle, men tragediene er sjokkerende ekte.

 

Rain er en slående ny tegneserie, og et kamprop for å beskytte planeten vår. Den utgis av Dark Horse Comics i en landsskapsformat hardcover, og kommer i oktober.

Talk og signering hos Outland Oslo

I samarbeid med Oslo Bloomsday Celebrations får vi besøk av Mary og Bryan Talbot, til butikken vår i Kirkegata, Oslo, den 15. juni, klokken 13.00.

 

De vil fortelle om tegneseriene de har skapt sammen, og hva mediet tilfører historiene deres. I sine samarbeidsprosjekter demonstrerer de tegneseriens evne til å kommunisere komplekst materiale på en klar måte. Emosjonelle biografiske fortellinger, sammenflettede historiske hendelser, eller vår tids klimautfordringer - tegneseriers unike kombinasjon av ord og bilder kan gjengi ethvert tema på engasjerende vis.

 

Etter samtalen vil de signere sine felles utgivelser, samt andre prosjekter de har jobbet på.

Mary og Bryant Talbot arrangementMary og Bryant Talbot arrangement