Vi opplever tekniske utfordringer knyttet til registrering av nye kunder. Vi jobber med saken.

Årets favorittbøker innen Fantasy og Science fictionÅrets favorittbøker innen Fantasy og Science fiction

Årets favorittbøker innen Fantasy og Science fiction

Ingenting er som en god bok i solsteika, eller foran peisen en kald høstdag. Derfor har vi i Outland valgt å trekke frem de beste bøkene i 2019 innen sjangrene fantasy og science fiction. Bøker som du vil bli oppslukt av fra første kapittel!

Vi skal ikke legge skjul på at vi i Outland er store tilhengere av science fiction og fantasy, enten det er i film, spill eller litteratur. Likevel er det noe helt spesielt å dykke ned i en god bok som tar deg vekk til en helt annen verden. 

 

Tomas har jobbet som bokansvarlig i Outland i siden 2009, og har lagt sin elsk på sjangrene fantasy og science fiction. Bakgrunnen for interessen kom fordi han slet med å lese engelsk på skolen, men gjennom å finne favorittseriene fra TV og film (som Star Trek) i bokform, jobbet han seg gjennom dem, og har ikke sett seg tilbake siden.

 

Her finner du Tomas sine absolutt favorittbøker fra 2019 innen fantasy og science fiction, som vi tror du vil sette stor pris på!

The Raven Tower

Ann Leckie slo alle rekorder med med sin debutbok Ancillary Justice i 2013. Siden har hun kapret alle de store internasjonale prisene for science fiction, men med The Raven Tower anvender hun sin unike fortellerkraft på fantasy. Leckie har skrevet fantasy tidligere også, men da kun i kortform. 

 

The Raven Tower er et vaskeekte epos, med guder, krig og magi, og akkurat som i sine tidligere bøker fortsetter Leckie sin eksperimentering med seksualitet og kjønnsidentitet. Boken blir fortalt i to kronologiske fortellinger, og blir fortalt fra en gud sitt synspunkt i både fortid og nåtid.

– Utvilsomt en av de beste fantasybøkene i 2019, konstaterer Tomas.

Historien handler om en gud kjent som The Raven, som våker over og beskytter kongeriket Iraden, der hans magi og styrke opprettholdes av blodsofre som hver innbygger tilbyr ham. Men kraften til The Raven svekkes, og noen vil gjøre krav på tronen hans. Dermed står Iraden i fare. Inntrengere er på vei, og de har sin egen allianse med andre guder som står klare for kamp. 

 

Det er i denne uroen krigeren Eolo kommer for å hjelpe innbyggeren Mawat. Og når han prøver å hjelpe Mawat med å gjenvinne byen sin, oppdager Eolo at Raven's Tower holder en oppsiktsvekkende hemmelighet. Veggene skjuler en mørk historie som har ventet på å avsløre seg, og som kan sette i gang en kjede av hendelser som kan ødelegge Iraden for alltid. 

 

Aldersgruppe: Voksen

Forfatter: Ann Leckie

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill The Raven Tower her.

Sixteen Ways to Defend a Walled City

Sixteen Ways to Defend a Walled City har overrasket mange. Forfatteren K.J. Parker er allerede en veteran innen fantasy og har mange fans, men han er ikke kjent for å skrive de mest tilgjengelige bøkene. 

 

Med denne boka gir han oss noe tilnærmet en crowd pleaser uten at det går på bekostning av kvaliteten. Fortellingen er like skarp og vittig som vi forventer av Parker, hovedpersonen er en blanding av helt og skurk som er ekstremt lett å like, og dialogen er spot on. 

 

Med andre ord – en fortreffelig stand-alone innen sjangeren!

 

Fortellingen handler om Orhan, sønn av Siyyah Doctus Felix Praeclarissimus, og hans historie om den store beleiringen. 

 

Byen Orhan bor i er i ferd med å bli angrepet, og byen har liten tid til å forberede seg. Folket har ingen mat og ingen våpen, og fienden har sverget å slakte dem alle.

 

Å redde byen vil kreve et mirakel, men det den har er Orhan. Orhan, en overlegen ingeniør, har mye mer erfaring med brobygging enn kamper, men er også en juksemaker og løgner, og har et alvorlig autoritetsproblem. Han er med andre ord perfekt for jobben og utfordringene byen står overfor. 

 

Aldersgruppe: Voksen

Forfatter: K. J. Parker

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Sixteen Ways to Defend a Walled City her.

The Scribbly Man

Terry Goodkind har vært et av de mest kjente navnene innen fantasy siden 90-tallet. Sword of Truth-serien har konvertert horder av lesere til episk fantasy, men med årene er det blitt såpass mange bøker at det kan virke litt overveldende på nye lesere. 

 

The Scribbly Man er imidlertid en fin inngangsport til Sword of Truth-universet, samtidig som den gir eksisterende fans nye eventyr med sine favorittkarakterer fra tidligere bøker. Solid, klassisk, high fantasy. 

 

Boken er første del av serien Children of D'Hara. Alle de fem bøkene er korte (mellom 150 og 200 sider) og blir gitt ut fortløpende over en 12 måneders periode med siste bok planlagt for mars 2020.

 

I boken The Scribbly Man blir du dratt med inn i et univers der monstre lurer i skyggene. Dette er den første boken som tar historien til Richard og Kahlan videre fra Sword of Truth-serien, og som er et vakkert og tragisk eventyr du ikke vil klare å rive deg løs fra. 

 

Aldersgruppe: Voksen

Forfatter: Terry Goodkind

Format: Hardcover

Språk: Engelsk

 

Bestill The Scribbly Man her.

A Memory Called Empire

Vi har en potensiell ny favoritt for sci-fi-lesere her! 

 

Oppstyret rundt Arkady Martines debut var så enorm at mange lurte på om boka kunne leve opp til det, men dette er et av de lykkelige tilfellene der forventningene faktisk innfris. Blandingen av krim og space opera er ikke ny, men her er kombinasjonen usedvanlig vellykket i måten den driver handlingen fremover, og sømløst introduserer leseren for et stort og komplekst univers.

 

I A Memory Called Empire møter du ambassadør Mahit Dzmare, som reiser til Teixcalaanli-imperiets hovedstad for å tilta sitt nye verv. Når hun kommer til byen oppdager hun at forgjengeren ble myrdet. Likevel vil ingen innrømme at hans død ikke var tilfeldig - og at hun kan være den neste.

 

Bli med Mahit inn i hovedstadens lokkende, men dødelige, makthaller for å oppdage farlige sannheter og å ta opp jakten på morderen – som viser seg å bli en tøff prøvelse. 

 

Aldersgruppe: Voksen

Forfatter: Arkady Martine

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill A Memory Called Empire her.

Emily Eternal

Emily Eternal er en av de bøkene der historien virker mye større enn sideantallet skulle tilsi. Romanen er relativt kort, men den gjør et enormt inntrykk! 

 

Fortellingen om Emily, en kunstig intelligens, som bevitner menneskehetens siste dager, er episk og intim, ulidelig spennende og tankevekkende, gjenkjennelig og likevel overraskende. 

 

Emily kan løse avanserte matematiske problemer, låse opp sinnets dypeste hemmeligheter, og til og med fikse lastebilens aircondition. Dessverre kan hun ikke starte sola på nytt. Den er i ferd med å slukkes mye fortere enn hva forskere ble enige om, og menneskeheten står dermed i fare for å utryddes.   

 

Boken tar deg med på Emilys reise sammen med høyskolestudenten Jason og småbyens sheriff Mayra, som ikke har noen tid å miste i kampen om å redde solen og menneskeheten fra døden. 

– Et aldri så lite sci-fi-mesterstykke, og en av årets klart beste, forteller Tomas.

Aldersgruppe: Voksen

Forfatter: M. G. Wheaton

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Emily Eternal her.

Tiamat's Wrath

Denne boka trenger vel knapt en omtale. En ny Corey-roman i Expanse-universet er en global sci-fi-begivenhet! 

 

Tiamat's Wrath er den åttende og nest siste boka i serien, og den er en av de aller beste siden starten med Leviathan Wakes. Vekslingen mellom de enorme kosmiske omveltningenen og de menneskelige dramaene er perfekt balansert, og følelsen av nært forestående utslettelse er uhyre intens. 

 

De som ennå ikke har oppdaget Expanse-serien (som også er blitt til en fabelaktiv TV-serie på Amazon Prime) får bare én sci-fi-anbefaling av oss som man bør følge: Begynn nå!

 

Aldersgruppe: Voksen

Forfatter: James S.A. Corey

Format: Paperback

Språk: Engelsk

 

Bestill Tiamat's Wrath her.